Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-12-2013, 02:51 PM   #61
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: Terce na vsti??

Quote:
Originally Posted by khan View Post
sad mozemo da nastavimo da koristimo i vise od jednog prsta, k'o ljudi.
:d

Last edited by alfom; 21-12-2013 at 02:58 PM. Reason: Na smile ne prima veliko D
alfom is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2013, 05:01 PM   #62
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

evo objasnjenje neko ukratko koja za sta, a ako znate jednu , znate i koje su onda sve pesme u toj tog tipa
Attached Images

Last edited by branoy; 21-12-2013 at 05:10 PM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2013, 05:31 PM   #63
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Nemoj mnogo da uzimas k' srcu Vasine opaske, jer to je njegov uobicajeni nacin komuniciranja. Jeste da deluje na trenutke prepotentno, a nekad isfrustrirano, ali to je samo karakteristika stare kajle sa velikom audio kilometrazom. Ako ti bas smeta, imas valjda negde dugme za ignore.
...ma sve ok samo sam napomenuo i za neke slićne cake na ostalim temama.Ja sam ovde samo da
Poz
Old 29-12-2013, 05:37 PM   #64
amaterius
Member

?teta ?to nisam prije navratio pa da se izbjegne postanje
ja sam sa onom prvom skriptom kaj je stavio napravio upravo kako pi?e i ?ljakalo je
isto tako sad kad sam pročitao postove by idvy skoro 99 % sam bio siguran gdje je problem i na kraju je tako i ispalo
jedino bih jednu stvar napomenuo, a to je sam naziv teme
jest ovo dvoglasje, istine nije svuda iskoristivo, ali kod nas terca znaći ne?to drugo, a ovdje taj drugi "glas" pliva od terce pa do sekste i ne znam gdje sve ne
amaterius is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2015, 09:25 PM   #65
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

te terce se koriste ured na sve jednom balkanskom solo, grckom itd znaci za solo deonice, od gitarista, klavijaturista, harmonikasa, buzukista , trubaca, violinista svi na pesmama imaju tercu pa je kombinuju sad je gornja sad donja, ili ti transpoze plus 4 , traznpoze minus 8 , zavisi od nacina edita, moze i plus 3 ili minus 9 user scala za molske i durske , dok dvojke idu plus 8 ili minus 4 transpoze na tritonima korg kad se skale nastimaju, s tim da na tritonima korg nisu prave terce, msm sviraju oni te tonove ali nisu orginal kao ovo sto sam uradio i primenio u cubesu i logicu. Na korg tritonima sa tim user scalama svira se terca ali ona znaci nije prava prirodan ton nego transponovan ili pitchovan, sto odma dolazi do vestacenja zvuka. dok ovde u chorder sto sam uradio i u logicu i u cubesu je prava, svira taj ton bez pitch transpoze, isprogramiran ton po ton, i nema tih anomalija, steta sto tako jes nesto nema u klavijaturama , bilo bi orginal priroda.
msm zamisliti bez terce balkansku muziku produkciju, live. . ne ide (sto bi rekli prosto suvo) haha.

imate mozda 5 skala sto se koriste u svim pesmama kod nas, do deset je vec problem naci ih, al nadje se za specificne delove.

i najbolje je sto ova chorder terca moze na bilo koji vsti imao on POLY MONO LEGATO EFEKTE bilo sta , radi na sve, samo se dodeli novi kanal za nju ,
branoy is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 12:42 PM   #66
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Thumbs down Re: Terce na vsti??

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
Hvala puno @branoy! Odlična stvar za draft komponovanje. Mogu i celi akordi da se harmonizuju, obrtaj po želji, pa čak i nekoliko obrtaja sa lejerima po velositiju. Mogu samo da zamislim koliko je dobro za live. Eto stoji plugin u cubase-u samo treba da se kreativno iskoristi.

Jedna stvar mi nije jasna, tvoja 'skripta' za D dur iz ovog linka gore, jedino sam nju probao, na G (IV) i A (V) ti je molska terca. Zar IV i V stepen dura nisu dur? Isto tako na C# ti je F kao durska terca umesto molske tj. E. Jel' ja nemam pojma ili ti je to bila samo draft verzija?
Ali si zato u istoj 'skripti' odradio 100% tačno terce za D fridžijan

Odoh da napravim neku 'skriptu' sa sus2b5 akordima i da pustim kroz neki arpeđijator

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules