|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
konkretno, kako?
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Iskopirati sve kanale u novu grupu, u toj grupi nivoe i stereo sliku podesiti prema onome ?to bi bilo najbli?e realnom OH snimku (bas bubanj ti?e, činele glasnije, itd.), kao referencu koristiti neki stvarni OH snimak. Sve to exportovati u stereo miks, dodati convultion reverb.
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Možda će Zid probati i tu tehniku sa snimanjem zvučnika (ako ima odgovarajuću sobu, zvučnike, mikrofone i volju da se bavi naučno-istraživačkim radom), pa možemo da napravimo A/B test.
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Mene uvek kopka kad čujem snimke bubnjeva u kojima su činele, a naročito hihat, 100% razdvojene u stereo slici, kao da je sve snimano bliskim mikrofonima bez overheda. Mo?da je "prirodnije" da sve to bude vi?e centrirano, ali meni je nekako bitnije da imam kontrolu nad elementima miksa nego da u startu bude prirodno. Lako je suziti sliku ako već hoćemo tako, ali razdvojiti elemente je prilično nezgodno. Bubnjeve sam do sada snimao bez posebnog mikrofona za hihat, ali u poslednjim snimcima samo koristio AKG C 451 na hihatu i moram reći da je ?ivot postao bar trunčicu lak?i.
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Još nešto: čisto tehnički, ako je Overhead mikrofon na recimo ~1m od doboša, kašnjenje zvuka doboša je ~3ms u odnosu na close mic. Obaška što doboš drugačije zvuči kad se sluša s te daljine - nema proximity efekta, veći je uticaj prostorije, trtmrt. Pa tako za svaki element redom.
edit: kad sam napisao "drugačije zvuči pošto nema proximity efekta" hteo sam da kažem da zvuči "tanje", tj. ima manje basa. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 21-04-2013 at 03:24 PM. Reason: edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
A i cujes kompletniji ton samog elementa.
Enivej, jako je ustvari bitno sta pokretac ovog topic-a zamislja da je OH zvuk. Mozda su semplovi kojima barata ustvari sound nekog elementa bubnja (snare, kick) koji je ustvari mixdown celog setupa bubnja te mu onda OH nije generalno ni potreban? Mozda je bolje samo raditi na tome da se dobije sto realnji zvuk "sobe" upotrebom reverba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jer njemu je reverb samo propratni efekat (naravno veoma bitan) pored toga sto mora da cuje bubanj sa rastojanja i mnogo prorodnije od mikrofona koji su preblizu da bi uhvatili ceo i formiran zvuk..... Hocu reci, poenta je da nam overhead daje informacije koje nemamo od bliskih mikrofona... i to necemo nadoknaditi nikakvim grupisanjem pa stavljanjem reverba.....
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Overhead Mic. simulacija. | bumbar | Audio Software | 13 | 28-03-2007 09:05 AM |
in-ear monitori i "overhead" mikrofoni? | makaay | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 04-03-2006 10:15 AM |
Dilema - overhead mikrofoni | zvincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 15-06-2005 09:46 AM |