Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2013, 12:11 AM   #1
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
PT TDM-DSP processing jo? uvijek broj 1 po kvaliteti zvuka i mix enginu
Samplitude je u tom rangu, i to zbog istom pristupu samom dizajnu mixera koji radi dithering. Probaj PT HD sa i bez dithered mixer plugina i jasno je o cemu se radi. To sto cujes kao 'zavesu' je kumulativni produkt kvantizacijske distorzije koja se, bas kad je u pitanju high track count u projektima, gomila i daje taj efekat. Pored toga je problem i aliasing u vecini slucajeva koji je u bolje kodiranim plugovima ozbiljnije resen.
Pristup i implementacija dithera bi resila mnoge stvari jer je to bliskije nekom analognom sistemu gde postoji noise floor, a ne akumulacija kvantizacijske distorzije. Veci je stepen akumulacije toga nego suma koji bi proizvodio dither i potpuno sklanjao tu vrstu distorzije.

Steinberg je vremenom popravljao matematicke probleme i menjao sound engine Cubase-a, ali generalno, native sistemi su u procesu evolucije. Osim toga svaka susa danas pravi i prodaje pluginove koje je sklopio od nekih algoritama koje je nasao na netu i 'obukao' te iste plugove u neki 'analogni GUI', pa se masa pali i zari
Quote:
Virus TI- DSP processing- od softverskih sinteva napravi kajganu
Probaj da za test odradis render native VSTi na 192khz, tj. digni sample rate projekta na 192k, a rendaj na 44.k npr i cuces puno bolji sound
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 09:20 AM   #2
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Samplitude je u tom rangu, i to zbog istom pristupu samom dizajnu mixera koji radi dithering. Probaj PT HD sa i bez dithered mixer plugina i jasno je o cemu se radi. To sto cujes kao 'zavesu' je kumulativni produkt kvantizacijske distorzije koja se, bas kad je u pitanju high track count u projektima, gomila i daje taj efekat. Pored toga je problem i aliasing u vecini slucajeva koji je u bolje kodiranim plugovima ozbiljnije resen.
Pristup i implementacija dithera bi resila mnoge stvari jer je to bliskije nekom analognom sistemu gde postoji noise floor, a ne akumulacija kvantizacijske distorzije. Veci je stepen akumulacije toga nego suma koji bi proizvodio dither i potpuno sklanjao tu vrstu distorzije.

Steinberg je vremenom popravljao matematicke probleme i menjao sound engine Cubase-a, ali generalno, native sistemi su u procesu evolucije. Osim toga svaka susa danas pravi i prodaje pluginove koje je sklopio od nekih algoritama koje je nasao na netu i 'obukao' te iste plugove u neki 'analogni GUI', pa se masa pali i zari

Probaj da za test odradis render native VSTi na 192khz, tj. digni sample rate projekta na 192k, a rendaj na 44.k npr i cuces puno bolji sound

Znači sla?e? se da TDM jo? uvijek zvuči bolje od svega ostalog?

?to se tiče dizanja native sampl freq, ja vjerujem da ima? pravo ali to meni neće puno pomoći jer je moram dignuti cijeli projekt na 192, ne mogu samo jedan VSTI, a raditi na 192 khz je nemoguće u native-u.

I kako da dignem sample rate na 192 kad je to nemoguće u Cubase-u?
Old 04-02-2013, 11:04 AM   #3
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Znači sla?e? se da TDM jo? uvijek zvuči bolje od svega ostalog?
Pod znakom je pitanja. Meni licno 'zvuk' DAWova nije problem. Reaper mi se svidja i trenutno je moj licni izbor

Quote:
?to se tiče dizanja native sampl freq, ja vjerujem da ima? pravo ali to meni neće puno pomoći jer je moram dignuti cijeli projekt na 192, ne mogu samo jedan VSTI, a raditi na 192 khz je nemoguće u native-u.

I kako da dignem sample rate na 192 kad je to nemoguće u Cubase-u?
Radis svo vreme na 44.1k, kad pretvaras MIDI u audio tj. render/bounce probaj da odradis tako da dignes projekat na visi sample rate, max moguce, a render stavi da odradi na 44.1k. Ne govorim o tome da svo vreme radis/slusas na 192k u real time jer je za sad to nemoguca misija
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2013, 08:10 AM   #4
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

silicon science is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2013, 05:14 PM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

lep video..jeste lozenje..ALI samo na izgled !! U pozadini samo neko krchanje, blips, sustanje i krckanje a kad "zasvira" neki zvuk - ono nesto bas bazicno !!
Welcome to modular synthesizer !!!
Za "chmaranje" (pravljenje neobicnih random zvukica, koji su totalno neupotrebljivi u pesmama) idealno !!
Vrtis, nabadas kablove, prebadas, opet vrtis i nikako da se nesto lepo desi...

he he ..morao sam..(sve sam to prosao !!)

Isto kao i hardware u studiju..lepo izgleda, greje i mirise..ali...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2013, 05:49 PM   #6
mekonin
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
lep video..jeste lozenje..ALI samo na izgled !! U pozadini samo neko krchanje, blips, sustanje i krckanje a kad "zasvira" neki zvuk - ono nesto bas bazicno !!
Za "chmaranje" (pravljenje neobicnih random zvukica, koji su totalno neupotrebljivi u pesmama) idealno !!

Off-topic, molim da se obrise
mekonin is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 11:29 AM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by mekonin View Post
Off-topic, molim da se obrise
Sto da se brise kad je BAS on-topic !??

Pricamo o modularnim sintisajzerima..

Ja samo skrecem paznju (kao bivsi korisnik) kako moze da bude skupa
igracka-placka, koju je posle jako tesko prodati !!

ajde bre odrastite malo..nemojte da se zarite toliko na svaki komentar !!
Old 12-02-2013, 01:44 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

Hehe, iskreno, meni su ti blipovi i dalje stra?no uzbudljivi, ali ?to ti ka?e?: "ali..."

Radio Beograd se kao sprema da reparira svoj EMS Synthi 100, predviđeni tro?kovi su nekih ?60.000... Već vi?e od godinu dana ne mogu da se dogovore oko toga.

Pozdrav,

Vasa
Old 12-02-2013, 03:46 PM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Hehe, iskreno, meni su ti blipovi i dalje stra?no uzbudljivi, ali ?to ti ka?e?: "ali..."

Radio Beograd se kao sprema da reparira svoj EMS Synthi 100, predviđeni tro?kovi su nekih ?60.000... Već vi?e od godinu dana ne mogu da se dogovore oko toga.

Pozdrav,

Vasa
a zar nisu taj EMS prodali ?? Ja sam se svojevremeno interesovao, ali Habic mi rece da sam zakasnio.. ?
Alo? ?60.000 za popravku ????!!!! Onda ce da dodje neko sa Arturia Moog modularom i Native Inst modularom i zapita ih...koliko ???

Inace, kod takvih sprava bas MORA da se zna sta se radi, jer da bi dobio naj bazicniji, smesni zvuk treba da prebodes saku kablova itd...i opet nema garancije da ce da "zasvira" jer se negde nesto prespojilo a da nisi video ili te neka modulacija smara itd...utom dodje vreme za veceru i za spavanje !!!
A muzika ceka....i ceka....
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules