Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2013, 12:33 AM   #71
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Vst drums - best of

kako futin, pa jbt onu kralj ponoci ritam na netu si ORG odradio od trilera gitare i istog zvuka, do tad to nisam nigde cuo,, ja rekoh ma sta vidi ovo? ko da futa svira, pa sve do drum i bas na kraju moze i finger obicni fabrika kraj tog,

a ne slazem se bas sa svim, kao prvo sto pustate amatere da oni biraju drum? to pre da je neko od takvih spomenuo u RTS A i B studima producentima ljudi bi ih isterali odma,,

drugo, kad pogledas eto JV, sve jedan bubanj a milion hitova, Futa? istoo, RTS vecina isto, uzmi produkciju Dragana Stojkovic Bosanca, cim krene pesma, prepoznat je po svom drumu i harmonici , uzmi kemisa sve jedno te isto, a sve sami hitovi, ovi danas sto rade milion neki kombinacija, svet dobro ista i popamti i to nesto prodje . i ne slazem se ni malo da su ti zabavnjaci s akusticnim bubnjom i svim tim nesto jebeniji od narodjnjaka, odam ja svud kad ne sviram ,pratim publiku, moze svirat svetski zabavnjak, kad se pusti narodjnjak neki sa duplo losijom produkcijom, svi su ruke u zrak , sto zajebavat ljude na balkanu? ima mtv ko hoce da gleda, a radi nas muzicara da se udovoljava nama nesto meni je to zadnje, meni samo da je pravit hitova za ruke u zrak, i da su ljudi veseli, nista vise ne treba do zivota, vecina pevaca zivi na tim starim, sve novo svi do jednog slabo sta jedna pesma dve, a oce li ostat pitanje je, itd

zato je se znalo i pre kod koga ides da snimas, znao je se zvuk od sve jednog aranzeriste, sad ako ima milion semplova, jer se mora milion razliciti drumova postavit, nemas svoj pecat, da te neko prepozna , ko ove pre da kaze to je taj,, on je radio ne trebam ni citat, a jest dobra stvar opet!!

i tako to, isto pricam ko da meni treba milion stvari, trebaju mi samo korektne, cvrsto u mixu, kraj bas gitare i ostalog ko u svih da izlazi,
ja kad god stavim bilo koji ovaj drumer na kanal, ma milina slusat one midi ritmove u njemu samom, al cim dodas 2 kanala on je plastican ,tanak itd,

imas jos kakvih snimaka od oih poznatih? i bilo ko ovde, bacajte linkove , da cujemo i druge stvari i drum u njima slobodno, like
branoy is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 03:10 AM   #72
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
A nisam quotovao tvoj post jer se ne slazem sa njim - nego zato sto sam retard, pa sam samo pritisnuo Quote ne gledajuci sta quotujem. Zapravo sam u nastavku odgovarao na neki Branoyev post, totalno deseta prica (nisam mislio da TI - tj Dushan ne nudis raznovrsnost klijentima, niti da koristis samo zvuk '90 - kako to uopste i mogu da znam) Eh ta tehnologija... Bolje da napravimo live zvucni chat room, pa onda dvoje po dvoje da razgovaraju, kad vec nemamo pametnija posla Editovao sam predhodni post, pa je valjda jasnije sta sam hteo da kazem. O boze, hocu li IKAD nauciti da koristim pisane forume
Ma opu?teno bre čovek

Quote:
Evo jednog primera gde sam se razmahao sa lejerima, Addictive Drums je u pitanju, sad mi se cini da sam bas preterao, mada se secam da je Markov bubnjar bio prezadovoljan u tom trenutku, cak je hteo da radi live sa Addictive pored TD20 koji koristi i danas, problem je naravno bio pouzdanost tog spoja...
Sve kul, sve ok. Jedino mi je čudan pattern na strofi, kao da umesto rupe nakon dobo?a fale neki ti?i međuudarci. Bitno da je njima bilo ok
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 09:43 PM   #73
Matya
Member

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Ma opu?teno bre čovek

Sve kul, sve ok. Jedino mi je čudan pattern na strofi, kao da umesto rupe nakon dobo?a fale neki ti?i međuudarci. Bitno da je njima bilo ok
Pa naravnooo!!!
Matya is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 02:55 AM   #74
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

evo bezveze vece fino, dosadno, i upalim da uradim bilo sta, i tako padne drum na neku laganicu, pop rock, sta znam, do narodnjaka cu kasnije doci, posto ovo mi prvo desilo se upravo, i sklepam nesto , par kanala, drum gitara i bass, e sad pored toga svega, da mi kazete neko misljenje, jel valja ovaj npr eto DRUM za ove stvari i moze li proci u ovakvim stvarima?
ja nista pipao po kanalima osim malo na dobosu reverba, i na glavnom masteru jedan compresor , ne znam ni sta bih ako cu bit iskren

samo ne slusati ispod 480p. al kako god, cuje se nest haha

ipak evo wav orginal, doradjen malo mix jos,
https://soundcloud.com/branoy/wizoo-demo-branoy-4

Last edited by branoy; 06-10-2013 at 03:50 AM.
Old 06-10-2013, 03:57 PM   #75
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

A sto je to gore desno u kutu...neki compressor
Zaboravih da uopce postoji he he.
Old 06-10-2013, 05:24 PM   #76
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

od cubase sx3 onaj standardni, meni dobar hehe
Old 06-10-2013, 06:05 PM   #77
Nocni-Ekspres
Member

Evo sta sam primetio da je nekako suvise reverb unutra na dobosu i neodgovara bas reverb time.
Nocni-Ekspres is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 08:30 PM   #78
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ahaa, pa dobro reverb je stvar vec ukusa, ima ga malo vise nema sta, kad vidim u georgijeva na kileee hehe, ja sam samo na dobosu , al lako ga je skinuti, i to je bio experiment, ne znam sta bih pa daj malo halla na snare

na sluske sam radio, a vidim i na kutije fino zvuci, jbg kad pogledam nema tu vokala price, nema pratecih, to nosi pesme,
vecinom kad slusam matrice orginal, danas ih bas ima mnogo ovi koji trpaju na hardiskove pa pustaju u klavijaturi, msm uzas al stas, i ja tako skinuo al cisto produkcijski da ih slusam, pa onda i nisam na vecini odusevljen , sasvim druga prica bez glasa, al kad ima glas sve je dobro, i pesma i muzika, tako to jedno drugo prati, msm kad su spojeni vocali plus matrica.
Old 06-10-2013, 09:39 PM   #79
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Dobos kao da je 'single sample', uvek isti udarac, previse cist u odnosu na ostatak miksa. Po meni treba poci od osnovnog 'sobnog' zvuka dobosa pa doradjivati, ukrasavati sta vec, da legne na miks lepo.

U svakom slucaju nije lose. Rado bih podelio neke svoje radove, ali uglavnom teram neku tesku metaliku, pa verovatno nece niko ni da slusa.
Old 07-10-2013, 07:26 AM   #80
Nocni-Ekspres
Member

Ja mislim svako radi svoj neki stil muzike dali je sad teska metalika ili tezak rock.Slobodno postavi svoje radove.
Nocni-Ekspres is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules