Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   E-mu 1212m Подешавања у миксеру (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45424)

NemaSel 09-01-2014 09:03 PM

E-mu 1212m Подешавања у миксеру

Поздрав свима!
Молим Вас за помоћ око E-mu 1212m, не могу да се снађем са његовим миксером никако, ни шта, ни како треба где укључити.
Основни ми проблем на који се жалим је то да када сам заменио каблове са прављеним, које сам сам правио,а наводно сам направио балансиране каблове, као да ми је картица прогутала пола снаге у мониторима, буквално се дупло мање чује, друго мучи ме што не знам да подесим мониторске улазе у миксеру да сваки канал види посебно сваки улаз, час ми пише стерео, па моно, ваљда би требало да пише моно:rolleyes:
У крајњем случају, ако може савет, каква подешавања требају бити у миксеру, да би све било нормално у основи.
Користим активне мониторе Еси Актив05

Да напоменем почетник сам врло мало знам о свему, шта год вам је потребно, да бисте били боље упућени, молим вас питајте ме!Хвала пуно!

alen 10-01-2014 05:29 PM

Re: E-mu 1212m Подешавања у миксеру

Pozdrav,

Nemam ovog momenta ispred sebe emu mixer,ali probacu ti makar delimicno pomoci...Za vezu sa tim monitorima ti svakako treba balansirana veza,ako si dobro napravo kablove(shema ima na netu) potrebno je da na kartici odcekiras u podesavanjima da je audio izlaz balansirana veza +4db,pored druge opcije koje imas nebalansirane -10db.Napamet onako,to ti je nege u gornjem desnom cosku miksera,ne mogu da se setim znaka koji stoji za taj prozorcis,ali mislim da je nekakav mali kruzic,ili tako nesto,pregledaj sve redom.Videces gde mozes da prebacis sa -10db na +4

Stripove(ulazno izlazne kanale) na mikseru pravis sa tom malom zvezdicom u levom cosku,gde biras kakav ulaz u mikser hoces da dodas(fizicki ulazi,asio kanali,wave izvori,spdif,ADAT) i za svaki mozes da izaberes odmah pri dodavananju da li je stereo,mono....
Neko ko ima ispred sebe EMU softwer ce ti verovatno detaljnije objasniti...
Skini obavezno poslednju verziju drajvera!

Poz

disco violence 10-01-2014 09:48 PM

Negde po forumu je kružila ona konfiguracija pod imenom "Milance session" probaj to da iskopaš ja sam krenuo odatle još malo prilagodio svojim potrebama i to je to.

NemaSel 15-01-2014 09:09 PM

Хвала Алене пуно, у међувремену сам и ја сконтао подешавање за минус 10 и + 4, проверио сам дефинитивно имам исправне каблове, и сада је дефинитивно све океј са звуком и јако сам задовољан како све звучи. Само ове стрипове слабије капирам али верујем да ћу брзо сконтати. Хвала још једном пуно на саветима

NemaSel 15-01-2014 09:13 PM

Поздрав Диско, хвала пуно на помоћи, покушао сам да потражим тај "миланче сешн", али не могу да ископам, све што гугл избацује је Миланче Радосављевић :)

disco violence 16-01-2014 07:02 AM

Mladunče Radosavljević.
Nećeš je naći pod imenom Milanche session ,moraš tražiti pod emu 1212 pa listati teme.

nenad 16-01-2014 12:16 PM

ukoliko zelis da svaki kanal koji definises odnosno napravis u emu mikseru povezes sa sekvencerom(cubase, nuendo itd....) odnosno, da ti svaki kanal ili grupa napravljena u sekvenceru "izlazi" u emu mikser tada moras da u praznom polju INSERT sekcije kanala ubacis "poruku" za slanje. (desnim klikom misa i otvara ti se padajuci meni, izaberes INSERT SEND(output to asio/wave ....). A onda u sekvenceru napravis ulaze i izlaze. Kod Cubase, odnosno Nuendo to se radi na F4. Mozes master out iz emu miksera da vratis u sekvencer isto ubacivanjem SEND komande, i snimis miks nazad. Naravno, sto sam vec pomenuo, predhodno moras da definises ulaze i izlaze iz sekvencera (Mono in, Stereo inovi i outovi). Mozda ti sada ovo deluje konfuzno ali veruj mi prosto je.

pozdrav

Igor 16-01-2014 03:35 PM

Nenade, koja je svrha vraćanja master signala u sekvencer, ako se mo?e eksportovati iz samog sekvencera i importovati?
Laik sam, pa me zanima.

nenad 17-01-2014 08:18 AM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 355531)
Nenade, koja je svrha vraćanja master signala u sekvencer, ako se mo?e eksportovati iz samog sekvencera i importovati?
Laik sam, pa me zanima.

Zna? kako, to je mogućnost koja je ostavljena ukoliko ?eli? da koristi? neke od DSP efekta same kartice, ako nađe? za shodno da ih negde koristi?. To ti je kao da ima? dva redno vezana miksera pa se igra?. Pravila ne postoje a svrhu trazi? sam. Mogućnosti ove kartice su velike, one starije generacije imaju i firewire port. Sa ADA 8000 prikačenu preko adat, dolazi se do prilično zadovoljavajuće kombinacije, jer ti se otvaraju 10 mono kanala spremnih za snimanje, gde opet ima? mogućnosti da na INSERT sekciju svakog od tih kanala ubaci? neki od DSP efekta i tako ih snimi? u sekvenceru. Igrarija je to !

pozdrav

NemaSel 17-01-2014 01:00 PM

Људи ја ништа не разумем. Упросто, да ли је у овом миксеру могуће да подесиш канале тако да се у сваком каналу виде улази монитора? Нпр у једном каналу да пише лефт аутпут и да ту можеш контролисати гласноћу, пан, муте...итд и исто тако и за десни монитор односно аутпут? Све ми је нешто ту збркано и ко што рече Ненад конфузно. Ако су звучници повезани са звучном картом блансираним кабловима, да ли у микеру треба да пише моно или стерео, и може ли се раздвојити опет понављам да буде 1 канал једах излаз? Да ли вама ово има смисла:http://postimg.org/image/6qjvni9gd/

All times are GMT +1. The time now is 05:59 PM.