|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Pristojan zvuk, aranzer, za sto manje pare, a da nisu narodnjaci (ne treba sempl "setove" i te gluposti) - Korg i30. Ali stvarno. Ortak ga je kupio dok sam bio u Srbiji i igrali smo se jedno popodne sa tim aranzerom. Zvuci sasvim korektno! I napravljen je k'o tenk. A kosta nesto tipa 250e!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
MAO
|
![]()
tako je, a ako si čitao Nikoline odgovore, on zastupa tezu da će? lak?e, jeftinije i bolje raditi sa dana?njim midi opcijama na kompu (i to bez jakih ma?ina), i u tom smislu mu je ponudio XP30, koji stvarno ima lep sound, i solidne dirke, a uz pomoć jeftinog laptopa i nekog jednostavnijeg midi sekvencera u njemu, i potpuno ispuniti namenu za koju je originalno pitanje i postavljeno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Junior Member
|
![]()
Isprobao neke klavijature ovih dana i prvi utisak mi je da neke imaju vrlo slabasne dirke, kada sviram na njima imam osecaj kao da ce svekog trenutka da puknu.
Mada ove koje su skuplje imaju bolju i cvrscu klavijaturu ali su oko 2000e... tek sam sad u dilemi. Kolege koliko vam je trebalo vremena da se naviknete na klavijaturu ako sve pre toga svirali dugo na pravom klaviru? I sta mislite o klavijaturama - dirkama, koja klavijatura ima kvalitetne dirke a da nije paprno skupa (za sada)? Tyros ne znam gda da ga pronadjem i da mogu da probam. Gledao sam Rolandaa xp30 ali to je solo klavijatura koliko vidim, a meni je potreban aranzer ili radna stanica za onemanband. E sad, nije mi bas najjasnije, ako mozete malo detaljnje. Znaci Roland xp30 se poveze preko cega, midi kabla sa lap topom, imam lap top: 1,7ghz, 512mb, 80gb...? Koji program da li se kupuje koja je cena, koliko sve to kosta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
MAO
|
![]()
upravo tako, kupiš neku ok a jeftinu solo klavijaturu, kupiš MIDI kabl ili MIDI to USB kabl još bolje, instaliraš neki od, ruku na srce, krekovanih programa poput Cubase-a, Sonara ili štagod da ti je najjednostavnije da skontaš, a nisu baš TOLIKO komplikovani, i onda u njega učitaš MIDI fajl, rasporediš kanale na XP30 i farbe, stisneš play, sam svira sve. Po želji ugasiš neki od midi kanala i sviraš ih ručno preko toga. Mislim da je taj laptop, ako na njega staviš windows XP, totalno ok za tu potrebu, jer on ne radi nikakav processing ni obradu, on samo učitava i šalje midi komande.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
Hvala!
Da li mogu da skinem program, pronaci cu ga online, da probam to da uradim i bez klavijature da vidim kako izgleda? Postoji li na youtube takav video, ne mogu da pronadjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
MAO
|
![]()
pa potraži to što sam ti napisao, Cubase, Sonar, i sl. A ne znam šta ćeš da probaš bez klavijature, da vidiš kako svira midi sam sa sobom? trebaju ti svakako neke farbe da to čuješ. Ne znam koliko stojiš sa engleskim dobro, al prilično mnogo ima materijala online o tome.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
MAO
|
![]()
čak sam ubeđen da bi ti recimo Nikola Ivanić rado pomogao da to sve namestiš i savladaš, super je on tip generalno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
OK. Da li moze preporuka nekih midi sajtova gde mogu da pronadem pristojne nas i strane pesme?
I program za citanje tih midi fajlova, da mogu da odstampam note, da transponujem i iksljucujem i ukljucujem instrumente? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
Cuo sam da je M AUdio kancerogen,... od 88 dirki sono? Tako pise u upustvu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
omodaka project - pomeranje multimedijalnih granica - a chik pogodi odakle? | InsaneEyes | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 10-11-2009 12:13 AM |
Gde je granica neukusa u tekstovima pesama? | alek019 | Promocija radova | 111 | 16-10-2009 09:25 AM |
Koja je ovo stvar? | SumAnuT | Razno | 5 | 14-05-2009 12:42 AM |
Master klavijatura - koja? | akordeonista | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 05-04-2008 03:12 AM |
Koja klavijatura za bend? | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 14-09-2005 12:33 AM |