|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Za bilo koji tip mjuze vrijedi probati! Znamo da je za percepciju dubokih tonova neobično va?na distorzija.. pa za?to je onda ne snimati na početku? Roadster je iz rectifier serije, daklem identičan zvuk, sa dodanih nekoliko opcija..
![]() |
![]() |
#43 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
i automatiziraj level tog "kleng" kanala prema aran?manu songa.. + 2 ?ličice vegete ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Moderator
|
![]()
Probao sam ovih dana overloud Mark Bass. Moram reci da sam totalno kupljen...
Iskontrolisan, kvalitetan, tacno tamo gde treba, zvuci veoma dobro, a sto se sim. -ova tice, meni najbolje do sada za bass, elem, topla preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Member
|
![]()
^^do jaja je 'naprava'. Meni takodje vrlo lepo radi i Studio Devil-ov Virtual Bass Amp.
Sto se zivog, usnimljenog basa tice meni je medju najbitnijim alatima Bass Rider. Prosto nezamenjiv, i vrlo lak za upotrebu. Posle njega kompresija mi sluzi samo za oblikovanje envelope, nikakvo peglanje nivoa nije potrebno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
![]()
vecina ljudi koristi striktno kompresor i eq i tome slichno.. moje iskustvo kaze da je multiband kompresija najbolja stvar koja postoji - a ako preko toga bacish tape saturaciju i dimension D, imash pobednichki sound. naravno kod tog multibanda najmanje kompresujesh niske frekvencije..
ali, opet.. NAJBITNIJE je imati dobrog muzichara pa tek onda dobar snimak, a teeek nakon toga idu ove fore.. ali jbg da imamo marcusa, ili paladina (kao giba) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Member
|
![]()
Saturacija na basu? Zanimljivo. Ja to bas izbegavam, jer dodaje harmonike i mulj dole, 'zamazuje' definiciju. Jedino ako nisi mislio na srednjake.
A multiband je do jaja stvar, ali se lako covek zaigra sa time. Djavolja naprava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Moderator
|
![]()
ja u principu u poslednje vreme najvishe koristim softubeov fet comp na bassu.
http://www.softube.com/fet_compresso...sor_HiRes7.jpg npr ja se ne lozim da bude brz comp (neka ima tranzijent ako je dobro odsvirano ili bar izeditovano), ali ima opciju lowcuta tj da ne kompresuje ispod odredjene frekvencije, i uz sve to ima i paralelni kompresor direktno u njemu.. naravno na to ako je potrebno dodati i "pravu" paralelnu kompresiju. a shto se saturacije tiche, zavisi od pesme do pesme. bash zato shto "kompresuje" signal i izdize harmonike - bass izlazi bolje u mixu. zavisi od pesme do pesme, ali ako prichamo o uadovom a800 za brze pesme probaj 15ips ili 7,5ips, a za sporije koje bi trebalo da budu "popunjene" bassom probaj 30ips, ali u svakom sluchaju nakon svega toga ja bar bacim filter da malo "zategnem" signal |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Member
|
![]()
Ja uglavnom mixam brzu metal svirku, i tu mi je nepojmiljivo da saturiram low end (ima izuzetaka). Saturacija dodaje harmonike, koji sami po sebi dodaju prezentnost, ali i jede tranzijente.
Kad ste vec spomenuli Saturn, upravo je to ono sto se kod brze gitarske svirke cesto radi. Izdelis bas na 2 ili 3 f. opsega, pa saturiras samo midrange (~500-4k) uz filtere sa jakim slope-om, a low end bez ikakve saturacije, samo ekstremno kompresovan, da bude k'o 'cigla', prosto da pliva. Ta saturacija na midrange-u pomogne basu da lepo legne sa gitarama, i daje na definiciji. FF je Saturn-om samo olaksao taj posao, lepa precica. Sad kad razmislim, kapiram kako bi saturacija recimo za hop i sporiju svirku pomogla, bas moze da bude ono sto je doktor preporucio ![]() Ali tu je vise naglasak na feel-u (da te udara u stomak), nego definiciji, pa i verovatno zato. --------------- Kod mene obrnuto, uglavnom secem posteno deo u low midu (200-600), slicno kao i na tomovima, mada naravno, nista nije zapisano u kamenu, i podlozno je kontekstu. ------------------- vidim da je vec spominjano ovo sa deljenjem na opsege, al' nema veze. Kad sam vec tu, sto se fret clank-a tice (a sto je spominjano na prethodnim stranama), postoji citava jedna tehnika kako to postici (samo po sebi clank zvuci ruzno, ali u mixu daje definiciju). http://www.talkbass.com/forum/f21/de...3/#post4885024 Last edited by Heavy Jerk; 28-12-2012 at 12:18 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
gitare i bass gitare??? | pehliwan | Nik?a Brato? | 2 | 05-02-2011 09:13 AM |
snimanje bass gitare FOTO THREAD | quake2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 21-12-2010 04:08 PM |
D'n'B - Drum, sub bass, hard bass i ostali elementi | Dardy D'n'B | Produkcija Elektronske Muzike | 16 | 02-09-2010 09:04 AM |
snimanje bass gitare mikrofonom | SandRob | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 17-02-2005 11:08 AM |