|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Znaci mixeta odpada. Cisto iz radoznalosti, tih 15v ne moze da pogura B-5 ili neki na kome pise 48v phantom?
Znaci Khan, za navedene instrumente, radije prepurucujete shure nego neki jeftini kondenzator? Takodje me zanima za dal si zamislio da shure ide direktno u mic in na racunaru ili preko nekog preampa il nesto slicno jer ako je direktno onda izadje to dosta jeftino? Ima dosta polovnih shureta po oglasima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Mislim da B5 trazi 'punokrvni fantom' tj. 48v. Kondenzatori koji rade i sa 15v su uglavnom oni jako male membrane, kao AKG micromic serija i sl.
Ovo je sve nesto oko cega je, zbog ogranicenog budzeta, tesko biti pametan. Savet koji si dobio za USB mic nije nikako za bacanje. Apsolutno najvaznija karika u lancu digitalnog snimanja je upravo A/D konverzija, a posto govoris o 'integrusi', njene konvertere hoces da zaobidjes u najsirem luku. Upropastice snimak makar imao neumanna! Ako imas da se isprsis za nesto kao scarlet 2i2 + Mic, to bi bilo sasvim pristojno za pocetak, a ako ne, USB mic je bolja opcija. Sam B5 nije los, ali sa sm57 mozes raditi izuzetno prozracne i prirodne snimke najrazlicitijih instrumenata, ovo, za razliku od ostalog nije imho, vec 50-ak g. iskustva celokupne svetske industrije! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na savetima!
|
![]() |
![]() |
![]() |