|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Superoperater
|
![]()
Eto, vec vidim da 3770 ipak nije bas toliko losa investicija za nekog ko hoce sam da sklopi kompjuter... Korisno. Ajmo i ostali
![]() Quote:
Quote:
Mala napomena - ne morate raditi screenshot celog desktopa, imate onaj mali alat "snipping tool" iz Windowza, samo otvorite taskbar i slikajte prozor koji definisete sami. A asio performance moze i u drugoj slici. Govorim to, jer su ove gore slike prevelike [sad su editovane, klik daje celu sliku u punoj rezoluciji] takodje slika task managera je pozeljna da bi videli kako se jezgra ponasaju... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]()
Hmm, tek sad videh čime se ova tema zapravo bavi ....
Quote:
![]() -i3770K, stock frekvencija -16GB RAM -E-MU 0404 PCI -Audio buffer - 136 -Win 7 64 ![]() ![]() Dakle, čak nije ni 256 buffer, i sve to ide kroz moj siroti E-MU koji inače zaista nije stabilan kad se iole više nagazi (ovo je radilo bez problema). Ali, kao što je već rečeno, ovoaj test otprilike i nije dovoljno opak za novije, jače procesore (ali, naravno, nije nikakav problem iskopirati i dodati toliko i toliko kanala). Pokrenuo sam ja pre nekog vremena jednu temu u kojoj se malo diskutovalo o isplativosti apgrejdovanja računara i pravio sam neke probne projekte koji takođe mogu da posluže za testiranje, pa, koga zanima - neka pogleda .... http://www.rumski.com/forum/showthre...3343&page=4#32 (Doduše, možda sam ja u tim testovima malo preterao na drugu stranu. ![]() Last edited by Ghost Dog; 22-09-2013 at 09:44 AM. Reason: linkovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Superoperater
|
![]()
Super izgleda taj tvoj task manager
![]() Samo jos jedno pitanje - koji RAM koristis, tj. na kojoj brzini ? Taj tvoj thread mi je i dao ideju, hteo sam da imamo kao jedan onako - skockan thread o tome koliko koji procesor moze i da li se isplati ili ne - kupovati drugi cpu, na primer. Nema potrebe da bude sve full - namerno sam i stavio da svako moze da otvori. Dovoljno je videti da li je zauzece 45, ili 35 % na primer... Naravno - copy/paste jos kanala je jednostavno, kome je malo ![]()
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Kingston Hyper-X, 2x 8GB, 2133MHz model.
Ja ga dr?im na 1600MHz, zato ?to onda radi na 1.5V, a kad radi na 2133, onda i napon mora malo da se podigne. Ja sam od onih ?to ne veruju u brze memorije (ovu memoriju sam prevashodno uzeo zato ?to planiram da kupim jo? 16 Giga, zbog 3Ds Max-a, ali ove cene sada?nje .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() CPU - AMD Phenom II X4 970 3.5 GHz RAM - 12GB Kingston HyperX 1600 Interface - RME FF800 Audio bafer - 1024 Sampling Rate - 44100 KHz OS - Windows 7 x64 Last edited by mladjastojanovic; 10-10-2013 at 03:38 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
E konacno i neki AMD procesor...
Pa prilicno je opterecen sa ovim projektom. Prosto mi je neverovatno da bas toliko radi optereceno - jeste da je 4x ali je 3.5GHz ... ![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Tesko je tu bilo sta precizno izmeriti...
Sa ovim psionic-ovim test projektom dobijem ASIO oko 50% sa veoma kratkim peak-ovima do 60% (mozda samo zbog loop-a). S druge strane, task manager prikazuje oko 40%. A to je prvi put da mi je task manager prijavio koliko-toliko realan CPU usage - s mojim projektima, ukoliko je ASIO na 60%, task manager meri oko 10%!? Znaci, ne znam koliko ima svrhe tragati za "standardima". Ja imam i7-3820 kao sto rekoh + Audiophile 2496 @ 256 samples. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superoperater
|
![]()
Da, to je brze od 2700K, ne mnogo, ali brze... kod mene ide do 50 - 55% zauzeca... Kada se ovo moje overklokuje na 4GHz, skoro da se izjednaci. Sve je to tu negde... Koji je CPU clock ?
Voleo bih da vidim nekog sa vise od 4 jezgra da uradi test... Jedino tu ocekujem znatni skok. P.S. Ponavljam da je ovaj bench namenjen ljudima koji zele da uzmu racunar, a nisu sigurni sta bi uzimali, koji cpu i tako dalje, jer je bilo u par navrata pitanja - koju konfiguraciju uzeti... Takodje vas molim da ako vec zelite da ucestvujete, vodite racuna da je projekat "validan", u prvom postu sam precizno naveo sta je korisceno. Svaka izostavljena sitnica je bar 10% manji cpu usage, jer sam koristio prilicno zahtevne presete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
mozes li baciti projekat na Sonar 6, 8 napr?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ableton Live 4/5 Benchmark | puRe | Audio Software | 6 | 27-07-2005 12:35 PM |