![]() |
Terce na vsti??
e ljudi, de mi recite imal koji plugin da radi terce? kao midi plug il?
npr ima ih dosta rade akorde kao midi pluginovi, msm nikako da nadjem samo dva tona da sviraju, a ne tri i vise, zar je to tesko napraviti ili nece?? w2 harmonizer npr je midii akord plugin, kao i od cubesa njegov onaj pod midi plug isti rad, i tako ima sigurno ih jos da ne nabrajam, al sviraju akorde, i to tako lako, kao sto bi mogao i terce neki plug? emulator x3 sad koristim, odlican je, al fale mi terce :( a u kontakt mi se ne vraca zbog njih sve do i jedne scripte koju sam davno bio napravio jos u trojci mislim. |
Re: Terce na vsti??
Mozda bi mogao to da resis na nivou midi-ja, pre nego sto posaljes na instrument, npr. dupliras traku, i na njoj napravis preset za transponovanje. To nije komplikovano i radi sigurno.
|
Quote:
da, ali treba inteligentno transponovanje, po skalama i tonalitetima.... |
Quote:
|
Dupliranu melodiju transponuje za tercu, i prilagodi je odgovarajućem tonalitetu (kako sve terce nebi bile samo velike ili samo male. Znači samo treba da podigne, odnosno spusti poneki ton za pola stepena) ...prosto k'o pasulj.
|
Quote:
A pitanje je bilo "auto" terca..bez da ne?to "pipa?" recimo kao ovo: http://www.yumidi.com/instrumenti/ag...x-nuendo-terce Samo lik to prodaje ..onako na neviđeno..nikakav demo softa itd.. bar mislim da je tako:da: |
Ne znam?! ...Pada mi napamet neka pedala iz "Amplitube-a", ili "Antares Harmony Engine".
Ali ako je već midi u pitanju, zar je nije bolje napisati, kopirati ili ?ta već, ako je već te?ko odsvirati? ...Osim ako ne treba za live? |
treba za live, naravno......
i ja to trazim....i ne samo terce, vec neki inteligentan orkestrator |
Quote:
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2DL202NSh |
..a evo i kako ih brzo napraviš u Cubu..možda minimalna korekcija..dakle midi file je u pitanju.
Dakle, imaš neki solo u npr. Cduru. On ti je u jednoj midi traci. Kopiraš ju u drugu traku. Drugu traku zaplavi i zacrveni, otvori midi, izabereš transpose (+4), čekiraš scale correction (u current Scale npr. staviš Harmonic Minor itd..) i on ti pravilno napiše terce u. Ako je donja terca naravno -3...itd itd. Cduru bez disonanci...:wink: |
All times are GMT +1. The time now is 04:21 AM. |