|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Поздрав свима!
Молим Вас за помоћ око E-mu 1212m, не могу да се снађем са његовим миксером никако, ни шта, ни како треба где укључити. Основни ми проблем на који се жалим је то да када сам заменио каблове са прављеним, које сам сам правио,а наводно сам направио балансиране каблове, као да ми је картица прогутала пола снаге у мониторима, буквално се дупло мање чује, друго мучи ме што не знам да подесим мониторске улазе у миксеру да сваки канал види посебно сваки улаз, час ми пише стерео, па моно, ваљда би требало да пише моно ![]() У крајњем случају, ако може савет, каква подешавања требају бити у миксеру, да би све било нормално у основи. Користим активне мониторе Еси Актив05 Да напоменем почетник сам врло мало знам о свему, шта год вам је потребно, да бисте били боље упућени, молим вас питајте ме!Хвала пуно! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Pozdrav,
Nemam ovog momenta ispred sebe emu mixer,ali probacu ti makar delimicno pomoci...Za vezu sa tim monitorima ti svakako treba balansirana veza,ako si dobro napravo kablove(shema ima na netu) potrebno je da na kartici odcekiras u podesavanjima da je audio izlaz balansirana veza +4db,pored druge opcije koje imas nebalansirane -10db.Napamet onako,to ti je nege u gornjem desnom cosku miksera,ne mogu da se setim znaka koji stoji za taj prozorcis,ali mislim da je nekakav mali kruzic,ili tako nesto,pregledaj sve redom.Videces gde mozes da prebacis sa -10db na +4 Stripove(ulazno izlazne kanale) na mikseru pravis sa tom malom zvezdicom u levom cosku,gde biras kakav ulaz u mikser hoces da dodas(fizicki ulazi,asio kanali,wave izvori,spdif,ADAT) i za svaki mozes da izaberes odmah pri dodavananju da li je stereo,mono.... Neko ko ima ispred sebe EMU softwer ce ti verovatno detaljnije objasniti... Skini obavezno poslednju verziju drajvera! Poz
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Negde po forumu je kružila ona konfiguracija pod imenom "Milance session" probaj to da iskopaš ja sam krenuo odatle još malo prilagodio svojim potrebama i to je to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Хвала Алене пуно, у међувремену сам и ја сконтао подешавање за минус 10 и + 4, проверио сам дефинитивно имам исправне каблове, и сада је дефинитивно све океј са звуком и јако сам задовољан како све звучи. Само ове стрипове слабије капирам али верујем да ћу брзо сконтати. Хвала још једном пуно на саветима
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Поздрав Диско, хвала пуно на помоћи, покушао сам да потражим тај "миланче сешн", али не могу да ископам, све што гугл избацује је Миланче Радосављевић
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Mladunče Radosavljević.
Nećeš je naći pod imenom Milanche session ,moraš tražiti pod emu 1212 pa listati teme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
ukoliko zelis da svaki kanal koji definises odnosno napravis u emu mikseru povezes sa sekvencerom(cubase, nuendo itd....) odnosno, da ti svaki kanal ili grupa napravljena u sekvenceru "izlazi" u emu mikser tada moras da u praznom polju INSERT sekcije kanala ubacis "poruku" za slanje. (desnim klikom misa i otvara ti se padajuci meni, izaberes INSERT SEND(output to asio/wave ....). A onda u sekvenceru napravis ulaze i izlaze. Kod Cubase, odnosno Nuendo to se radi na F4. Mozes master out iz emu miksera da vratis u sekvencer isto ubacivanjem SEND komande, i snimis miks nazad. Naravno, sto sam vec pomenuo, predhodno moras da definises ulaze i izlaze iz sekvencera (Mono in, Stereo inovi i outovi). Mozda ti sada ovo deluje konfuzno ali veruj mi prosto je.
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Nenade, koja je svrha vraćanja master signala u sekvencer, ako se mo?e eksportovati iz samog sekvencera i importovati?
Laik sam, pa me zanima.
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Људи ја ништа не разумем. Упросто, да ли је у овом миксеру могуће да подесиш канале тако да се у сваком каналу виде улази монитора? Нпр у једном каналу да пише лефт аутпут и да ту можеш контролисати гласноћу, пан, муте...итд и исто тако и за десни монитор односно аутпут? Све ми је нешто ту збркано и ко што рече Ненад конфузно. Ако су звучници повезани са звучном картом блансираним кабловима, да ли у микеру треба да пише моно или стерео, и може ли се раздвојити опет понављам да буде 1 канал једах излаз? Да ли вама ово има смисла:
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
русское готическое r'n'b | Khan | Razno | 0 | 02-05-2012 09:32 AM |
Latinica <=> Ћирилица | Bockie | Pricaonica | 3 | 29-09-2011 06:53 PM |
Миксер "Yamaha EMX 5014C" | Stole1963 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 30 | 24-09-2011 08:33 PM |
хармоника проблем | Sokarelo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 26-10-2008 04:28 PM |
Компакт диск слави 25. рођендан | bole | Razno | 11 | 20-08-2007 09:01 AM |