|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Drago mi je da se tema razvila u jos konstruktivniji razgovor a posebno za ovo sto mene zanima oko iPad-a
Vidim da svi pominjete vec fabricki predodredjen audio hardver i kontrolere za iPad a da niko nije popmenuo USB Class Compliant Devices tj audio hardver koji podrzava taj novi protokol. Na primer moj RME UFX radi na iPad-u u CC modu i daje 22 audio kanala na 24 bita 96KHZ sa 4 mikrofonska preampa i svim ostalim zenzcijama koje RME donosi ( kosriscenje internih FX kanala na RME), nedavno su portovali cuveni TOTAL MIX FX na iPad tako da je kompjuter generalno zaobidjen. Isto to radi i mali RME FIreface UCX kao i Baby Face koji je po meni idealan za Live. Kada imate takvu audio karticu na iPadu onda mozete da kacite bilo kakav MIDI kontroler jer imate vec ugradjene MIDI portove na samim karticama ( vise muva jednim udarcem). Koliko sam nasao na netu iskustva ovakve uportebe profi audio kartica na IPad-u su vise nego ocekivano dobra, tako da neki odradjuju cak i profi snimanja sa Auria ili CUbasis softverom ( Cubasis sve cesce postaje nezaobilazan u portabl produkciji jer jedini daje sve potrebne alate za aranziranje i snimanje plus sto su projetki portabilni sa iPad na Mac ili PC) Jedini problem koji su svi naveli jest to da sam iPAd ne mzoe da se puni ( tj. da bude na izvoru struje) i da bude prikacen na neku od CC kartica ali na zalost to je do sam Apple-a sa nadom da ce i to resiti u doglednoj buducnosti. DAleko od toga da to predstavlja velik problem jer sam iPad radi vise nego dovoljno dugo na baterije za bilo koji live ( na kraju dovoljno je i jeftin da se ima vise komada ![]() Kolicina ozbiljnih sintova je sve veca ( MOOG, FAIRLIGHT, PPG, WALDORF, ALCHEMY.... Steinberg je izbacio besplatni sint NANALOGUE koji je radjen po uzoeru na velikog VST brata i radi sjajno ..... ITD.) plus ako na to dodam da postoji DAW okruzenje ( Cubasis) onda sam definitivno ubedjen da je savrseno moguce izvesti live sta god ti padne na pamet i da bude u vrhunskom kvalitetu. Obratite paznju da li je vasa audio kartica CC kompatibilna, mozda sebe prijatno iznenadite ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Android koncept kreiranja muzike | Goran B | Razno | 0 | 10-08-2010 06:17 PM |
Kakav koncept !!!! | DaBear | Razno | 11 | 31-01-2008 10:02 AM |
Dobar koncept....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 24-01-2008 10:20 PM |
zanimljiv koncept... | zvincic | Computer Hardware | 5 | 17-06-2005 12:13 AM |