Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2014, 08:06 AM   #61
Dino74
Junior Member

Default Re: Dizajn studija i pregradni zid

@mr_eko... Zavali se u udobnu fotelju, uzmi brdo grickalica i polako kreni sa citanjem ovog threada http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28239 i sve ?e ti se otprilike re?i, ?ta, kako i koliko... Ste?i ?e? koliko-toliko sliku o tome ?ta ti treba i ?ta ?e? sve trebati uraditi (mo?da ne?e? morati ba? sve) ali ve?inu da.
Dino74 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 08:17 AM   #62
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

Hvala kolega , dino , ti si moj brat :* večeras ću se zavalit i pregledat post čitav, već sam ga gledo ali nisam detaljno
mr_eko is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 08:26 PM   #63
Grammy
Junior Member

Grammy's Avatar

Ucini sebi uslugu i izbjegni tu spuzvu...pogtovo tu iz Visokog...
Imao sam 30 kvadrata te spuzve...
Nije samo da ne radi nista za akustiku...nego se vremenom truni do te mjere da ne mozes da dises u sobi...
Grammy is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 10:05 PM   #64
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

Ok, već sam odustao hvala na savjetu, dok budem izrađivo zidove, a najvjerovatnije će to biti obična 510-tka, bez stiropora trebo bi razmi?ljat o akustici prostora. Čitam i učim od posta koji je napravio kolega Eomsy malo povelik post, i puno se demantovalo, svak svoje iznosi, ?to jakko cijenim na ovom forumu. A ja sam jo? uvijek na početku
Old 04-03-2014, 09:00 AM   #65
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

Prozor koji gleda u salu, planiro sam staviti rigips, vunu (jeli bitno da li je presovana ili ne?) 5cm prazan prostor, vuna i ponovo rigips? neko mi je govorio da stavim najlona zbog vlage. Da li će taj najlon stvarat neke osilacije i gdje ga tacno staviti ?
Old 04-03-2014, 09:13 AM   #66
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Originally Posted by mr_eko View Post
Prozor koji gleda u salu, planiro sam staviti rigips, vunu (jeli bitno da li je presovana ili ne?) 5cm prazan prostor, vuna i ponovo rigips? neko mi je govorio da stavim najlona zbog vlage. Da li će taj najlon stvarat neke osilacije i gdje ga tacno staviti ?
Paropropusna folija za rigips ploče, nebi trebala raditi nikakav problem i stavlja se prije zavr?nog unutarnjeg sloja rigipsa prostorije... Savjetivai bih ti 2 sloja rigipsa, vuna, 5 cm zraka, vuna, te opet 2 sloja rigipsa ... Po mojem sudu, ?to je gu?ća vuna (pre?ana), bolja će zvučna izolacija biti

Sent from Predator's phone

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 06:50 PM   #67
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Paropropusna folija za rigips ploče, nebi trebala raditi nikakav problem i stavlja se prije zavr?nog unutarnjeg sloja rigipsa prostorije... Savjetivai bih ti 2 sloja rigipsa, vuna, 5 cm zraka, vuna, te opet 2 sloja rigipsa ... Po mojem sudu, ?to je gu?ća vuna (pre?ana), bolja će zvučna izolacija biti

Sent from Predator's phone
Evo napokon sam pročitao post kolege Eomsy-a, i zamal da odustanem od svog studija pa ti i kolege koje su ti pomagale ste pravi naučnici sad bi najradje uzeo kakav kredit i dove tebe i ostale kolege da mi rje?ite problem
Old 04-03-2014, 07:05 PM   #68
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Evo napokon sam pročitao post kolege Eomsy-a, i zamal da odustanem od svog studija pa ti i kolege koje su ti pomagale ste pravi naučnici sad bi najradje uzeo kakav kredit i dove tebe i ostale kolege da mi rje?ite problem
Tako sam i ja rekao na početku, ali po?to love nije bilo, a kredit rađe dignem za opremu, zasukao sam rukave i krenuo raditi ... i tako 2 godine ...

No, gle, ti stvarno ne treba? ići u krajnosti kao ja ... Ja sam htio profi sound i tome sam se 90% pribli?io, a ti sa svojim NS50-kama neće? ni dobiti reprodukciju niskih frekva koje bi trebao onda kontrolirati ... A i sam si rekao da se ne misli? baviti s time profi, pa tako gledaj da napravi? i svoj prostor (barem ti ja tako predla?em) .....

Napravi kutne SC-e, cloudove, te absorbere uzdu? zidova i vidjet će? da će? s time već u?ivati ....

Studio Predator
Old 04-03-2014, 07:49 PM   #69
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Tako sam i ja rekao na početku, ali po?to love nije bilo, a kredit rađe dignem za opremu, zasukao sam rukave i krenuo raditi ... i tako 2 godine ...

No, gle, ti stvarno ne treba? ići u krajnosti kao ja ... Ja sam htio profi sound i tome sam se 90% pribli?io, a ti sa svojim NS50-kama neće? ni dobiti reprodukciju niskih frekva koje bi trebao onda kontrolirati ... A i sam si rekao da se ne misli? baviti s time profi, pa tako gledaj da napravi? i svoj prostor (barem ti ja tako predla?em) .....

Napravi kutne SC-e, cloudove, te absorbere uzdu? zidova i vidjet će? da će? s time već u?ivati ....
Početnik sam u ovom, imam veliku volju i pomalo znanja, ali hocu na pocetku da barem imam jednu normalnu jasnoću zvuka, tj. da sredim koliko toliko akustiku u prostoru da jednostavno mogu snimiti neki vokal i to miksat, sad za sad sve amaterski

Svidja mi se ovaj tvoj prednji zid, sa kutnim (kako se već zovu neznam). Jeli i meni potrebno da radim kao ti da stavljam vunu i ono sve sto si ti napravi ?
Old 04-03-2014, 09:41 PM   #70
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Svidja mi se ovaj tvoj prednji zid, sa kutnim (kako se već zovu neznam).
Ti "kutni" se zovu superchunks, te slu?e kao bass absorberi ... njih bi preporučio da napravi?, kako naprijed, tako i odpozadi prostorije ....

Quote:
Jeli i meni potrebno da radim kao ti da stavljam vunu i ono sve sto si ti napravi ?
Ovo sad ne ku?im?! Kaj si mislio akustiku nečim drugim rje?avat? Recimo stiroporom ....

Studio Predator
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules