Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2005, 10:46 AM   #1
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default battery i kontakt 2

zanima me ko radi sa novim verzijama baterija i kontakta?
neznan je li ja nesto krivo cinin, ali kad sam u njima iskjuce mi se sve key commands u nuednu. ustvari, prvo rade, pa se u jednom momentu iskjucu.
zbog ovoga su mi novi kontakt i battery neupotrebljivi i neman ih uopce instalirane. sjecan se da je bila neka opcijau njima vezano za key commands ali mi nije pomogla.

sto cicnin krivo?! imate li vi ovi problem i kako snjin izlazite na kraj?
Old 11-10-2005, 11:12 AM   #2
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Default Re: battery i kontakt 2

Kontakta nemam instaliranog ali koristim Battery2 od kad je izisao i nemam nikakvih problema,radi ko satic.
Old 11-10-2005, 12:58 PM   #3
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Ja takodje imam Battery2 i radi mi dobro.
Mozda su ti se sjebali neki dll.-ovi od Windowsa ili Nuenda, s obzirom da si nedavno imao onu malu intervenciju na racunaru (menjanje mesta karticama) mada to nebi trebalo da prouzrokuje tu vrstu problema, mada ko zna...

Ovo meni ne lici na na problem pogresnog setupa u Batery-ju ili Nuendu vec dolazi do nekog konflikta usled sjebanosti necega (Windows, Nuendo) mada moze biti i do battery-ja ili kontakta (losa kopija) mada ne verujem.
Pokusaj za pocetak da preinstaliras Nuendo...

Last edited by shigumicu; 11-10-2005 at 01:01 PM.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 01:50 PM   #4
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by shigumicu
Ja takodje imam Battery2 i radi mi dobro.
Mozda su ti se sjebali neki dll.-ovi od Windowsa ili Nuenda, s obzirom da si nedavno imao onu malu intervenciju na racunaru (menjanje mesta karticama) mada to nebi trebalo da prouzrokuje tu vrstu problema, mada ko zna...

Ovo meni ne lici na na problem pogresnog setupa u Batery-ju ili Nuendu vec dolazi do nekog konflikta usled sjebanosti necega (Windows, Nuendo) mada moze biti i do battery-ja ili kontakta (losa kopija) mada ne verujem.
Pokusaj za pocetak da preinstaliras Nuendo...

meni je ovaj problem od uvik. cim su se pojavile verzije 2.0. onda san svaki novi update instalira, ali uvik isto.
kad otvorim plugin, keycommands od nuenda rade, ali ako nastavim nesto radit u pluginu, pa pokusam preko tastature zaustavit ili uputit pismu, onda vise ne radi.
sa svima ostalim pluginovima i sa verzijama 1.xx batterija i kontakta neman ovaj problem.
Old 11-10-2005, 02:08 PM   #5
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

evo, sad san instzalira battery 2.1 i ponovo proba i isti %!
prvo sto je drum editor od nuenda toootalno u kurcu, sad jos i ovo.

u principu mi se jebe za battery 2, ali svejedno zelin znat zasto se ovo dogadja. da mi neko donese da mu zavrsin stvar koju je on radi u batteriju, popizdi bi. mislin, sve radi ali je u kurcu kad mi se iskjucu key commands. onda moran zatvorit battery i ponovo ga otvorit, pa sve tako... uzas

moze li neko ucinit exoperiment!?

neka otvori prazni nundo/sx projekt i ucita battery 2. e, sad neka prcka po bateriju (pritiska one prozorcice, podize i spusta potencijometre, i sl) i neka povremeno sa '0' i sa 'enter' (num lock) zaustavlja i starta pjesmu od nuenda.

rade li 0 i enter stalno ili u jednom momentu prestanu slusat?!
Old 11-10-2005, 03:14 PM   #6
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

:o Evo i kod mene se to desava. Kada mu cackam ona polja gde se nalaze delovi bubnja on posle nekog vremena otkaze komande na tastaturi. Cim kliknem negde pored i battery se izgubi sa ekrana komande se ponovo vracaju ili ako npr. mishem kliknem na stop i zaustavim pesmu, opet mi se vracaju komande na tastaturi ... stvarno cudno
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 03:18 PM   #7
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
evo, sad san instzalira battery 2.1 i ponovo proba i isti %!
prvo sto je drum editor od nuenda toootalno u kurcu, sad jos i ovo.

u principu mi se jebe za battery 2, ali svejedno zelin znat zasto se ovo dogadja. da mi neko donese da mu zavrsin stvar koju je on radi u batteriju, popizdi bi. mislin, sve radi ali je u kurcu kad mi se iskjucu key commands. onda moran zatvorit battery i ponovo ga otvorit, pa sve tako... uzas

moze li neko ucinit exoperiment!?

neka otvori prazni nundo/sx projekt i ucita battery 2. e, sad neka prcka po bateriju (pritiska one prozorcice, podize i spusta potencijometre, i sl) i neka povremeno sa '0' i sa 'enter' (num lock) zaustavlja i starta pjesmu od nuenda.

rade li 0 i enter stalno ili u jednom momentu prestanu slusat?!
evo sinoc san nesto radija u nuendu (2.0.2.35) sa baterijom (2.1) i keycommands nuendasu radile bez problema
Old 11-10-2005, 05:11 PM   #8
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by shigumicu
:o Evo i kod mene se to desava. Kada mu cackam ona polja gde se nalaze delovi bubnja on posle nekog vremena otkaze komande na tastaturi. Cim kliknem negde pored i battery se izgubi sa ekrana komande se ponovo vracaju ili ako npr. mishem kliknem na stop i zaustavim pesmu, opet mi se vracaju komande na tastaturi ... stvarno cudno
eto!

Quote:
Originally Posted by zvincic
evo sinoc san nesto radija u nuendu (2.0.2.35) sa baterijom (2.1) i keycommands nuendasu radile bez problema
a jesi prova ucinit experiment sto san gore napisa? naime, i meni rade u pocetku, a onda se iskjucu. evo, shigumicu je potvrdi da se i njemu to dogadja.
mislin. sve je meni uredno instalirano, ne cinin nikake kazine... prosle verzije i ostali instrumenti rade bez greske. ne znan.
Old 11-10-2005, 05:44 PM   #9
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
eto!

a jesi prova ucinit experiment sto san gore napisa? naime, i meni rade u pocetku, a onda se iskjucu. evo, shigumicu je potvrdi da se i njemu to dogadja.
mislin. sve je meni uredno instalirano, ne cinin nikake kazine... prosle verzije i ostali instrumenti rade bez greske. ne znan.
nisan probava experimentirat ali mi se u radu sa nuendom i batteryem to nikad nije desilo

doduse, sa nuendom radim tek odnedavno.....jebiga, lipsi je od sx-a, sta je je

provat cu veceras pa javim rezultat
Old 11-10-2005, 08:10 PM   #10
pedjah
Member

I meni se desava to isto ali ne smatram to nekim problemom. Zatvorim Battery prozor i opet rade komande.
pedjah is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules