Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2013, 09:46 PM   #61
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: Steinberg prestaje sa podrskom za VST 2

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Jel veruje? u magiju i horoskope i to?
sta god ..
Old 05-09-2013, 10:02 PM   #62
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by STUDIOTON View Post
sta god ..
Pa pazi, ?alu na stranu, meni je uvek zagonetka za?to ljudi uvek radije veruju u neki subjektivan do?ivljaj nego u objektivne, lako proverive činjenice. Napisao si da postoji razlika u zvuku. Tu razliku si čuo tako ?to si zapravo imao neki subjektivan do?ivljaj razlike, mo?da čak sa vremenskom distancom. Čuo si jedan Daw, mo?da ga slu?ao u jednom raspolo?enju, u jednom stanju, drugi su čuo kasnije, u drugom. Čoveku se percepcija menja zavisno od gomile biolo?kih faktora, čula ne rade uvek isto. Ne radi se o tome da li je to tebi zvučalo drugačije, ja verujem da ne la?e?. Ali ono ?to je čudno je da mnogo ljudi uvek radije misle da postoji ne?to u kompjuteru, da je ta razlika u zvuku do ma?ine, koja će mnogo te?e da "pogre?i" i da ima drugačiji zvuk, nego da je u pitanju njihova biolo?ka "aparatura" koja je zapravo mnogo podlo?nija varijacijama. U pozadini dobrog dela sujeverja ti je zapravo isti proces razmi?ljanja - osoba subjektivno primeti neku razliku, ne?to joj se učini, dobije do?ivljaj da su stvari koje nisu spojive zapravo spojive, čuje sličnu priču od nekog drugog i onda, bez ?elje da zapravo proveri da li postoji neki dokaz za to ?to joj se učinilo, bira da veruje u neku svoju zamisao. Nema to veze sad konkretno samo sa tobom, nego uop?teno, ne volim kad ljudi radije biraju da veruju u ne?to ?to je lako dokazivo kao netačno umesto da ?ele da znaju istinu. Nemam nameru da uvredim bilo koga, ali eto, to je ne?to ?to meni "drma kavez", ?to ka?u Mislim da je lako saznati tačnu informaciju ako je ?elimo znati umesto da verujemo u ne?to ?to je mo?da samo vrlo netačan subjektivni utisak. Pis, lov i tako to
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:15 PM   #63
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

au, bre Dule, zar nije lakse bilo da kazes to sto ti tvrdis nije tacno .. nego da drzis cas iz psihologije niko se ovde ne vredja, pogotovu ne ja, sto bih se uvredio, sto neko misli drugacije .. ma ne, sve je u redu , jos samo fali da se pojavi neki avidovac sa pricom o matematici protools-a pa da imamo sve predmete ovde
Old 05-09-2013, 10:52 PM   #64
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Negde Dusan oce da kaze da sva ta prica oko razlike, koje realno nema, krece oko ovakvih subjektivnih dozivljaja - postujes to na forumu, postane javno iznesena informacija, krene polemisanje, itd. Nakon odredjenog vremena neciji dozivljaj krece da postaje cinjenica. Kao i ta prica oko 'rezolucije' u digitalnom audio npr. Ili 'topline' analogije'. Ili da je C7 zvucno bolji od C5...mislim na Citroen

Svi ti audio mitovi krecu od interneta, realno

Da li je Steinberg negde oficijelno izneo informaciju da je audio engine u C7 bolji i unapredjeniji nego u ver 5?

Ili opet mlatimo praznu slamu
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:57 PM   #65
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Ili smo mi sve bolji i bolji pa nam je tesko da prihvatimo to kao cinjenicu pa uspeh pripisujemo masinama i softveru
Old 05-09-2013, 11:04 PM   #66
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Ili smo mi sve bolji i bolji pa nam je tesko da prihvatimo to kao cinjenicu pa uspeh pripisujemo masinama i softveru
Lepo receno, ali ajde da te pitam ponovo:

Da li je Steinberg negde oficijelno izneo informaciju da je audio engine u C7 bolji i unapredjeniji nego u ver 5?

Bez ikakve potrebe da podjebavam ili tako nesto..iskreno i nisam neki preterani fan 'digitalne komunikacije' jer se lako pogresno protumaci ono sto covek napise
Old 05-09-2013, 11:10 PM   #67
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post

Korisnici na steinberg forumu ka?u da je isti engine kao i na ?estici i na petici...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 11:13 PM   #68
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Korisnici na steinberg forumu ka?u da je isti engine kao i na ?estici i na petici...
case closed
Old 05-09-2013, 11:22 PM   #69
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Lepo receno, ali ajde da te pitam ponovo:

Bez ikakve potrebe da podjebavam ili tako nesto..iskreno i nisam neki preterani fan 'digitalne komunikacije' jer se lako pogresno protumaci ono sto covek napise
Izvini nisam znao da si mene to pitao..
Ne znam odgovor na tvoje pitanje, nije mi padalo na pamet da trazim pisani dokaz ali lako cemo saznati, obicno se javi Helge, technical manager koji je cesto na forumu i odgovara na pitanja

https://www.steinberg.net/forum/view...?f=181&t=47168
Old 05-09-2013, 11:27 PM   #70
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Izvini nisam znao da si mene to pitao..
Ne znam odgovor na tvoje pitanje, nije mi padalo na pamet da trazim pisani dokaz ali lako cemo saznati, obicno se javi Helge, technical manager koji je cesto na forumu i odgovara na pitanja

https://www.steinberg.net/forum/view...?f=181&t=47168
Verujem da je Steinberg odradio neke pomake na tom polju bi se verovatno odma' pohvalio u new features... ili su samo skromni..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules