|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Aj da probamo ovako, davaću ocene od 1 do 5 za svaki DAW pa vidi ako ti šta pomaže ova tabela...
Virtual Instruments: PT 2 CB 5 SO 4 Midi Editing: PT 5 CB 4 SO 4 Audio Editing: PT 5 CB 3 SO 4 Mixing: PT 5 CB 2 SO 1 Ovo je naravno moj lični doživljaj, mogu ti obrazložiti da ti bude jasnije... Virtual Instruments: Pro Tools je ovde katastrofalno loš, naročito sa Native Instruments Kontakt, ostali instrumenti rade relativno dobro, ali Kontakt je ubica PT. Midi Editing: Pro Tools od verzije 8 je izuzetno lagan, logičan, brz i sposoban kad je midi u pitanju. Smart Tool je nešto najbolje za midi editing, a u PT radi izuzetno precizno i bez ikakvih lagova i zastajkivanja u traženju određenih tačaka mišem pa ciljanja istim, sve je jako precizno i lako za rad. Cubase standardno dobar, ali desni click je deo prošlog veka i za mene je problem što i dalje nemaju drugu opciju osim keyboard shortcut-a da se ovo prevaziđe. Audio Editing: Ista priča kao i sa midi editing-om, vrlo jednostavno i brzo, smart tool takođe jedna od najboljih stvari u PT. Mixing: Najjača strana PT, a najslabija Cubase za moj pojam. Boje, kontrasti, preglednost, unificiranost sličica, ikona, teksta i jednostavnost u samo dva prozora Edit i Mix, izuzetne routing opcije kao i lakoća i jednostavnost upravljanja pluginovima u samom Mix Window čini Pro Tools najboljim za ovaj posao. ***** Kao što vidiš nema najboljeg rešenja, sve zavisi od tvog načina rada, pa moraš da izabereš minimum jednu platformu, a najbolje dve. Ja sam napravio Reaper i Pro Tools kao dobar alat za rad, prvi za virtualne instrumente, a drugi za mix, za sada je to za mene dobitna kombinacija, videćemo da li će Pro Tools 11 doneti nadmoć u radu sa virtualnim instrumentima, u tom slučaju to će biti moj izbor. Last edited by kravadinka; 07-01-2013 at 08:51 PM. |
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|