Hvala Vaso. Ja sam to zaboravio naglasiti, da je ovih zadnjih 6 dana u stvari otvoren link za glasanje 'sa strane'.
Jeste, to se ne računa (televoting, listensi, ...), jer za nagrade postoji 'stručna komisija' koju oni angažuju među producentima, toncima, itd. (bar tako kažu

).
Ova ostala ujdurma (pregledi, glasovi, komentari, ...) je, u stvari, bussines potez među članovima, jer sam vidio mnogo reklama gdje članovi oglašavaju miksanje i mastering ; i to po masne pare : miks do 30 trakova i do 5 minuta je oko 350 do 500 USD, a mastering jednog wava oko 200 do 350 USD. Onda imaju pro članovi i tako to. Raja se vrti i zarađuje. Preslušao sam ogroman broj mikseva, da vidim gdje smo to mi Rumskii. Ništa ja tamo, iz cijelog bijelog svijeta, nisam vidio ma i za ansgtrem da je iznad nas. Očito je da svaka klasa kod nas ima svoj domet i kod njih, a nisam čuo da ima profija iznad vas profija ovdje. MuZzi, Khan, Everbeatz, ... ih više poznaju. Pošto nisam slušao druge žanrove osim onoga koji mene interesuje, možda sam pogriješio.
Hvala još jednom.
PoZzzz.