Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2013, 10:25 AM   #31
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: Steinberg prestaje sa podrskom za VST 2

Bilo ko, kome treba 15 DAW-ova na racunaru da bi nesto zavrsio, ima neki problem. Fino se uzme programcic koji bez problema radi u isto vrijeme sa loop-ovima, midijem, audio trakama, vst-ovima itd itd, i radi se. Inace, u slucaju da to nije nista ozbiljno, nema potrebe za sekiracijom..uzeti sa pijace, i uraditi uninstall je svakako besplatno
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:29 AM   #32
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by STUDIOTON View Post
Ima razlike koja se moze i jednostavno vizuelno uociti u exportovanom wave-u .. Moj izbor je i mix i mastering u C7 , pri takvom radu razliku sam prometio istog momenta, to nisu razlike koju ce neko sa cuje i kaze u jeeeeee kakva razlika.. Ta razlika se oseti dok radis , ko ima slican sistem rada moze i da potvrdi.. A citanja po internetu i zakljucci na osnovu toga nisu merodavni..
Ne znam, merodavno je da sam imao prilike da miksujem muziku u desetine DAW-ova i da nikad nisam utiske da mi neki daw zvuči bolje od drugih, čak mi svemoćna sekvoja nije zvučala bolje od Reapera od 50 $.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:29 AM   #33
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Vec isprocano, ali kada se cuje rezultat nebitno je da li je vegas ili nesto drugo..

Ali ovo je forum za muziku ispod haube i treba se diskutovati na tu temu.. Razlicite daw postavke, razliciti ljudi.. I razliciti rezultati.. Dobro je i korisno pricati o tome
Old 05-09-2013, 10:31 AM   #34
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Vec isprocano, ali kada se cuje rezultat nebitno je da li je vegas ili nesto drugo..

Ali ovo je forum za muziku ispod haube i treba se diskutovati na tu temu.. Razlicite daw postavke, razliciti ljudi.. I razliciti rezultati.. Dobro je i korisno pricati o tome

A šta ćemo sa tim što se korisnici PT11 kunu da PT11 zvuči bolje od Cubase 7?
Po meni je hrabro reći da C7 zvuči bolje od svojih prethodnika, s obzirom da koliko vidim audio engine je isti...

Vegas i Acid su priča za sebe, oni zaista zvuče drugačije od drugih DAWova i međusobno od verzije do verzije zvuče drugačije... Dva obična fajla Acid 5 i Acid 7 će sumirati drugačije... Mislim da je isto i sa FL-om, ovi svi ostali, teško, nisam pokušavao recimo Cubase 5 vs Reaper ili Seqouia, ali mislim da će razlike biti mizerne ali ne do toga ko je kvalitetniji

Last edited by Jan; 05-09-2013 at 10:33 AM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:34 AM   #35
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ne znam, merodavno je da sam imao prilike da miksujem muziku u desetine DAW-ova i da nikad nisam utiske da mi neki daw zvuči bolje od drugih, čak mi svemoćna sekvoja nije zvučala bolje od Reapera od 50 $.
Evo ti primer , mix i master u c5, imao sam problema da dobijem rms bez muke.. To je uvek bilo na nekoj granici.. U c7 nemam tih problema, koristim isti setup u radu i sl.. C7 mnogo bolje trpi i podnosi mix
Old 05-09-2013, 10:36 AM   #36
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Steinberg prestaje sa podrskom za VST 2

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
A ?ta ćemo sa tim ?to se korisnici PT11 kunu da PT11 zvuči bolje od Cubase 7?
Po meni je hrabro reći da C7 zvuči bolje od svojih prethodnika, s obzirom da koliko vidim audio engine je isti...

Vegas i Acid su priča za sebe, oni zaista zvuče drugačije od drugih DAWova i međusobno od verzije do verzije zvuče drugačije... Dva obična fajla Acid 5 i Acid 7 će sumirati drugačije... Mislim da je isto i sa FL-om, ovi svi ostali, te?ko, nisam poku?avao recimo Cubase 5 vs Reaper ili Seqouia, ali mislim da će razlike biti mizerne ali ne do toga ko je kvalitetniji
Svako ko to tvrdi je neozbiljan, ili nikad nije radio mix u cubase-u ( vec obicno pt korisnici koriste c7 samo za arr i midi).. I ostala im je predrasuda jos od C3 !

A hrabar jesam, ali ne zbog toga sto koistim c7
Old 05-09-2013, 11:02 AM   #37
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Pricajuci na ovu temu sa vrlo"ozbiljnim" korisnicima pt-a ,mojim dragim prijateljima i saradnicima, necete cuti ovo "cudjenje" kada je c7 u pitanju. vec da bi ostali dosledni svom uverenju da je pt bolji bar u necemu, vrlo cesto cete cuti da je pt jednostavno laksi za rad .. manje klika,logicniji koraci i sl

Ovde ne pricamo o PT HD skupim sistemima, iskljucivo o daw programu .. danas, u 2013oj godini gde imamo pt11,c7,logic x a u skorije vreme i studio one .. uopste se ne prave razlike, sve je toliko dobro odradjeno i usavrseno da je iskljucivo,ali iskcljucivo vas izbor .. a sve ostalo je do samog korisnika,producenta i sl ..
Old 05-09-2013, 01:12 PM   #38
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

sek jel ja nisam nesto dobro razumio? @Shot kaze prestaji svi da prave plugine u vst2? znaci i dalje Cubes ima podrsku za njih samo svi koji prave plugine ce morati u vst3?
da sam tako na pocetku skontao ne bih rekao nista?? a?

ja sam razumio da cubase od naredne verzije izbacuje vst2 da se nece moci citati kad skeniraju plugini, samo vst3,

sad me zbuni Shot!
branoy is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 01:16 PM   #39
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
sek jel ja nisam nesto dobro razumio? @Shot kaze prestaji svi da prave plugine u vst2? znaci i dalje Cubes ima podrsku za njih samo svi koji prave plugine ce morati u vst3?
da sam tako na pocetku skontao ne bih rekao nista?? a?

ja sam razumio da cubase od naredne verzije izbacuje vst2 da se nece moci citati kad skeniraju plugini, samo vst3,

sad me zbuni Shot!
......
Old 05-09-2013, 01:30 PM   #40
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Evo ti primer , mix i master u c5, imao sam problema da dobijem rms bez muke.. To je uvek bilo na nekoj granici.. U c7 nemam tih problema, koristim isti setup u radu i sl.. C7 mnogo bolje trpi i podnosi mix
Imam problem da shvatim kakve veze RMS ima sa DAWom tj razlikom Cubase verzija u odnosu na RMS? Opet se poteze taj RMS kao neko merilo 'kvaliteta' necega...

Probaj da uradis sledecu stvar - import audio trake u C5 i C7, odradi neku promenu gain-a preko 6 db(ili vise), render i u Total Commanderu uporedi ta dva fajla - moze da radi poredjenje fajlova u bit. Ako postoji neka razlika onda prihvatam cinjenicu da postoji razlika i u engine tj da promenom gaina se desava u verziji 7 nesto drugo u odnosu na 5 tj da sam mixer ima ili neki interni dithering ili sta je vec Steiny odradio.

Pored toga, razlike u mixdownu, real-time ili fast render isto se mogu uporediti na taj nacin - u dosta slucajeva postoji 'problem' prilikom zapisivanja rendera na HDD. Zato postoji taj efekat da ljudima ne zvuci mixdown isto nakon zapisivanja rendera na hard i kad ga puste u real time-u.
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules