Quote:
Originally Posted by Nemania
1. Kabal mozes naravno, ali ne mozes ga ukljuciti u nasu struju ako je na 110. Imas na oglasima konvertor(slicno lopovu)sa 110 na 220,kosta oko 700-800din. I u to ukljucis onaj usa kabel,a njega direktno u struju. I to ti je to. Ja sam imao lexicona iz usa koji je tako radio.
2. Medjutim imao sam i jedan preamp takodje iz usa, koji je nazad pored ulaza za struju imao jednu malu fiokicu da tako na zovem sa osiguracem, ta fioka se izvadi i okrene naopako i vrati, pa uredjaj onda radi na 220. Mnogi uredjaji to imaju proveri nazad.
|
tako nekako. Najbitnije pogledaj pozadi sta pise na plocici. ako pise 110-230V, onda moze raditi i na nasu struju. Ako ima preklopnik za biranje napona, prebaci na 220V.
ako pise 110V, trebas adapter. Nemam poverenja prema malim adapterima jer su oni obicno za termogene uredjaje i nisu predvidjeni za rad sa transformatorima i ispravljacima. Tj za induktivna opterecenja. Bolje je kupiti trafo 220/110V potrebne snage. Jeste skuplje ali je i filtracija bolja i sigurnije je.