|
Video editing (produkcija) Ovdje mozete diskutovati o svemu vezanom za Video prokuciju (montazu, editing)... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Premier me je dosta zezao sa podrskom formata i kodeka (H264, koji koristi velik broj malih kamera jednostavno nije zeleo da proguta, ista stvar i sa Vegasom.. iako nisam probao u novim verzijama, a nachuo sam da su resili to).. Movie maker mi je recimo iz prve gutao taj format i za spojit sliku i podvuci zvuk (samo za to) je super... Naravno, da uvek mozes da konvertujes u neki drugi format pa radis sa tim u Vegasu i PR, ali to zahteva puno vemena i drndanja... @Waso, take a walk ![]() Last edited by silicon science; 31-05-2013 at 07:22 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Doista, ako ćemo kao video-monta?eri posao zaokru?ivati obradom audija, onda se u (savremenom) Vegasu mo?e uraditi puno toga, međutim, ne i sve. Mislim, pre svega, na fina pode?avanja, na tzv. pencil-envelope i redukciju ?uma u selektovanim zonama, na mogućnost da zvuk "čistimo" u spektral-frequency editoru, pomoću posebnih alata, koji rad pojednostavljuju u smislu da ga svode na audio-vizuelni retu?ing, pomoću koga se u samom editoru mogu izdvajati posebni segmenti zvuka, analizirati, menjati, selektivno odstranjivati... Takođe, nije stvar samo u tome da li ne?to MO?E da se uradi, nego i to KAKO IZGLEDA dok se radi. Po meni, nije isto "punktovanje" zvuka u Vegasu ili Premieru, odnosno neprestana borba sa gomilom video-audio traka koji uz resto grafički sadr?aj po defaultu uzimaju dooobar deo prostora na ekranu, i komotno peglanje u sofveru koji je i grafički i tehnički optimizovan samo za taj posao. Osim toga, aj ti u After Effects uvezi kompoziciju iz Vegasa, kao ?to bi je, recimo, jednim klikom mogao poćerati iz Premijera, a onda nakon obrade, zahvaljujući Dynamic Link-u, vrati? je u onaj isti Premijer nazad, i nastavi? monta?u. Ne ide. Osim toga, ovo isto va?i kada određene vektorske ili rasterske fajlove ?elimo iz Premijera uvući u Ps ili Ai, da bi ih potom, bez čekanja, vratili.
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Ja audio uglavnom snimam odvojeno, prvo ga obradim i samo treba da ga podvucem i sinhronizujem.....
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Movie Maker onda i nemas brige.. eventualno uz njega i neki video konverter, jer ce ti trebati da wmv (koji izvezes iz MM) konvertujes u neki drugi format i to je to...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Danas posle dosta vremena seo da doradim neki klip sa lokalnog TV-a. Premiere Pro CS 4.2.1 (imam win7-32bit, od v5 radi samo na win64bit). Imam utisak da Adobe Media Encoder radi veoma sporo, samo ME pokrenut, jezgra rade na 30%, 50%, 60%, nikako da grune i koristi 100% procesora. Prebacivao Motion JPG u flv tj. f4v format (za youtube i koliko vidim yt posle toga ne procesira snimak ?to je super).
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Iako je Premiere najpopularniji za montažu, mislim da će, u ovom slučaju, bolje poslužiti Vegas ili Movie maker pošto čova nema neke preterane zahteve
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Moja preporuka ide za AVS Video Editor, neka zlatna sredina, radio jedan DVD sa njim, dosta 'udobno'. http://www.avs4you.com/AVS-Video-Editor.aspx ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Avid soft tube AXX-FREE! | Khan | Audio Software | 0 | 05-05-2012 09:19 AM |
Stari soft na win7.64bit | mozart554 | Audio Software | 3 | 29-11-2011 11:32 AM |
Soft Kompresor i eq | Tazman | Audio Software | 10 | 20-04-2006 12:39 PM |
SOFT SINTOVI - TOP 10... ajd da vidimo | Arthur | Audio Software | 14 | 20-08-2004 11:47 PM |