Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2011, 03:35 PM   #1
seba04
Junior Member

Default Odabir zvucne i preampa do 600?

Trenutno imam e-mu trecker pre i vec mi je dojadila jer ima samo main out i zamrzava mi se svakih pola sata. Imam nekih 600? i sad mislim unaprijedit svoj sistem. Radim na win 7 64 bit & Reaper. Mic Rode K2, sm57, pg81, beta58. Trenutno ne snimam vise od 2 kanala istovremeno, ali bilo bi dobro da mogu nadogradit(ako zvucna nema) za nekih godinu dvije na 8 kanala. Znaci sad mi je bitnije da imam manje kanala a da je bolja kvalitata. Bitno mi je da imam minimalno 3 audio izlaza(L+R i jedan za monitoring). Vjerojatno cu uzet nesto rabljeno pa imam neke kombinacije i tu mi treba pomoc oko odabira.
1. kombinacija:
rme multiface + preamp 2 kanala do nekih 250?:
npr
http://www.njuskalo.hr/studijska-opr...-oglas-2682914
2. kombinacija:
PreSonus FireStudio Project ili Presonus Firepod FP10+ preamp do 200?
3. kombinacija:
Rme HDSP 9652 Rev 2 za 300? + preamp sa AD i DA konverterom za 300?
Ako ima neko neki drugi prijedlog slobodno predlozi.
I da zanima me jel cu postic kakav napradak u kvaliteti zvuka???
seba04 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2011, 05:05 PM   #2
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

Default Re: Odabir zvucne i preampa do 600?

Focusrite LS56...rjesio si i konverziju i broj ulaza, a prilicno si dobro prosao i sa preampima. Nedavno sam ga probao i ugodno se iznenadio. Preampi su fini i cisti na 'standard' kanalima, na 'liquid' kanalima sam cuo razlike (a nisam od onih koji cuju dan-noc razlike izmedju dobrih preampova, meni je sve to tu negdje, isto), a iznenadila me i konverzija, posto sam i s njom bio na "sve je to tu negdje, ako ne predjes na 1000e po spravi/kanalu" (do sada sam imao konnekt 24 i nista mi nije opravdavalo razliku u cijeni od par stotina eura (rme, steinberg, presonus, pci rme)), no ovo je interesantan (polu)korak naprijed. Definitivno nije sideway move.
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2011, 07:51 PM   #3
tomo
Member

tomo's Avatar

Imam Presonus FP10 i mogu reci da se, samo s njim, mogu napraviti vrhunske snimke.
Inace on ti ima i 8 preampova, koji su jako, jako, čisti, detaljni i transparentni... ima ih po oglasnicima i po 300 eura.
Za ostalih 300 eura ne znam koji preamp preporučiti ali gledaj mo?da neke koji imaju svog posebnog karaktera i boje po?to su Presonusovi čistunci.

Ili kupi samo Presonusa, igraj se s njim pa ces vidjeti gdje ce te kod rada zakočiti pa gledaj ?to dalje kupovati.
tomo is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2011, 11:55 AM   #4
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Od preampova za te pare pogledaj Golden Age Project Pre-73.
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules