|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Kasno Marko na Kosovo stiže ali prosto su me DaBearovi postovi povukli da napišem nešto:
Pre toga, drago mi je što nemam pojma who the fuck is BorisTrivan ali mislim da je krajnje vreme da ti neki internet botovi dobiju ono što zaslužuju uživo po Jay & Silent Bob principu. E sad, natrag na temu: Kapiram šta tebi smeta DaBear, ali mi nije jasno da li stvarno ne vidiš da Željka apsolutno ne zanima sveCka karijera osim kao još jedna priča kad izadje na TV? Čovek je car, za 20 godina imaće isti rejting kao Bata Kovač i Laza Ristovski zajedno, dakle još malo pa ko Brega. Ali isto tako, car je na lokalnom prostoru zvanom Balkan... gde važe sasvim druga pravila u muzici. Možda si previše dugo u Londonu, ali evo da ti podelim moje vidjenje srpskog muzičkog sveta: ako nisi pevač jedva da se ubrajaš u muzičare u očima prosečnog muzičkog konzumenta. Takav je navikao da kad čuje Željka čuje Lane Moje i to je to. Da li će iza toga da piči David Guetta, Rammstein ili Chick Corea, ne da nije važno nego imam dilemu da li slušaju pesmu kad prestane pevanje pa se opet uključe kad čuju glas. Slično kao što se na Happy televiziji pričaju vicevi dok ide solo/tema/foršpil pa se "vrate u pesmu". U takvom okruženju Željko pliva savršeno čitav svoj opus - od Tela Vretena, preko Drske Žene Plave, pa sve do Ledja o Ledja i Pogrešnog Broja - čovek je prošarao apsolutno sve žanrove koje je mogao a da pritom nije promenio ni 1% svog vokalnog performansa. Što nas vraća na suštinu priče - štagod da Željko snimi - to je vrhunska pesma. Ne zato što je vrhunska, već što je Željkova. Ono što ne valja u takvim uslovima jeste što Željko ne može nikada da postane ono što realno može. A samim tim, svi ljudi koji se ovde bave muzikom imaju dve opcije: 1) da gledaju i uče kako velikani sa našeg tržišta rade i totalno zaborave svet kao scenu 2) da rade muziku za strano tržište i da totalno zaborave Balkan S obzirom na naše finansije pitanje je koliko je opcija 2) realna. A s obzirom kako se čvrsto drže na balkanskoj sceni, sumnjam da bi čak i svetski poznat izvodjač uradio išta vredno rejtinga koji ima u ostatku sveta... Last edited by wladymeer; 05-03-2013 at 02:19 AM. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Svi smo mi pomalo Zeljko Joksimovic! | AudioStorm | Pricaonica | 23 | 03-03-2012 02:32 PM |
Roki i Zeljko Joksimovic | Geronimo | Razno | 5 | 12-03-2010 10:02 PM |
Hari i Zeljko Joksimovic BiH Eurosong | Zid | Razno | 20 | 23-05-2006 02:12 PM |