Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-12-2013, 07:27 PM   #11
gorjan
Senior Member

Default Re: Neka bude po tvom(I'm so happy) - video

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
evo malo kritika...

Prvo kaze se (po Vuku) "Ajm so hepi.." NE "Am so.." AJM ne AM..OK?

Inace, muzika, arr, pesma, pevanje - mlohavo, sporo, bezivotno...
Rime nisu bas najbolje (ove na nasem jeziku)..potruditi se malo oko toga pomaze...

Matrica, posebno bubanj...bezivotna..bubanj..lose programiranje, kruto.

Mislim... koja je poenta ove pesme? Za koga si je radio? Za sebe? Ako je za sebe, zasto trazis misljenje drugih?

Mislim (opet) ..sve MORA da ima nekog smisla i razloga..Zasto? Zbog cega? Za koga?

Ja u ovoj pesmi nisam pronasao nijedan od odgovora na ova pitanja
evo salu na stranu, da odgovorim na pitanja koja si postavio(pod pretpostavkom da te to stvarno interesuje,)
-sto se tice rima , nisi u pravu, posto rime ni ne postoje, tako da nema sta da ne valja...
-bubanj kazes da ne valja, al to je kombinacija gotovih lupova, garageband, itd, tako da tvoja kritika ide na kupertino adresu
-e sad, sta je pesnik mislio? pa valjda ono "ma sta neko mislio o meni , meni je lepo i dalje, ko vas j... ,..., " eto. sad mi zao sto nisam uspio da to docaram, da bude svakom jasnije...
elem, uskoro ce da usledi komplet pesma na engleskom, pa cemo imati o cemu da disutujemo
pozdrav i hvala na slusanju
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 07:36 PM   #12
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
evo malo kritika...

Prvo kaze se (po Vuku) "Ajm so hepi.." NE "Am so.." AJM ne AM..OK?

Inace, muzika, arr, pesma, pevanje - mlohavo, sporo, bezivotno...
Rime nisu bas najbolje (ove na nasem jeziku)..potruditi se malo oko toga pomaze...

Matrica, posebno bubanj...bezivotna..bubanj..lose programiranje, kruto.

Mislim... koja je poenta ove pesme? Za koga si je radio? Za sebe? Ako je za sebe, zasto trazis misljenje drugih?

Mislim (opet) ..sve MORA da ima nekog smisla i razloga..Zasto? Zbog cega? Za koga?

Bem ti, neko ko te ne zna bi rekao da se bavis atomskom fizikom a ne muzikom.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 08:31 PM   #13
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

'ajde, ne sekiraj se. Tako si uradio ; tako si osjetio i valja ti. ?ta brine? za to da li će se nekome svidjeti na forumu? dobro, jeste i to va?no jer ovdje ima dooosta vrhunskih znalaca i nije ba? da kad 'babo svjetuje malca' pa?nja ostane samo na ?alcu u srcu, radi kritike. Ako je to najbolje ?to si tada mogao i znao uraditi, to je urađeno najbolje na svijetu.
O.K.?
I da si ovako uradio i okačio, tvoje je :
http://www.youtube.com/watch?v=p6lS_neHyF4
alfom is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 09:05 PM   #14
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Bem ti, neko ko te ne zna bi rekao da se bavis atomskom fizikom a ne muzikom.
??

Jbga...stalno zaboravljam da se jako veliki broj ljudi bavi muzikom kao hobijem...sah, pecanje, duborez, filatelija, muzika, kucni studio...

Da se napravi pesma treba vremena, dosta vremena..e sad ja se uvek pitam dali to vreme moze bolje da se iskoristi? Da li je vredno potrositi puno vremena na nesto sto u startu ne obecava...i koja je svrha te pesme i tog silnog vremena ulozenog u taj rad..? To se ja zapitam uvek...

Inace, ako ti je zena prepoznala slabe strane u pesmi - znaci da ima nekog talenta !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 09:46 PM   #15
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
??
Da li je vredno potrositi puno vremena na nesto sto u startu ne obecava...
Ima? problem sa stavom. Pesma ne obećava jer si ti tako rekao?? Ja se nikada ne bih usudio tako o?tro da kritikujem druge. Ne zato ?to se ne razumem u muziku, već zato ?to je svako uho drugačije. Skapiraj da ono ?to ti voli? neko drugi mrzi i obrnuto. Evo recimo, meni se pesma dojmila i iskreno me je oraspolo?ila. Ima ona priča kako je najčuveniji bostonski kritičar rok muzike okarakterisao prvi album aerosmith-a kao ne?to najgore i rekao: "Ako ovi momci uspeju ja ću skočiti sa bruklinskog mosta". I jel skočio, mudonja jedan? Tako da, gorjan, furaj svoj fazon i radi sta god te ispunjava. Ima nas jo? koji muziku do?ivljavamo onako kako bi izvorno i trebalo - spas sa du?u.
Old 08-12-2013, 09:46 PM   #16
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:

Pa mnogi pocnu da se bave muzikom iz nekakve ljubavi, zelje i potrebe da nesto kazu, izraze se ili tako nesto... Neki vremenom predju u "komercijalu", shodno tome podignu kvalitet miksa, pesme i svega ostalog...

Mislim da ga je DaBear malo grubo postavio - ali je pitanje na mestu. Da li zelis da "udjes na neki chart", ili si cisto imao potrebu da se izrazis ? Ako je ovo drugo, ako si tako hteo i sta ja znam, onda - ok, ali postoje odredjeni standardi kako npr zvuci sner. Ovaj zvuci malo cudno. Na kraju, nista NE GARANTUJE da se gomili ljudi upravo ovakav sner nece svideti... Muzika je NAJNEZAHVALNIJI posao, kojim neko moze da se bavi - jer - lepota je u oku posmatraca (u ovom slucaju - uhu slusaoca)

EDIT: Zadnja dva posta su istovremeno kucana sa prilicno slicnim sadrzajem
psionic is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 09:53 PM   #17
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Da, razumem zasto DaBearu bode usi ovaj engleski deo

Jeste, malo zvuci kao da ga je pevao nas dragi, mili, nikada ne prezaljeni predsednik, koji je zavrsio u Hagu - bog da mu dusu prosti...

Treba da peva kao neki opusten engleski, ali pevajuci ovako - dodaje malo taj amaterski prizvuk svemu... Mada opet - mozda je hteo bas tako englesko-srpski da zvuci...
Old 08-12-2013, 10:02 PM   #18
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Mislim da ga je DaBear malo grubo postavio - ali je pitanje na mestu. Da li zelis da "udjes na neki chart", ili si cisto imao potrebu da se izrazis ? Ako je ovo drugo, ako si tako hteo i sta ja znam, onda - ok, ali postoje odredjeni standardi kako npr zvuci sner. Ovaj zvuci malo cudno.
Aman kakav crni chart, pa covek je rekao da je radio u kucnim skromnim uslovima a i iz spota se vidi da je radio za svoju dusu. Zasto se ovakva pitanja i postavljaju... A sto se snera tice, evo ja imam bazu od nekoliko hiljada pop snerova koji se krecu od zvuka prdenja do onih koji podsecaju na udarac palicom po buretu za tursiju.. Voleo bih da dodjes i da mi pokazes koji je od njih standard za pop produkciju
Old 09-12-2013, 12:33 AM   #19
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
A sto se snera tice, evo ja imam bazu od nekoliko hiljada pop snerova koji se krecu od zvuka prdenja do onih koji podsecaju na udarac palicom po buretu za tursiju.. Voleo bih da dodjes i da mi pokazes koji je od njih standard za pop produkciju
Pa znas kako - u tome i jeste "magija" muzicara. U tome se sastoji razlika izmedju onih koji ce ceo zivot raditi muziku u spavacoj sobi i onih koji ce se negde i probiti - da prepoznaju koji tacno sner treba da stave... Kao i sve ostalo sto treba staviti... Da citiram gospodina Salijerija, jos jednom : "Note su u muzici ili sasvim tacne, ili potpuno pogresne..." (vazi i za sve ostalo)

Ono za "chart" sam stavio pod navodnike, mislim da ne treba posebno objasnjavati na sta sam tacno mislio. A u nastavku posta sam dao objasnjenje svog misljenja, koje se BTW skoro poklopilo sa tvojim, ali izgleda da se postovi citaju do pola, pa se onda odmah odgovori

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Na kraju, nista NE GARANTUJE da se gomili ljudi upravo ovakav sner nece svideti... Muzika je NAJNEZAHVALNIJI posao, kojim neko moze da se bavi - jer - lepota je u oku posmatraca (u ovom slucaju - uhu slusaoca)
Old 09-12-2013, 01:31 AM   #20
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Ja moram da se ubacim, posto sam odslusao pesmu od prve verzije jos pre mesec dana, ali nije mi se svidelo mnogo elemnata i u skladu sa pravilima ove sekcije nisam hteo da pisem klasican demoralisuce-kriticki post, mada ne bih onakav kakav je Vrac napisao, ali ima dosta istine oko aranzmana. (jos uvek ne vidim sebe kompetentnog ni da komentarisem ovaj muzicki pravac onako zustro)
Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
-bubanj kazes da ne valja, al to je kombinacija gotovih lupova, garageband, itd, tako da tvoja kritika ide na kupertino adresu
U 95% slucajeva nisam nasao nesto od gotovih lupova (poznatih izdanja) sto bukvalno samo ubacis na jedan kanal i on (bez ikakve intervencije ili podebljavanja jos nekim semplom ili svojim radom) "radi posao" i ne zvuci tanko i "nezainteresovano" za pesmu . Neko i sa Porseom ne zna da razvije vise od 100km/h na ravnom, dok drugi sa Jugicem kroz krivine vozi kao Fandjo, ali to nije do auta, vec do vozaca .

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
-e sad, sta je pesnik mislio? pa valjda ono "ma sta neko mislio o meni , meni je lepo i dalje, ko vas j... ,..., " eto.
Uh, pa onda je ovaj topic potpuno suvisan, ako ti se j*** za komentar posto ionako znas da je ovo odlicno i tebi lepo .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules