![]() |
snimanje live sa miksera na alesis io26
Imam peavey 24fx i alesis io26
Trenutno preko inserta sa napola ubodenim kabelima ?aljem signal na ulaze alesisa io26, Ali na taj način signal ide preko peavey-evih ugrađenih preampova Razmi?ljao sam da ubodem multicore direktno u alesisa, a preko izlaza iz alesisa signal po?aljem u mixer. No brinu me dvije stvari. Prvo je latencija, tj. Koliko je prihvatljivo da ne utječe na live sound, i druga stvar, stabilnost takve opcije, tj. Da li u praksi neko ru?enje kompa mo?e pomrdati alesisa pa da izgubim zvuk na mikseru? Ako netko ima iskustva sa ovakvim live snimanjem, bio bih zahvalan na komentarima. Ima li koja druga opcija, neki signal splitter prije miksera, a da je prihvatljiv cijenom? |
Re: snimanje live sa miksera na alesis io26
signal splitteri zahtevaju ipak preampe posle splitovanja, a ja nisam u toku dal to imaš na alesisu.
Moj savet je da nastaviš da radiš ovako, najstabilnije i najbezbolnije po zvuk je. Inače to što si predložio je loše iz više razloga, od toga što ti ceo zvuk praktično digitalizuješ pa tek onda puštaš u salu, i ta tema sa stabilnošću PC sistema, naročito kad PC radi još nešto, a to je snima, definitivno bi me obeshrabrila. U suštini, kad skupiš para, pa kupi neki mixer sa directoutima |
Alesis io26 ima ugra?enih 8 solidnih preampova, koji su svakako bolji od ovih u peavey 24fx mixeru, pa sam zato razmi?ljao kako izbje?i tu lo?u kariku u lancu kod snimanja...
A ako bih i stavljao neki splitter, ?to bi bilo povoljno za preporuku, treba mi 8 kanala za sada, a u planu je i u budu?nosti pro?iriti za jo? 8, dakle mo?e 8 ili 16 kanalni... ?to se ti?e zamjene mixera, slijede?i koji mi bude imao smisla za ono ?to mi treba, bude Presonus 24.4.2, ali o tom po tom jer je to samo 4x skuplje od trenutne opreme :) |
razmisli i o http://www.thomann.de/gb/mackie_dl_1608.htm
|
pošto je meni sound tog presonusa, realno, očajan. Od preampa preko eq do dinamika. Jedino je lepo što ima to sve, ali čemu kad ujebe sve i jedva namestiš išta da zvuči
|
Quote:
|
Ovaj Mackie - ko igra?ka :)
Presonus 24.4.2 nema direktne konkurencije, sve sli?no je skuplje dosta. Nudi mi najvi?e toga za tu lovu, jedino nedostaju motorizirani faderi, ali eto ne mo?e sve za tu paru :) |
Behringer X32...ima i fejdere i sve...za malo jače od 2500€...! :shock:
Jeste sad završili sa gađenjem?! Ovo za ove pare prejebava SVE, čak i dosta skuplje...! 32 Midas preampa, 25 X 100mm moto fejdera, efekti...itd... Idi bre...:shock: Ovo će ozbiljno da pomuti računice svim proizvođačima... Ozvučivači ga već jaaako hvale, porede sa daleko skupljom LS9 itd... |
Vi? vi?, totalno zaboravio na ovaj X32, treba uzeti u obzir svakako...
Bajdvej, pala mi je jo? jedna ideja na pamet. Po?to na Alesisu imam inserte za svih 8 kanala, a pretpostavljam logi?ki da inserti dolaze odmah poslije preampova, ?to ka?ete da popikam signalne kablove direktno u Alesisa, a preko insert izlaza signal po?aljem na Peavey 24fx u line level inpute. Po toj logici bi mi onda Alesisovi preampovi bili prvi i nema AD konverzije, nego samo poja?ani signal sa Alesisa ?aljem u mikser? To je ina?e ova zvu?na: http://www.alesis.jp/products/io26/images/AL013_2.jpg I mikser: http://www.entertainmentwarehouse.co...ck%20Ports.jpg |
To će verovatno raditi, vredi proveriti negde blok šemu odakle kreće taj insert split na Alesisu.
A što se Mackia tiče, ta "igračka" ima onyx preampe i konvertere, koji su meni za dve klase ozbiljniji od presonusa u bilo kom pravcu. A ima sve što presonus nudi po kanalu - 6 auxa, kompletnu dinamiku i eq, master eq za sve izlaze PLUS snimanje ali i vraćanje svih 16 kanala sa kompjutera. Prokleto praktična igračka, sa siguran sam, mnogo boljim zvukom. Trenutno čekam da dođem u mogućnost da je pazarim, a presonusa ne bih kupovao ni da je obrnuta stvar sa cenama. Mislim, koji je smisao digitalca koji loše zvuči, kvari se lako, i pritom ima najretardiraniji interfejs (hands on) od svih digitalaca koje sam koristio (a koristio sam ih baaš dosta). On tek na iPad remoteu postaje koliko toliko jednostavan za brz i pregledan rad, a kad je već tako, daj da preskočimo zajebanciju sa wifi ruterima, mac računarima, i jednostavno uzmemo ovo malo Mackijevo čudo. Okačiš ga iza bubnjara umesto stage boxa, multikor prodaš, uzmeš iPad, i flertuješ sa konobaricom dok bacaš tap delaye na vokal ;) |
All times are GMT +1. The time now is 03:50 PM. |