|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#14 |
Superoperater
|
![]()
Vec su drugi rekli, ali ajde i ja da odgovorim. Mislim da je harverski kompresor must have ispred konvertora, radi neke male normalizacije snimka, pre nego sto udje u konvertore, kao i eventualna zastita od pikova i tome slicno. Kao sto je awacs vec rekao, vrlo pazljivo i malo, cisto da "sluzi svrsi" Softverski comp je ovde neupotrebljiv, jer kada signal jednom udje u konvertor - us'o je i gotovo.
Sto se tice pitanja - zasto ga koristim ? Pa zato sto se nekome svidja da bude na mikrofonu, kad budem imao svoj studio, ja cu odlucivati o tome - kao sto sam vec i rekao... Za sada imam na raspolaganju 166 i koristim ga najbolje sto umem... Inace taj dbx 166 ima vrlo karakteristican "puc" ponekad na brzim tranzijentima, to mu je - da kazemo mana, ali ja ga ne gazim toliko da to postane cujno... Neko ga koristi upravo zbog toga na nekim clean gitarskim deonicama i slicno... Pa cak i ovakav kakav je, ne usudjujem se izvaditi ga napolje iz lanca. Bolje on nego nista. Jos jedno (malo zajedljivo) zapazanje: lako je biti dobar vozac sa mercedesom ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koja klavijatura, donja granica pristojnog zvuka? | masteras | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 30 | 25-08-2013 06:54 AM |
omodaka project - pomeranje multimedijalnih granica - a chik pogodi odakle? | InsaneEyes | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 10-11-2009 12:13 AM |
Gde je granica neukusa u tekstovima pesama? | alek019 | Promocija radova | 111 | 16-10-2009 09:25 AM |
Kompresor decode -ili kako uistinu razumjeti kompresor i njegove parametre | Denyken | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 20 | 26-04-2009 10:49 AM |