Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-10-2013, 05:55 PM   #81
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Default Re: Vst drums - best of

Tek se sad setio. Evo: http://www.youtube.com/watch?v=Q8ifRs11wNk .
Edit: I ovo (teska metalika haha): http://www.youtube.com/watch?v=PTxG5MO17G8

Last edited by Sima Strahota; 17-10-2013 at 01:21 PM.
Sima Strahota is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2013, 10:55 AM   #82
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Simo, super je pesma, nisam je čuo do sada. Ako smem reći, ne zameri: Postoji par mesta gde se ne?to jako čudno de?ava sa tajmingom gitare u odnosu na bubanj, npr na početku. Ne kao da je kompletno netačna u ritmu, već kao da cela gitara kasni u odnosu na kick, pa stigne gruv pa opet kasni.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2013, 10:54 PM   #83
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Ne zameram ni najmanje. Vrlo verovatno. Jako sam neuredan sa sviranjem jer sve to radim zbrzano da ne zaboravim sta sam hteo. Na koju pesmu tacno mislis? (Ili mislis na obe ? )
Old 21-10-2013, 01:16 AM   #84
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Mislio sam na deponija kli?ea, sorry, nisam naznačio. U ovoj drugoj pesmi je gruv pravolinijski i logičan pa tu zato nema takvih problema, kontam.
Old 21-10-2013, 03:00 AM   #85
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Da, kao sto je Dusan primetio gitara na momente vuce unapred ali nije strasno. Interesantno je kako su gitaristi jedini koji povlace u napred dok vecina ostalih instrumentalista baca gruv na ledja Inace super pesma
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2013, 06:38 PM   #86
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Hvala na opservaciji. Nisam ni provalio. Mozda sam mrdnuo gitaru tokom rada u programu, mada verovatnije je do samog gitariste, odnosno mene. Debele zice, nizak stim, gitara zategnuta ko rusko-americki odnosi i nenavezbanost i eto .

Nego da se vratimo na temu; poenta su VST bubnjevi. Koristim Addictive Drums, ne zato sto mislim da je najbolji, vec zato sto sam to dobio od nekog na nekom disku i sam se vise ne secam. Provalio sam da moze da se izvede svaki kanal u miksetu FL-a (ili bilo kog drugog programa) i jednostavno mi je odgovarao suvi ton. Svidjalo mi se sto nije obojen i vec procesiran zvuk, vec se to ostavlja krajnjem korisniku. Pretpostavljam da su i ostali poznatiji VST fleksibilni podjednako. Jednostavno sam previse lenj da eksperimentisem.

Ali stojim iza toga da na svakom VST drum-u mozes da dobijes zeljeni ton. Stvar je samo interfejsa, koji ti vise odgovara i u kom se lako snalazis. Isto kao i izbor DAW-a.
Old 22-10-2013, 12:14 AM   #87
Matya
Member

Super Simo!

Evo jos jedne teske Metalike od mene, u pitanju je Supperior Drum Kit From Hell.
Njega obozavam, mozda se na finalnom snimku ne oseca, ali dok ga slusam suvog u toku rada imam utisak da je u sobi, surovo je sirov.

Inace mozda se nekom svidi, nekome ne ali ceo drive gitare je moj Fulltone OCD klon, nekako sam ga sastavio i radi i dan danas obozavam tu pedalu, eto da se malo pohvalim, ne pravim samo klavijature

Matya is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2013, 06:48 PM   #88
damir23
Member

like ali ni kick ni sner mi se nekak ne uklapaju..kao da su naknadno zaljepljeni..ne znam jel do mojih slušalica ili do mog pogleda na stvar
inače ok

a što se tiće vst bubnja
čitao sam neke rcenzije i neke threadove po formima kako ovi , ajmo reči bolji tipa ssd, bfd nisu baš za neke velike manevre.. kao već su omaščeni i neke velike tretmane ne podnose..a kao one koji su najsiroviji i s kojima možeš što te volja navode se ez expanzije.. Addictive tek donekle, ali također s ograničenjem.. No sad naiđem na neka druga razmatranja i opet sve stavlja pod upitnik
jedino stvar osobnog izbora ima nekakvu logiku.

Last edited by damir23; 22-10-2013 at 06:54 PM.
damir23 is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2013, 06:57 PM   #89
damir23
Member

Quote:
Originally Posted by Sima Strahota View Post

Provalio sam da moze da se izvede svaki kanal u miksetu FL-a (ili bilo kog drugog programa)
ima li neki koji nema opcija multichanela ???
sem groove one u cubaseu
damir23 is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2013, 10:22 PM   #90
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by damir23 View Post
like ali ni kick ni sner mi se nekak ne uklapaju..kao da su naknadno zaljepljeni..ne znam jel do mojih slu?alica ili do mog pogleda na stvar
inače ok

a ?to se tiće vst bubnja
čitao sam neke rcenzije i neke threadove po formima kako ovi , ajmo reči bolji tipa ssd, bfd nisu ba? za neke velike manevre.. kao već su oma?čeni i neke velike tretmane ne podnose..a kao one koji su najsiroviji i s kojima mo?e? ?to te volja navode se ez expanzije.. Addictive tek donekle, ali također s ograničenjem.. No sad naiđem na neka druga razmatranja i opet sve stavlja pod upitnik
jedino stvar osobnog izbora ima nekakvu logiku.
To nema nikakve veze sa firmom koja proizvodi plugin, već sa konkretnim bubnjem. Neke od ekspanzija ili prilo?enih bubnjeva su siroviji ili sa minimumom procesinga a neki su jako, mo?da i previ?e procesovani (npr Drumkit from Hell EZX koji je praktično na granici neupotrebljivosti osim eventualno za tačno određeni pod?anr metala u kom takav bubanj donekle ima smisla) Jedna firma mo?e izabciti ekspanziju koja je sirova a zatim drugu koja je ofarbana. Takođe ne mo?e se ni sa neofarbanim bubnjem ba? ?to je nekom volja. Mnogo zavisi sa kakvom idejom je bubanj snimljen, čemu je namenjen, kakav je bio izbor elemenata, mikrofona, kakva je soba. Tako je ne primer prilično nemoguće dobiti ispoliran krupan rok bubanj od Metal Foundry Toontrack-ove ekspanzije a relativno lako od Avatar kompleta. Mislim da laka dostupnost krekovanog softvera dovodi do potcenjivanja i nerazumevanja nekih stvari kod semplovanog bubnja. Njegovo kori?ćenje zahteva često jednaku količinu znanja koliko i da se ofarba i iskoristi ?iv bubanj, kao i znanje od kakvog se sirovog bubnja mo?e dobiti određen rezultat procesingom.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules