Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-12-2013, 01:53 PM   #1
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: The Kemper Profiling Amplifier

Na netu ima gomila preseta koji zvuce odlicno,ali da li ce dobro zvucati kad ubodes svoju gitaru to je pitanje.Koliko sam shvatio kemper se prvenstveno koristi da zvuk snimljen u studiju zabelezis sto vernije da se ne bi cimao oko istog kad nastupas uzivo.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2013, 05:49 PM   #2
boki1978
Junior Member

Default Re: The Kemper Profiling Amplifier

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Na netu ima gomila preseta koji zvuce odlicno,ali da li ce dobro zvucati kad ubodes svoju gitaru to je pitanje.Koliko sam shvatio kemper se prvenstveno koristi da zvuk snimljen u studiju zabelezis sto vernije da se ne bi cimao oko istog kad nastupas uzivo.
Realno, koliko je gitara toliko je i zvukova. Svaka gitara je prica za sebe, jer koliko god magneti cinili najveci procenat zvuka elektricne gitare, ipak tu ima svega jos, posebno od kojeg je drva telo, pa vrat, samim tim imamo svetlije i tamnije gitarske zvukove i sl.
Logicno je da stavi sa kojom opremom je snimao jer je gotovo sigurno da ce tada zvuk zvucati najvernije, tj.najbolje.
Dakle, ako je preset radjen sa recimo humbacker gitarom, svakako da ce zvucati drugacije ako se svira sa Fenderom koji ima singlove. Ne lose, vec mozda drugacije. Sve zavisi ko je i kako radio profile, jer se cesto mogu naci preseti i za jedne i druge vrste gitara a cesto se pise da mogu i jedne i druge gitare odlicno da rade sa tim profilom.
Amp factory je u tome otisao korak dalje, oni ne samo da su cesto radili presete za recimo Strat, Tele i LP vec su i radili odvojeno profilisanje koje se savetuje za studijsko snimanje i live sviranje ukoliko imate vise vrsta gitara, kao npr.ja. I, zaista, ja koristim upravo takve profile i moram da kazem da odlicno zvuce sa ma kojom gitarom.
A ono sto Muzzy prica, to nije pod obavezno vec je preporuka uopste da se ta pojacala sviraju uzivo sa takvim gitarama, sto ne znaci da vi to morate tako uraditi Recimo, preporuka je da se najveci broj TwoRock pojacala svira sa single coil gitarama,a koliklo sam video sviraju ih mnogi sa humbackertima.
Mesa Lonestar special daje mozda bolji zvuk sa Fenderima ali ne znaci da ce sa humovima zvucati losije. Recimo u gitarskom svetu se cesto savetuje da Triple rectifier najbolje radi mozda sa single coil gtarama, ali ne znam nijednog ko ga svira sa Stratom
Kemper i jeste smisljen ne samo za studijsko snimanje vec i za uzivo, da recimo neki muzicar ne pozajmljuje kao Bonamassa 50k$ Dumble i da strahuje da li ce mu neka budala posuti pivo, posebno za one muzicare koji sviraju na nekokoliko pojacala na turneji. U tom smislu je Kemper i smisljen, da snimite zvukove SVOJIH pojacala i instrumenata, ali zahvaljujuci ludacima koji su upadali po radnjama sirom sveta da snime mnoge eksluzive,danas imamo tu mogucnost da se bahatimo i sviramo na Kemperu sva pojacala ovog sveta, i znana i neznana i mnoge raritete cija cena cak i do 20-30 puta premasuje cenu kempera.
boki1978 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules