|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#14 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Ako je do AKG i miksa, možda tek K271 (sada je aktuelan MKII) sa cenom nešto ispod 150€. K240 su polu-otvorene, a čovek ima para za jedne all-round sluške, i nisu najbolji izbor po mom mišljenju jer će ih imati dosta u mikrofonu kod snimanja pevača npr... To nije pravilo, no u uslovima odsustva izolovane sobe i sličnih uslova, veće su šanse. Dalje, njihov zvuk je takav da je bas prilično odsutan uz mnoštvo hi-mid i visokih tonova. 271 opet ima rupčagu na srednjim tonovima, slično 770-kama. No, zatvorene su i "curenje" je minimalno. Imaju i zgodan prekidač, pa neće raditi kada nisu na glavi. AKG je osnovan 1947. u Beču. Proizvodnja mikrofona, slušalica i bežičnih sistema. Legendaran proizvođač, sredinom 90-ih ga kupuje Harman grupa. Mislim da sam prilično jasan bio. Drugo, na svemu se MOŽE raditi, stvar je navike. Pričam samo o tome gde se najlakše i uz minimum mozganja kasnije postižu dobri rezultati, uz znanje i iskustvo naravno. Miks na slušalicama dakle može da se radi, tvrdim da je tako, ali isto tako sam svestan da je to "štap i kanap" rešenje u odsustvu ozbiljnijeg monitoringa, jer sam mišljenja da nema poštenog monitora ispod 400-500€ komad! I to je opet samo moje suvereno mišljenje. Poz'
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Odabir zvucne i preampa do 600? | seba04 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 09-06-2011 11:55 AM |
Odabir maticne za DAW !??Help | ugljesa | Computer Hardware | 38 | 12-09-2009 04:29 PM |
Odabir sobe | Hepek | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 21-07-2009 04:36 PM |
Odabir opreme.. | DADDY Z | Slobodan Milunović - Boban | 11 | 03-06-2009 11:33 PM |
ODABIR sample KLAVIRA ZA BRZE DIONICE - pomoc molim!! | ANITA | Audio Software | 18 | 07-09-2004 04:48 AM |