|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Videh i ja danas na fejsbuku,ma reko to mora da je izaslo odavno kad ono stvarno sveze.Interesantno je da ja jos uvek radim sa dvojkom,nikada nisam presao na trojku iako je imam,na dvojku sam naucio i nisam zeleo da ucim ponovo.Mozda predjem na cetvorku,zbog parnog broja jedino.E to je po meni pravi semler kad nova verzija izadje svakih x godina,a da ja nisam imao potrebe ni da prelazim na onu proslu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Svojevrameno sam koristio GURU, kao alternativu Battery-ju, ali mi je ovaj drugi uvek davao konkretniji i bolji zvuk, a i sam GUI mu je nekako svedeniji, da ne ka?em intuitivniji, a ovo naročito ako se koriste i drugi NI proizvodi (?to nije redak slučaj).
Ne očekujem u četvrtoj inkarnaciji ovog semplera neki bitniji pomak kada je reč o samom zvuku, mo?da ?iru lepezu semplova, ali i dalje koncept koji poku?ava da udovolji ?irokim narodnim masama - od "akustičara" do "elektroničara". U principu, ta univerzalnost ne mora da bude lo?a ideja, naravno, ako se, kao u slučaju Battery-ja ispostavi da zadovoljava kvalitet, tj. uho mase. Na prvu loptu sviđa mi se implementacija tzv. "tag and drag" filozofije rada, jer svesni smo svi da banke semplova koje je moguće imati u računaru odavno prema?uju na?e mogućnosti da se u tom čudu lako snađemo, a kako je to po logici stvari veoma va?no, search engine se po istoj toj logici mora usavr?avati. Ovo ostalo (redizajnirana fx sekcija), manje-vi?e, doprineće kreativnosti, ali nisam ba? siguran koliko ekonomično u odnosu na postojeće nam hardverske resurse. Moćna baterija, moćan i potro?ač! ![]()
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Haha, potpuno isto ![]() Mada... Smara me ono sto prijavljuje memory low pri startovanju na x64, tako da cu dati sansu cetvorci. Jel to vec ima da se kupi?
![]() |
![]() |
#14 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Ono sto je svakako bolje u trojci je stabilnost, dvojka i kec su umeli ponekad da zabaguju. Rhino, to je zato sto imas neki stari ASSiGN krek koji ne valja. R2R - poslednje izdanje i sve radi savrseno.
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pa, slazem se... Iskreno i nije da ima sto da se uci sa prelaskom sa battery dvojke na trojku, to je vec do mene i mojih navika na odredjene sitnice.. Npr i dalje sam na nuendo 4, i ako imam instaliran i cubase 5 (i to sam na N4 samo zbog nekih sitnica na koje sam navikao) iako je to skoro pa isti djavo + - neka razlika).. Nekad sam pratio/skidao/instalirao svaki novi izvikani vst kao manijak (i mnogo manje pravio muziku u tim periodima)...
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Mo?da gre?im, ali koliko mi je poznato, poslednji "narodni" Battery release je v. 3.2.3 (upravo by ASSIGN), R2R nema noviju verziju od te (jo?)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam stari Baterijas
![]() U jednom trenutku zamalo da mi Battery zameni Groove Agent One iz Cubase 5-ice, ali sam otkrio tonu bagova u njemu i vratio se Battery-u... Ono sto mogu da uradim u Grove Agent One, a ne mogu u Battery-u je da iz aranzmana u Cubase-u dragujem cut-ove na pad-ove u battery-u ako me razumete... Tipa importujem neki drum loop na audio traku u Cubase, secnem recimo samo kick odatle i odatle iz arrange view-a prevucem na pad... To funkcionise sa GA1, sa Battery-em i svim ostalim third party semplerima na zalost ne... Pitanje je da li uopste moze da se napravi da to funkcionise sa third party plag-ovima... Meni je to jako bitna funkcija, mnogo mi zivota stedi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Battery 2 nema razlike naspram 3xx ???
...jesto to dobro zakljucili..ja znam da ima kostur isti ali doooosta toga bolje i više u 3xx! ...imam osjećaj da 4 nije odmakla dalje od 3xx osim u izgledu..videću možda se varam.
Toutes les comparaisons ont été faites en utilisant les rangs la taille de l'échantillon était calculée rétrospectivement en utilisant les résultats de l'étude actuelle.. Last edited by idvi; 13-03-2013 at 09:15 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
koristio battery(jo? uvijek ponekad),ali u zadnje vrijeme mi se sve vi?e sviđa Geist jer dosta radim s loopovima pa mi je tu dosta bolji.Zanima me kako će izgledati geist 2 jer battery izgleda izvrsno(izgled naravno nije od presudnog značaja,ali ipak je bolje da bude ?to lijep?i).Baterija 4 je ok stvar ...ko ?ta voli je samo pitanje danas-ni?ta vi?e!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |