|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
Ja imam Art Pro VLA II koga koristim upravo na ženskim vokalima. Dosta sam čitao o njemu pre kupovine, raspitivao se kod prijatelja svuda po svetu itd...
U isto vreme sam preko ortaka iz USA naručio par vintage Mullard 12at7 i par Telefunken lampi. Stock lampe ne rade nimalo loše, ali sa ovima stvarno jeste druga zver. Mullarde sam "progoreo" jedno 20-ak sati. Zvuk je dobio punoću, više topline i vazduh na vokalima. Telefunkeni su takođe dobri, i iako skuplji zvučali su malo tamnije tako da sam ih ostavio za rezervu. Ono što mi se dopalo kod ovog kompresora je da mu treba baš dosta dok ne počne da gužva zvuk. Najčešće stoji na 3:1, sa gain redukcijom do -6dB i tu radi sve što treba da radi. Leveling je jako dobar a u isto vreme zvuči transparentno, bez pumpanja, sa dodavanjem topline na kondenzatorskim mikrofonima. Preamp je Focusrite ISA One sa impendansom ISA-110. Kasnije vokale propustim kroz UAD LA-2A ili 1176 ako treba i to je otprilike sve. Mogu ti reći da sam pre toga planirao da pazarim UA 610 Mk II ali sam odustao jer mi je ova kombinacija pogodila zvuk koji tražim. Just my 2 cents ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koja klavijatura, donja granica pristojnog zvuka? | masteras | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 30 | 25-08-2013 06:54 AM |
omodaka project - pomeranje multimedijalnih granica - a chik pogodi odakle? | InsaneEyes | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 10-11-2009 12:13 AM |
Gde je granica neukusa u tekstovima pesama? | alek019 | Promocija radova | 111 | 16-10-2009 09:25 AM |
Kompresor decode -ili kako uistinu razumjeti kompresor i njegove parametre | Denyken | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 20 | 26-04-2009 10:49 AM |