Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2013, 11:30 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Pa jesi li kad radio kompletan projekt u TDM-u i kompletan u RTAS-u i usporedio?
Nisam. Iskreno, ako sam toliko dokon obično biram drugačije aktivnosti. Najdalje dokle sam i?ao je poređenje pona?anja pojedinačnih pluginova, kad je iz nekog razloga trebalo rasteretiti CPU ili DSP (kako kad). Iskreno, ja razliku nisam primetio. Ka?em, ako za tebe ta razlika postoji, onda svakako postoji, ali je ja ne primećujem

Pozdrav,

Vasa
Old 03-02-2013, 11:37 PM   #2
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Nisam. Iskreno, ako sam toliko dokon obično biram drugačije aktivnosti. Najdalje dokle sam išao je poređenje ponašanja pojedinačnih pluginova, kad je iz nekog razloga trebalo rasteretiti CPU ili DSP (kako kad). Iskreno, ja razliku nisam primetio. Kažem, ako za tebe ta razlika postoji, onda svakako postoji, ali je ja ne primećujem

Pozdrav,

Vasa

Pa tako se ne primjeti, jebiga ni ja ne čujem razliku samo na basu ali kad prođe 50 kanala onda se primjeti itekako.
Nekako je brži zvuk, dinamičniji, direktniji, otvoreniji.

Razliku najviše primjećujem jer mi stvari koje radim u Cubase-u zvuče kao da su iza zavjese za razliku od TDM-a gdje je sve vrlo upfront.
To je meni najbitnija razlika
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules