Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2012, 02:47 PM   #1
DaltonAbc
Junior Member

Default Focusrite Scarlett 2i2

Molim da mi neko kaze ako je imao iskustva sa ovom spravicom.Zanimaju me utisci.I zanima me kakav kvalitet dobijam ako nakacim direktno majk na focusrite (posto vidim da ima phantom power ) .Ili je bolje da prvo focusrite povezem sa mixetom (Behringer 1002 koju trenutno imam ).
DaltonAbc is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 04:14 PM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Focusrite Scarlett 2i2

focusrite je ozbiljna firma i u poslednje vreme izbacuje vrlo solidne audio interfejse u toj nekoj pristupacnoj varijanti... solidni preampi, super driveri, sve u svemu uredjaj ulazi u fotofinish sa nekim slicnim interfejsima iz maudia i drugih...

i zaobidji taj berindzer jer na ovom imas +48v i mnogo ozbiljniji preamp tako da ti ta miksetica samo smeta u lancu...
pozdrav
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 05:50 PM   #3
DaltonAbc
Junior Member

I ja sam mislio da je ipak samo smetnja.al opet bolje da pitam.Posto nisam imao iskustva sa focusritom.Hvala na odgovoru.
DaltonAbc is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2012, 07:28 AM   #4
Khan
Moderator

Khan's Avatar

javi iskustva, ja sam narucio jedan za 'firmu'.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2013, 02:01 PM   #5
silzg
Member

silzg's Avatar

Izvinjavam se ?to o?ivljavam staru temu al vjerujem da je korisnije da odgavarajuće stvari stoje pod odgovarajućim naslovima.

Uzeo sam novu karticu iz naslova. Prvo ?to sam primjetio (i jedino ?to mi ne odgovara) jesu driveri. Točnije rečeno, FL Studio tro?i vi?e resursa u odnosu na MBox2. Čak i vi?e nego Audigy ZS sa KX driverima.
Projekt koji tro?i npr. 20% ovdje tro?i 30% CPU resursa.
Instalirao sam zadnje drivere sa Focusrite sajta.

Vidio sam i score grafikon (mislim da je na Harmony Central) latencija i Focusrite Saffire je na zadnjem mjestu.
Jel to problem sa lo?im driverima ili mogu ne?to napravit da popravim stvar?

Blesavo mi je da ne mogu iskoristit procesorsku snagu i7 3770k gdje mi windowsi pokazuju svega 4-5% dok je u FL Studiu 30%.
silzg is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2013, 02:59 PM   #6
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Meni to vise zvuci kao da je problem neoptivmizovanog OS i procesa koji divljaju u pozadini. Pogledaj malo ovde, ima par korisnih stvari, koje znaju napraviti razliku.
Old 30-11-2013, 03:21 PM   #7
silzg
Member

silzg's Avatar

Na?alost, izgleda da nije u tome problem jer onda ne bi bilo razlike od napomenutih kartica.
A i inače sam dosta vremena proveo u proučavanju raznoraznih optimizacija Windowsa pa ne radim klasične pogre?ke. Za glazbenu produkciju koristim Win7 64-bit iz dual boot-a. Isključen win firewall, nema antivirusa, čak ni win defendera. Servisi za mre?u su poga?eni jer iz tog OS-a nema pristupa mre?i.
U device manageru su isključene onboard kartica i audigy pci, maknuti njihovi driveri.
RAM 8GB. Projekti preko kojih sam isprobao karticu niti nemaju samplere sa bilo kakvim libraryma.
silzg is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2013, 07:11 AM   #8
Khan
Moderator

Khan's Avatar

To sve zvuci kako treba. Jedino sto mi pada na pamet je da je USB kontroler na ploci 'usko grlo'. Mozda driver update, ili da proveris ovo:

Disable USB Power Management (USB interfaces only)
This optimization frees up bandwidth in the USB bus and can help resolve problems with device recognition and driver installation
Open the Start menu. Right-click on Computer and choose Properties.
Click on Device Manager in the upper left corner.
In the Device Manager window, double-click on Universal Serial Bus Controllers.
Double-click on the first USB Root Hub item.
Click on the Power Management tab.
Uncheck the box that says 'Allow the computer to turn off this device to save power.' and click OK.
Repeat this process for all other USB Root Hub items.

Ako imas USB HD-ove, ako nisu esencijalni za rad u DAW-u, iskljuci ih, takodje i bilo koji drugi 'veliki potrosac', ako je na USB-u.

U najgorem slucaju, probaj je na drugoj maticnoj, mozda je south bridge issue, a ako nije ni to, verovatno si dobio 'lose jaje' od Focusrite-a, pa menjaj da se ne nerviras dalje.

Pozdrav!
Old 03-12-2013, 02:04 AM   #9
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Iako nemam tehnicko objasnjenje, reci cu iz iskustva, focusrite je "razmazen" i ne voli laptopove uopste. Najgori line 6 ili m-audio ga preticu po pitanju latencije ko od sale, manje se to primecuje na desktop racunarima.

Takodje mnogo osetljivi gain potenciometri na ovom modelu kad se nesto poveze linijski(gitara, klavijatura itd.)

S druge strane, mislim da (osim presonusa) sije sve konkurente u tom cenovnom rangu po pitanju ad konverzije.
Old 03-12-2013, 07:54 AM   #10
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sima Strahota View Post
Iako nemam tehnicko objasnjenje, reci cu iz iskustva, focusrite je "razmazen" i ne voli laptopove uopste.
Upravo o tome se i radi, USB power saving opcije na laptop racunarima su za max saving....
Nije toliki problem ni latencija, to se da podesiti i kompenzirati, ali preterano koriscenje resursa CPU za tako jednostavan uredjaj je zabrinjavajuce.

Quote:
Originally Posted by Sima Strahota View Post
S druge strane, mislim da (osim presonusa) sije sve konkurente u tom cenovnom rangu po pitanju ad konverzije.
imho, u ovoj klasi Focusrite je neuporediv sa konkurencijom po kvalitetu.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules