Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-03-2013, 11:52 AM   #1
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Unhappy Problem sa Focuserite Scarlett 18i6

Pozdrav svima. Nisam uspeo da nadjem temu ni ovde na forumu ni na ostatku mre?e. Video sam da neko ima problem sa latencom - ja taj problem nemam. I na Windows-u i na OS X-u ne prelazi 10ms. Mogu slobodno da ka?em da kartica odlično radi - kad radi

Naime, problem je ?to u određenim trenucima kartica krene da pucketa i zamrzne. To re?avam tako ?to je isključim iz struje i ponovo uključim. Probao sam je u 3 stana, nekoliko produ?nih kablova, Windows, OS X - uvek se desi bar jednom. Focuserite ne doyvoljava pokretanje kartice bez najnovijih drajvera tako da downgrade na stariju verziju drajvera nije moguć. Probao sam je i na desktop računaru (inače koristim macbook pro), problem je jo? če?ći.

Ne znam da li bi kupovina UPS uređaja re?ila problem. Jedino na ?ta mogu da sumnjam je napon ili mo?da naispravna karta. Kupio sam je pre godinu dana, ranije su zamrzavanja bila mnogo ređa pa nisam toliko tugovao, sad je problem nepodno?ljiv.

Da li je nekome poznato ovakvo pona?anje navedene kartice?

Hvala unapred na pomoći.
Old 16-03-2013, 12:07 PM   #2
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Default Re: Problem sa Focuserite Scarlett 18i6

Da, nisam naponemnuo da se problem javlja kad god, bez obzira na to da li samo slu?am muziku ili radim ne?to.
Old 16-03-2013, 08:28 PM   #3
radijator1
Junior Member

Quote:
Originally Posted by nESbo View Post
Da, nisam naponemnuo da se problem javlja kad god, bez obzira na to da li samo slu?am muziku ili radim ne?to.
Mozda nije do drajvera nego je jednostavno karta neispravna.Sve ima svoj vijek trajanja
radijator1 is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2013, 02:26 AM   #4
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Isti problem imam sa M-Audio Fast track pro...vec godinu dana...s vremena na vreme dodje do pucketanja sem ako u jednom programu radim i ne setam na winamp, pa youtube, pa onda opet vracam na Ableton (ugasivsi prethodno ostale programe koji koriste z. kartu, znaci samo jedan program u isto vreme je ukljucen). Imam garanciju 2 godine...tako da ne zurim jos uvek...nije bas cesto, a u DAW-u u toku rada se ne desava to. Napominjem da nisam probao 12v napajanje, vec samo usb., ali zato imam nameru uskoro da UPS pazarim jedan...da ne davim vec sam pisao jedan post sa ovim.

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2013, 11:34 AM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by nESbo View Post
A da li ti se mo?da u međuvremenu pojavio neki novi (i jači) potro?ač, npr. u susedstvu? Odnosno, obrati pa?nju na to da li se taj tvoj problem de?ava npr. u vreme "jeftine struje" ili kad je inače pojačana potro?nja struje (kad je jako hladno).

Valjalo bi da pozajmi? od nekoga UPS na par dana pa da vidi? da li će se desiti ne?to pozitivno. Glupo je da ga odmah kupuje?, jer problem mo?da ipak nije u mre?i.

Pozdrav,

Vasa
Old 17-03-2013, 02:35 PM   #6
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Isti problem imam sa M-Audio Fast track pro...vec godinu dana...s vremena na vreme dodje do pucketanja sem ako u jednom programu radim i ne setam na winamp, pa youtube, pa onda opet vracam na Ableton (ugasivsi prethodno ostale programe koji koriste z. kartu, znaci samo jedan program u isto vreme je ukljucen). Imam garanciju 2 godine...tako da ne zurim jos uvek...nije bas cesto, a u DAW-u u toku rada se ne desava to. Napominjem da nisam probao 12v napajanje, vec samo usb., ali zato imam nameru uskoro da UPS pazarim jedan...da ne davim vec sam pisao jedan post sa ovim.
Paaa... nije dobro istovremeno otvarati programe koji preuzimaju karticu i DAW... mislim da to setanje drajvera tamo/vamo pravi sr... .
Mislim cak da je za daw najbolje da bude sa srodnim programima na posebnoj particiji/hd

puckanje mi je nastajalo i kada je sam imao ride0 na magistralama za karticu.. ako ti je kartica na nekom pci usb/fire wire pokusaj je premestiti negde drugde, mozda se promeni situacija... takodje , utice i kvalitetna instalacija OS/DAW koja nije uvek ista... zasto? poima nemam, nesto il legne il ne.

Last edited by nikolaivanic; 17-03-2013 at 02:39 PM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2013, 02:44 PM   #7
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
Paaa... nije dobro istovremeno otvarati programe koji preuzimaju karticu i DAW... mislim da to setanje drajvera tamo/vamo pravi sr... .
Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
(ugasivsi prethodno ostale programe koji koriste z. kartu, znaci samo jedan program u isto vreme je ukljucen).
Znam to, to setanje vrlo brzo napravi sranjce.

Quote:
Mislim cak da je za daw najbolje da bude sa srodnim programima na posebnoj particiji/hd
Nisam probao, ali imam nameru uskoro potpuno odvojiti masine za Daw i za svakodnevnu razbibrigu.

Quote:
puckanje mi je nastajalo i kada je sam imao ride0 na magistralama za karticu.. ako ti je kartica na nekom pci usb/fire wire pokusaj je premestiti negde drugde, mozda se promeni situacija... takodje , utice i kvalitetna instalacija OS/DAW
Posle ubadanja u prednji USB pucketanje je smanjeno za 50% minimum, pre toga je bilo neizdrzivo (bukvalno na 20 min moram res.).

Vrlo moguce da je do OS-a...posto res. sistema resava stvar bez da palim/gasim karticu. Uskoro cu i to resiti (mesec/dva), ali prvo full backup moram uraditi, pa cu javiti kakvo je stanje posle.

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2013, 04:34 PM   #8
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Nikola ja mislim da to setanje sa jednog na drugi i upotreba playera za vreme rada dawa,barem meni nestvara problem,bilo to ableton cubase ili reaper ili mixbus.koristim m audio410..ja verujem u to shto avax spominje..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2013, 09:36 PM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by TVirus View Post
Nikola ja mislim da to setanje sa jednog na drugi i upotreba playera za vreme rada dawa,barem meni nestvara problem,bilo to ableton cubase ili reaper ili mixbus.koristim m audio410..ja verujem u to shto avax spominje..
Naravno...

@nikola

To setanje nema veze - ako je dobar drajver, tj dobro napisan za sve standarde (DS, ASIO i WASAPI), nece biti problema. Ne razumem u kom smislu nije dobro - ne mislis valjda da ostecuje hardver ? Mozda se pojavi negde pucketanje, to nije strasno, ali kao sto rekoh - dobar drajver i nema brige.
Old 18-03-2013, 12:16 AM   #10
nikolaivanic
Senior Member

naravno da ne mislim da ostecuje hardver... mislim da pri podizanju programa i u radu procesor razlicito kapira drajvere i hardver u zavisnosti od nekog njegovog tajminga i okolnosti
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules