Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-12-2012, 03:12 PM   #41
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Koji MIDI kontroler kupiti?

ja se u potpunosti slazem sa wladimeerom, sa dx7 sam radio i to je meni bilo sasvim dovoljno....uporedjivao sam novation impulse i akai mpk i axiom pro u nekoliko radnji i po meni impulse bolje dirke + aftertouch i padovi bolji...kao sto sam reko nisu maudio i akai losi (cak su po funkcijama bolji od novationa) ali jednostavno pod prstima je takav osecaj dirki i nema tu sta...ja i hocu da pazarim mpk, ali mi nesto ne da zbog dirki impulse-a... da mpk ima dirke i padove kao novation to bi bio apsolutni best buy za midi kontroler hands down... u svakom slucaju razlike su minorne ali definitivno postoje...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 04:50 AM   #42
VlatkoPopovic
Junior Member

Ja predlazem Studiologic VMK 188 !!! provereno najbolje dirke
VlatkoPopovic is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 02:45 AM   #43
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Wow,vi i dalje vozite ovu temu...respect
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2013, 08:06 PM   #44
blastcraft
Junior Member

blastcraft's Avatar

Evo mog primera.Ovo je tzv. Sirotinjska varijanta tj sta da kupite a tanki ste sa keshom. Elem trebala mi midi klavijatura do 50? (sto zvuci nemoguce)ali nadjoh dve opcije akai lpk25 i korg nanokey.Uzeo sam akai i odlicno mi radi posao mada je bazicna klavijatura.Najveci nedostatak joj je sto nema pitch wheel ali dirke su ok ivelocity sensitive mada su bas male, Za korg nanokey svi na netu kazu da je lose uradjena i da otpadaju dirke za fazliku od akaia koj mi odlicno sluzi i posle godinu dana.U medjuvremenu sam kupio iKorg nanokontrol ( 9 fadera 9 knobova ,play rec ...) a spravica inace kosta 35? a sa njom mogu da kontrolisem sve u DAW u i da koristim 36 kanala u isto vreme sto za te pare zvuci skoro nemoguce,tako da i ako imam zelju za nekom ozbiljnijom midi klavijaturom-kontrolerom ipak mi ova ko
mbinacija daje odlicne mogucnosti za 85? !!!
blastcraft is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2013, 05:30 PM   #45
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

ako je tebi nanokey i lpk25 "dobra dirka" onda je sasvim očigledno da nisi klavijaturista.

A ovde pričamo o MIDI kontrolerima za klavijaturiste.

To što ti pričaš ima smisla za sve ostale muzičare da što lakše zabeleže neku ideju.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2013, 07:31 PM   #46
tajsam
Banned

ja sam naprimjer uzeo studiologic sl-990 sto dođe nekih 500-600e
sve u tom cijenovnom rangu sve su igracke prema ovome.
mislim da ovo ima istu tipku kao studiologic vmk 188,samo nema nikakve fensi stvari po sebi zato je jeftiniji.(mislim)
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2013, 06:12 PM   #47
blastcraft
Junior Member

blastcraft's Avatar

Izvinjavam se sto sam bio offtopic !!! Nisam klavijaturista nego D.A.W. muzichar i klavijatura mi upravo sluzi da zabelezim ideje u midi i kasnije ispeglam.
blastcraft is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2013, 07:08 PM   #48
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by blastcraft View Post
Izvinjavam se sto sam bio offtopic !!! Nisam klavijaturista nego D.A.W. muzichar i klavijatura mi upravo sluzi da zabelezim ideje u midi i kasnije ispeglam.
Ultranova synth ima dobre dirke, onako - mekane, nisu klavirske, za unos midija - milina. Usput dobijes i VA synth, ali ako si kratak sa keshom, onda ces morati da nadjes neki MIDI only... Imam lepa iskustva sa Novation klavijaturama (Ultranova i Compact 49)

@darkstar
Pa ovo je uvek aktuelno pitanje... Vecita potraga za idealnim dirkama
Old 07-02-2013, 04:11 PM   #49
SomiKnight
Junior Member

Ne bih da otvaram novu temu, jer o cemu pricam nije u tom rangu cena ali nema veze.

Posto mi je palo na pamet da bih mogao da naucim osnove sviranja klavira, oduvek sam zeleo na primer za elizu da odsviram celu, resim se da kupim midi klavijaturu.
Nista specijalno mi nije potrebno za tako nesto, racunam ako me bude drzalo kupicu nesto skuplje.
Od svih mi zapadne za oko Esi Keycontrol 49xt , jos imam esi juli zvucnu koja radi ko zmaj, racunam ni ova klavijatura ne moze biti losa. Probao sam dirke na brzaka od onog sto su imali izlozeno i realno najbolje dirke ima esi.
Ok, resim se ja i taman za izgovor sto mi je rodjendan kupim Esi klavijaturu.

I posle 2-3 dana primetim problem, jer sam uzeo nesto iz Cis mola da vezbam, pa posto tu ima puno crnih dirki, da povremeno kada se stisne crna dirka on izbaci notu sa velocity 127, dakle u punoj jacini.
Evo slike koju sam postavio na esi forum na kom mi naravno niko nista nije odgovorio .
I tako odem ja da reklamiram, koja ja prodavnica u pitanju da ne pisem, lako se sazna koga interesuje, oni mi predloze servis.
Medjutim ja trazim zamenu za novo, ali nisu imali novu pa sam trazio povrat novca. Na to mi odgovore, ok ali treba da se popuni papir i jos da oni ne mogu da prime uredjaj po nekom njihovom novom sistemu. Medjutim ipak ostane klavijatura kod njih jer sam malo ja insistirao da ne bih morao ponovo da dolazim i donosim jer kako ce uopste da utvrde kvar ako nemaju uredjaj?
Zavrsi se to nekako, i ja izadjem, spreman da posto sam ih izgleda iznervirao jer vracam neispravan uredjaj i ne zelim da mi servisiraju novu klavijaturu, cekam svih zakonskih 15 dana na novac.
I mozete lako da pogodite, cekao sam 14 dana. Jos sam ih pri tome zvao jedno 5-6 puta.
Jos kad pomislim da su mi ponudili servis, a za taj slucaj da sam pristao u zakonu nema ogranicen rok u kom moraju da rese stvar, vec je napisano da imaju obavezu u razumnom roku to da obave. Ocigledno sta je kome razumno je jako rastegljiva stvar.

Tako da eto, sto se tice klavijature Esi, izrada je ok, lepo izgleda, dirke su za te pare super, malo klizavije doduse, ali problem sa crnim dirkama ostaje. Da li je u pitanju bio samo moj primerak ili je generalno mana serije, to jedino da odgovori neko ko jos ima istu. O distributeru nemam sta drugo da kazem sem da tamo vise nikad uci necu.

Na kraju posto je stvarno Esi bila definitivno najbolja u tom rangu cena, ostalo je samo da dodam jos para i da uzmem nesto drugo. Medjutim ni za nesto vise para situacija nije nista bolja, m-audio ima ocajne dirke, alesis onako, jos bi i moglo da prodje, najbolje behringer cini mi se. Ipak resio sam se za Roland a-500s, i jeste dosta skuplja od esi, ali je toliko i bolja, za sada sam bas zadovoljan.

Za sad cu da svirkam na rolandu, pa dok ne primetim da mi bas fale klavirske dirke. Meni je dovoljno dobar na primer casio px150, medjutim trenutno mi je to jako veliko, nemam bas prostora gde bi je drzao, ovu mogu da stavim u krilo i da sviram jer je mala i lagana, sta sa 88 dirki sem na sto.
Prava je steta sto nema 4-5 oktava sa takvim dirkama, pa nek kosta i malo vise pa ko sta voli, ovako i nije bas neki izbor i kad se covek resi.

Da sumiram, do 200e meni je ovaj roland i po pitanju estetike i kvaliteta dirki definitivno najbolji, mada je izbor u principu prilicno jadan. Na zalost nisam probao Novation i slicne malo skuplje klavijature, mada mi je taj rang cena samo za sviranje kome ne trebaju silni dugmici nezanimljiv.

Last edited by SomiKnight; 07-02-2013 at 04:16 PM.
SomiKnight is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 09:38 AM   #50
sorceress
Junior Member

Jedan od razloga što bih uzela novu spravu je garancija - ali pošto me ovde zavlače i za samu kupovinu mogu da zamislim kakva bi situacija bila da moram da iskoristim garanciju.

Last edited by sorceress; 09-02-2013 at 01:15 PM.
sorceress is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules