Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2013, 10:17 AM   #21
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Vokalni kompresor / granica pristojnosti

Quote:
Originally Posted by psionic View Post

Jos jedno (malo zajedljivo) zapazanje: lako je biti dobar vozac sa mercedesom

Hihi...pa dobro...ali sam hteo da probam da pojasnim da je razlika između 166xl i 160A ogromna, stekao sam utisak da se to nije razumelo, da jedan sa drugim veze nemaju, osim što ih potpisuje dbx...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 11:06 PM   #22
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Jesi li mo?da razmi?ljao u nekom drugom smjeru?
Ne znam kakav konverter ima?, i ima? li bar 8 kanala izlaza, ali mo?da da proba? pazariti neku sumu?
Imam fireface i moje misljenje je da, iako su mu koverteri solidni, ipak se sa njim ne bih zajebavao oko sume. Cela ta prica oko summing mixera a niko ne spominje dodatnih 2k ulaganja u dobar konverter tipa aurora, larvy... Takodje mislim da bez 16 kanala sume nema smisla raditi. Gledam danas u studijima ljudi imaju vrhunske stolove a efektivno koriste 8-10 kanala, u koje salju vec softverski sabrane. Meni je to pointless.

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Vjerovatno oni kompresori koje si probao u večim studijima nisu bili spojeni kao hybrid insert nego je signal putovao kroz neki pult, pa insertom u kompresor i nazad. Tu ti je dobar dio zvuka i?ao iz ostalih sklopova a ne samo kompresora.
Ta prica, istina.

Nista, u slucaju da nabavim taj art, uradicu jedan review za rumski. Ako se ne predomislim, skupim pare za nekog "merdzu" al to ce malo potrajati

I da, potpuno sam se odvikao od tracking kompresije na vokalu. Par puta sam zajebao stvar sa parametrima, a sad sam se nastrebao da gledam pevaca i drzim ruku na gain-u. Cist ulaz u daw a posle u mixu ako treba i dva kompresora u kombinaciji, ali natenane. I moze sve da se dotera.

Last edited by VladaNS; 09-11-2013 at 11:16 PM.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2013, 05:11 AM   #23
playtimer
Junior Member

Ja imam Art Pro VLA II koga koristim upravo na ženskim vokalima. Dosta sam čitao o njemu pre kupovine, raspitivao se kod prijatelja svuda po svetu itd...

U isto vreme sam preko ortaka iz USA naručio par vintage Mullard 12at7 i par Telefunken lampi. Stock lampe ne rade nimalo loše, ali sa ovima stvarno jeste druga zver. Mullarde sam "progoreo" jedno 20-ak sati. Zvuk je dobio punoću, više topline i vazduh na vokalima.
Telefunkeni su takođe dobri, i iako skuplji zvučali su malo tamnije tako da sam ih ostavio za rezervu.
Ono što mi se dopalo kod ovog kompresora je da mu treba baš dosta dok ne počne da gužva zvuk. Najčešće stoji na 3:1, sa gain redukcijom do -6dB i tu radi sve što treba da radi. Leveling je jako dobar a u isto vreme zvuči transparentno, bez pumpanja, sa dodavanjem topline na kondenzatorskim mikrofonima.
Preamp je Focusrite ISA One sa impendansom ISA-110. Kasnije vokale propustim kroz UAD LA-2A ili 1176 ako treba i to je otprilike sve.

Mogu ti reći da sam pre toga planirao da pazarim UA 610 Mk II ali sam odustao jer mi je ova kombinacija pogodila zvuk koji tražim.

Just my 2 cents Pozdrav!
playtimer is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2013, 05:13 AM   #24
playtimer
Junior Member

Dupli post, molim obrisati. Hvala!

Last edited by playtimer; 27-12-2013 at 05:15 AM. Reason: Duplirani post
playtimer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules