| 
 | |||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  13-01-2015, 09:51 PM | #1 | ||
| Moderator Join Date: Jun 2007 Location: ) Recording 
				 |  Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14 Quote: 
  Ovo su floskule sa net-a...! Eno ja snimio svoju pesmu u sobi kod mene u samostanu. Ima na "promociji radova". Od izolacije imam "jednu ruku" kreča. Čuješ li komp i sobu? A U87 na koji sam snimao je polu-crknut. Zaključan na -10db... Mislim da je preamp bio na +40 db... Mackie Onyx preamp...imam ih 16 u mikseru. Sumnjam da je puno skuplji po komadu od npr 2i2...eto možda malo skuplji od m-audia... Quote: 
 Uzeo sam 3 različite iz radnje u kojoj su me znali, zab'o br.2 i sve radi! Evo i danas je tako. Mislim da je VIA-6707... 
				__________________ Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! | ||
|   |   | 
|  13-01-2015, 10:29 PM | #2 | 
| Member Join Date: Aug 2008 Location: Beogradska selendra 
				 |  Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14 

pa eto cuo si eksperta, da ja ne gubim vreme ovde, kad ti je sve covek objasnio.
		 | 
|   |   | 
|  13-01-2015, 11:01 PM | #3 | 
| Moderator Join Date: Jun 2007 Location: ) Recording 

Hah...dobro, može i tako...  Ja samo imam izvesno iskustvo i sve što kažem projektujem u odnosu na to. A ovo je prostor i vreme gde je to čak i opasno. U najmanju ruku nije poželjno ,eto. U svakoj sferi...ali da ne "off-topičim"! Dakle nisam čitao i čuo bilo šta što kažem. 
				__________________ Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! | 
|   |   | 
|  14-01-2015, 12:26 AM | #4 | 
| Senior Member Join Date: Oct 2011 

meni je iskustvo pa totalno suprotnije nego sto hofman kaze, da podjemo od predpostavke da ja gresim al ajde... uporedjivao sam preampe sa maudia profire rme-a, i sa saffirea, i tu su negde, mozda liquid malo bolje radi na vokalima, ali to su ona 2 sa 56ice... octane preampi na maudiu su korak ispred... ujedno 2 koraka ispred rme-a tad... a ne bi da uvredim korisnike nekih drugih kartica i mixera, ali value po kanalu je definitivno na boljem nivou nego sto bi neko nagadjao samo zbog imena... kupio sam ti chip karticu da povezem profire, i radila je gore nego preko bajpasovanog soundblaster firewire-a, veca latencija, vise bagova itd... tako da ne mora da znaci...i ja sam ostavio na bajpasovanom soundblasteru , jednostavno fw hub se "pogodio" iako je via chip set... zatim, ne mora da soba ima najveci uticaj... nekad veci uticaj ima impedansa mikrofona i slucaj da se "pogode" kartica i mikrofon (ako vec ide iz mikrofona direktno u kartu) mislim da sa nt2a i sa focusriteom imaces sigurno bolji lanac i zvuk nego trenutno... ili barem c214 ili ako uspes da nadjes at4040... ako ti je nemoguce uzeti odjednom, uzmi barem sm57 imaces super vokale  i jos jednom apelujem da ne gledamo toliko samo kroz cene, jer su i one veoma varijabilne, tako da tvrdnje - nemoz naci dobar mic za ispod 500 e, je ko da neko kaze nemoz naci dobar auto za ispod 10k... ko zna ko i pod kojim uslovima kupuje/prodaje, ima i nojmana za 500 evra ako dobro bidujes   | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| focusrite Saffire 6 | alavuk | Computer Hardware | 2 | 02-01-2011 01:06 PM |