|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Ovaj Mackie - ko igra?ka
![]() Presonus 24.4.2 nema direktne konkurencije, sve sli?no je skuplje dosta. Nudi mi najvi?e toga za tu lovu, jedino nedostaju motorizirani faderi, ali eto ne mo?e sve za tu paru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Behringer X32...ima i fejdere i sve...za malo jače od 2500€...!
![]() Jeste sad završili sa gađenjem?! Ovo za ove pare prejebava SVE, čak i dosta skuplje...! 32 Midas preampa, 25 X 100mm moto fejdera, efekti...itd... Idi bre... ![]() Ovo će ozbiljno da pomuti računice svim proizvođačima... Ozvučivači ga već jaaako hvale, porede sa daleko skupljom LS9 itd...
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Vi? vi?, totalno zaboravio na ovaj X32, treba uzeti u obzir svakako...
Bajdvej, pala mi je jo? jedna ideja na pamet. Po?to na Alesisu imam inserte za svih 8 kanala, a pretpostavljam logi?ki da inserti dolaze odmah poslije preampova, ?to ka?ete da popikam signalne kablove direktno u Alesisa, a preko insert izlaza signal po?aljem na Peavey 24fx u line level inpute. Po toj logici bi mi onda Alesisovi preampovi bili prvi i nema AD konverzije, nego samo poja?ani signal sa Alesisa ?aljem u mikser? To je ina?e ova zvu?na: http://www.alesis.jp/products/io26/images/AL013_2.jpg I mikser: http://www.entertainmentwarehouse.co...ck%20Ports.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
To će verovatno raditi, vredi proveriti negde blok šemu odakle kreće taj insert split na Alesisu.
A što se Mackia tiče, ta "igračka" ima onyx preampe i konvertere, koji su meni za dve klase ozbiljniji od presonusa u bilo kom pravcu. A ima sve što presonus nudi po kanalu - 6 auxa, kompletnu dinamiku i eq, master eq za sve izlaze PLUS snimanje ali i vraćanje svih 16 kanala sa kompjutera. Prokleto praktična igračka, sa siguran sam, mnogo boljim zvukom. Trenutno čekam da dođem u mogućnost da je pazarim, a presonusa ne bih kupovao ni da je obrnuta stvar sa cenama. Mislim, koji je smisao digitalca koji loše zvuči, kvari se lako, i pritom ima najretardiraniji interfejs (hands on) od svih digitalaca koje sam koristio (a koristio sam ih baaš dosta). On tek na iPad remoteu postaje koliko toliko jednostavan za brz i pregledan rad, a kad je već tako, daj da preskočimo zajebanciju sa wifi ruterima, mac računarima, i jednostavno uzmemo ovo malo Mackijevo čudo. Okačiš ga iza bubnjara umesto stage boxa, multikor prodaš, uzmeš iPad, i flertuješ sa konobaricom dok bacaš tap delaye na vokal ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Alesis ? iO26 | dejan89np4 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 08-08-2010 04:28 PM |
live snimanje u fl | dmhmaestro | Tutorijali | 4 | 30-08-2009 10:45 AM |
Monitoring bez miksera? molim savjet | aland | Monitoring | 0 | 24-06-2009 11:09 AM |
problem alesis multimix mixser za snimanje | Gluse | Computer Hardware | 1 | 07-07-2008 09:42 AM |
izbor miksera i mikrofona za house produkciju | Coconut | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-11-2005 07:58 AM |