Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-10-2010, 08:24 AM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Potrebna pomoc za SONAR8

Zelim da napravim envelopu u SONARU8.53, koja ce sadrzati midi control - na primer envelopa sa kontrolerom 11... Da li je to moguce i kako? Ja nesto ne uspevam to da uradim... Moze da se napravi envelopa za velocity, za razne VST parametre, ali mi treba da bas bude MIDI kontroler...
Old 28-10-2010, 03:38 PM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Potrebna pomoc za SONAR8

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Zelim da napravim envelopu u SONARU8.53, koja ce sadrzati midi control - na primer envelopa sa kontrolerom 11... Da li je to moguce i kako? Ja nesto ne uspevam to da uradim... Moze da se napravi envelopa za velocity, za razne VST parametre, ali mi treba da bas bude MIDI kontroler...
Vidim, svi se pobise da odgovore

Problem je sto sam trazio midi envelopu na kombinovanom (instrument) kanalu - tamo je nema, na pravom midi kanalu ima...

Eto poceh i sam sebi da odgovaram...
Old 28-10-2010, 03:51 PM   #3
kejkz
banned

Mislim da se korisnici Sonara na ovom forumu mogu pobrojati na prste, zbog toga nemas odgovora. Sto je steta, dobar je to program.
Old 28-10-2010, 06:38 PM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Mislim da se korisnici Sonara na ovom forumu mogu pobrojati na prste, zbog toga nemas odgovora. Sto je steta, dobar je to program.
Ma i ja ga nesto ne volim, ali u poslednje vreme navala 64bit plugova me je navela da ga isprobam i pocinjem da ga kapiram... Radi odlicno cak i sa njegovim BitBridgeom, ima fore koje mi se svidjaju. Mislim da mu je i zvuk cak bolji nego iz Cubasea... Ima vise opcija za fino podesavanje izlaznog rezultata. Pre je bio bagovit, ali sa 8.53 dosta je toga pocisceno. U ovom trenutku - jedini sekvencer koji bez nekih prevelikih cimanja guta i 32bit i 64bit. Ostali to samo tvrde da moze, sve sam probao - Reaper, Presonus Studio, pa cak i Cubase - suvise nestabilno bez jBridgea...
Old 01-11-2010, 10:13 PM   #5
casper
Junior Member

Otvori Piano roll od trake koju ?eli? uređivati. Spusti mi? do sivog okvira (označeno sa crvenim strelicama) dok se ne pretvori u drugačiji oblik, klikni na njega i povuci prema gore. Ovako će? dobiti prikaz MIDI kontrola ispod piano rolla.

Uploaded with ImageShack.us

Lijevi klik na Note/Velocity (podvučeno crvenim) i odaberi New value Type.... Otvara se dodatni prozor i tu bira? ono ?to ti treba.

Nadam se da je to ono ?to si tra?io
casper is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2010, 10:50 PM   #6
dede
Junior Member

dede's Avatar

-Desni klik na aranzeru(The Clips Pane) bilo gde, bilo na kojem traku, bilo da je midi ili audio, bez obzira da li je "prazan" trak ili ima zapisa...(vidi sliku) i odaberi "Envelopes" > "create track envelopes" > "midi"

onda mozes da biras hoces li midi notes, kontroler,it. da upisujes...
Attached Images

dede is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 08:39 PM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Hvala na odgovorima, u principu shvatio sam i sam, desni klik na traku pa odaberem envelopu... To je ok, ali problem je bio sto mi je na traku gde su instrument kanali (ne midi niti audio), od opcija nema midi envelopa sem volume i pan... Kad se kanal rastavi na audio i midi traku, u midi traci se moze ubaciti envelopa sa bilo kojim kontrolerom...

DEDE, cudno da kazes da i na audio traci postoji mogucnost midi envelope... Ja to nemam. Cak ni na instrument traci, samo na midi traci.

To za piano roll znam, ali opet, zar ni tu nema da se nacrta oblik - kao npr na cubaseu, mogu da crtam sinusoidu, parabolu... Ovde mogu samo ravnu liniju drzeci shift i ctrl dok vucem misa na midi kontrolama...

Last edited by psionic; 03-11-2010 at 08:42 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 09:54 PM   #8
casper
Junior Member

Na audio traci postoji opcija Track Eq, dok u MIDI traci postoji ono što tebi treba- MIDI.

Za crtanje oblika koristi PRW Draw Tool (D) dok držiš tipku Ctrl, a gustoću unesenih kontrola možeš određivati s Snap to Grid (N).

Last edited by casper; 03-11-2010 at 09:57 PM.
casper is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2010, 11:54 PM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by casper View Post
Za crtanje oblika koristi PRW Draw Tool (D) dok držiš tipku Ctrl, a gustoću unesenih kontrola možeš određivati s Snap to Grid (N).
Ovo nisam znao, hvala

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules