|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Izvinjavam se sto ja ovako sam sa sobom.
Elem, sinoc sam malo istrazivao banke koje se ne prodaju preko Reveal Sound sajta... Naletim na http://avenger-sound.com/ Covek radi banke za Virus pre svega. Naravno, uradio je za Spire (a i Zebru). Tu sam se malo razocarao, imam utisak da mu se veoma dopao synth ali se uopste nije potrudio - kao da namerno nije izvukao maksimum koji inace moze na Virusu. Pa i demo snimci zvuce bolje za Virus nego Spire. Ali onda nastavim ja da se zezam, posle onog The Dome, probam jos nesto drugacije gde, navodno, Virus vlada (?). I odmah mi se vrati vera u Spire. Ljudi moji, tu ima toliko detalja da nema sta ne moze da se izvuce. Npr. onaj Wide setting za Unison, ako se koristi previse malo ce zvuk da izgubi definiciju (zvuci kao chorus). Onda ja stavim negde na sredinu, pa Detune pazljivo, pa 4x9 oscilatora, itd. Dual filter, jedan LP drugi tisi HP da doda "air". Majko moja. Stravicno. Envelope su mu toliko brze da Attack cesto mora da se ostavi malo iznad minimuma. Probao mix sa min. attack i malo iznad min. na basu, i bolje zvuci kad nije min. Prirodnije, analognije. Bolji je "groove". Min. je "robotic percussion". Na kraju sam onaj hypersaw preset nazvao Virus Is Dead ![]() Cujete i sami kako to svira. E sad tu je 8 glasova (znaci 4x9x8 oscilatora), a na i7-3820 dodje oko 50% ASIO buffer-a. 16-voice ide blizu 100% i krcka. Multi-thread processing ce da spusti 16-voice na, procenjujem 30-35%. Kad dodaju multi-threading skocice im prodaja 300%. A i ja cu da odlozim projekte gde mi je bitan hypersaw za kasnije. Covece, ovakav zvuk da mi zazume npr. 35% ASIO? Ili samo 20%? Na kojoj planeti to ima? I to je onda ... THE END. Poslacu mail onom Avenger-u da se ne zajebava nego da lepo to napravi kad vidim da ume. Predlozicu mu, u stvari, da krene da rekonstruise banke za Virus na Spire-u ![]() EDIT: Al' sad vidim da nije jedan covek u pitanju nego kompanija koja valja banke. Svejedno. Last edited by frag; 06-04-2014 at 03:58 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reveal Sound SPIRE - snizena cena do 15.09. | frag | Audio Software | 8 | 29-12-2015 12:48 PM |
Moj najnoviji singl upravo izasao | Ilija Ilic | Promocija radova | 5 | 15-03-2014 11:41 AM |
Najnoviji hit ... | ProkDu | Pricaonica | 3 | 17-03-2011 09:49 PM |
Sound On Sound recenzija sE Electronics Voodoo serije ribbon mikrofona | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-01-2011 11:38 AM |
Evo moj najnoviji singl pa uzivajte :) | Ilija Ilic | Promocija radova | 6 | 17-07-2009 07:11 PM |