|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Pro Member
|
![]()
Čuj, ova skica se malo razlikuje od ove ....
Kako se sada suzio prvi dio prostorije? I ?to opet stiropor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Member
|
![]()
Kako smo kopali zidove, jedna ćo?a je bila oblo?ena ciglom, a mi smo mislili da je čitav zid i da taj dio malo pro?irimo. Međutim, cigla je bila samo na ćo?ku zgob pregradnog zida koji je bio, a ostalo je kamen
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Junior Member
|
![]()
A zasto planiras postaviti stiropor na zdove ? Ok ako mislis na neku toplotnu izolaciju ali u svakom slucaju taj stiropor ti moze i te kako praviti probleme u buduće a evo i zasto: ako budes planirao raditi akusticki tretman zidova, na bilo koji nacin, bice potrebe za busenje i tiplovanjem zidova i eto problema, stiropor... Ako se odlucis da postavljas panele na zidove opet treba busenje zida i tiplovi i opet problem. Postavljanje bilo kakve drvene konstrukcije na zid oblozen stiroporom stvara neke nove probleme sto ti nije potrebno. Da vise ne nabrajam, imat ces jos problema zbog stiropora. Licno se nebi izlagao trosku po tom pitanu nego bi novac sacuvao u druge svrhe. Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Member
|
![]()
kolega dino, moram sad nesto navuc, najisplativiji mi je stiropor
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Member
|
![]()
majstor mi je reko da se moze sve kacit na zid bez problema, samo treba vece tiple stabljat da ih zid drzi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Pro Member
|
![]()
Kao ?to sam i ja pitao ....
Zapamti, građevinari, stolari, vodoinstalateri, klima majtori ... svi su oni majstori svoga faha, ali o akustici nitko od njih nema pojma ![]() Kolega Dino ti je rekao ?to?ta lo?e o storiporu, a na tu temu smo već govorili i prvim postovima ovoga threada .... Ljepilo za stiropor ti mo?e poslu?iti isto kao glet masa za zidove, pa skalkuliraj koliko bi te to do?lo da izravna? iste, ako uopće o tome sada pričamo ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Member
|
![]()
ne znam sta da kazem, moram ponovi surra sa majstorom da vidim. danas sam zavrsio sa strujom, tako da bi trrbao pocet odmah sa navlacenjem zidova. hvala van na savjetima
![]() Nasao sam piramidalnu spuzvu koju rade u Visokom. Jeli vec neko uzimo ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam čuo da su u Visokom pronašli piramide ali da proizvode spužvu za akustiku, to nisam čuo!!!! Šalim se malo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Pro Member
|
![]()
JA ću samo napomenuti da sam vođen već spomenutom tvrdnjom "majstori svog faha, a o akustici pojma nemaju", krenuo u istra?ivanje materije za gradnju studija, te DIY metodom napravio svoj brlog.
Ajde nek ti ne bude te?ko, pa malo prelistaj moj već spomenuti thread (koji je btw sticky ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Member
|
![]()
nisam ni ja mislio oblagat sobu sa piramidalnom spuzvom, vec samo pitam jeli ko kupovao? a sto se tice akustike u sobi, sta ce mi sve trebati ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pregradni zid izmedju control room-a i gluve sobe | dacha70a | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 26-05-2010 11:15 PM |
Dizajn i konstrukcija studija-Sta izbegavati po svaku cenu? | boggy | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 25-08-2008 10:58 AM |
dizajn studija | zvincic | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 20-06-2006 01:10 PM |