Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-12-2012, 10:11 PM   #11
kloky
Junior Member

Default Re: molim preporuku - aktivni monitori

@Audiostorm: Nemoj me krivo shvatiti, ne želim biti nezahvalan prema savjetima, ali predrasude koje imam prema Behringeru nisu od jučer, ipak imam nekoliko godina iskustva na leđima, nisam početnik od jučer. Ne kažem da ti 2030a ne valjaju, samo kažem bode me u oči ime firme od koje skoro svatko bježi. Moram razmišljati i o opciji da ću možda prodavati za koju godinu te monitore, a to je malo teža situacija s Behringerom u oglasnicima.
I sam kažeš da za tu lovu ne mogu očekivati ništa ozbiljno i svjestan sam toga, ali moram nečime početi, jer imam pred sobom produkciju debitantskog albuma jednog metal banda, a nemam na čemu raditi. Do sada nisam imao ozbiljne potrebe i radio sam sve na hifi zvučnicima, ali to sad više nejde. Problem su i financije, tako da čekanje ništa ne znači, jer ionako uzimam novo i na rate.

@produtjente: ništa od ovoga mi nije dostupno u Audio Pro firmi u Zagrebu gdje bih kupovao...
Za sada mi je plan poslušati i usporediti M-audio BX5 D2, Behringer Truth 2030a i Alesis M1 MK2. To jedino u ovom okviru cijene u Zagrebu mogu imati na slušnoj probi i mogu si priuštiti. M-audio je jeftinija opcija (1500kn naspram 2100kn za Behru i Alesisa), ali me baš zanima zvuk te kutije, a Alesis je klasika, dok Behru treba čuti.

Ako imate kakvih iskustava o ova tri modela, bio bih zahvalan.

ESI mi nije dostupan, a i prelazi budžet, Adama A3x nema na skladištu, a nema ni rokita 5...

Napominjem, važno mi je da mogu kupiti na rate, dakle novo u dućanu u Zagrebu gdje bih htio prije i poslušati to što kupujem. Nemam para za iskeširati odjednom :/

Last edited by kloky; 14-12-2012 at 10:14 PM.
kloky is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2012, 11:57 PM   #12
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by kloky View Post

Napominjem, va?no mi je da mogu kupiti na rate, dakle novo u dućanu u Zagrebu gdje bih htio prije i poslu?ati to ?to kupujem. Nemam para za iske?irati odjednom :/
Pa ti onda i nemas mnogo izbora... odes do radnje, pitas sta imaju za tu lovu i kazes im da ti povezu da bi ih cuo i odaberes ono sto tebi vise odgovara. Bitno je da ti cujes i odredis koji ti bolje sviraju jer je to individualna stvar... meni recimo veoma hvaljeni Adam A7 smetaju tj. smeta mi onaj ribon visoki dok nekim prijateljima zvuci extra i odgovara... ti ces da ih slusas stalno i da radis na njima pa je neophodno da tebi licno odgovaraju... ja bih ti rekao da i bez probe uzmes ESI ali ne bih da ispadnem kriv ako ti se slucajno (mada sumnjam...) ne svide ... nije to neka razlika u lovi a mora da ih neko u zagrebu ima pa mozda i mozes da ih cujes negde... U svakom slucaju srecan lov
Pozz
Old 15-12-2012, 10:47 PM   #13
kloky
Junior Member

Promjena plana, bit će i neki keš u igri, tako da postoji mogućnost i kupovine rabljenih u tom cjenovnom rangu. Za sada mi je najvažnije da ih uzmem što prije, tako da jedina stvar na koju ne bih pristao je narudžba pa čekanje mjesec dva, jer mi posao stoji, a imam rok za završiti...
Nove Esi-eve ne mogu nigdje u Hr naći, tako da dolaze u obzir i rabljeni, no nema ih ni rabljenih baš. Ako naleti nešto u oglasniku nekom, to bih išao čuti.
Ostalo je sve otvoreno...
Preporuke dobrodošle. Hvala svima na komentarima!
Old 16-12-2012, 09:43 AM   #14
alen
VIP Member

alen's Avatar

Ja bih se iscimao koliko god da treba za Esi08.

Last edited by alen; 16-12-2012 at 09:45 AM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2012, 10:37 PM   #15
kloky
Junior Member

ma i ja bi ih najradije, ali moram ih čekati, dali su mi rok isporuke 25-50 dana, a trebaju mi monitori još jučer
tako da moram nešto drugo, jer puno mi je i 25 dana sa trenutnim rokovima, a kamoli 50...
Old 16-12-2012, 10:46 PM   #16
alen
VIP Member

alen's Avatar

Apsolutno te razumem,sve ima svoju cenu.Cisto sam dobacio onako usput kao jos jedan glas za best buy ako ti nalete negde.Pozdrav i srecno!
Old 16-12-2012, 10:49 PM   #17
kloky
Junior Member

kontaktirao više dućana u hr i pregledao sve žive oglasnike, nema nigdje ni novo ni rabljeno,
jedino mi jedna firma nudi po narudžbi ali uz rok isporuke tih famoznih 25-50 dana. I još su malo iznad realne cijene, jer se radi o posebnoj narudžbi.
U HR jednostavno ESI nije raširen, na žalost :/
Old 16-12-2012, 11:07 PM   #18
alen
VIP Member

alen's Avatar

Ne znam sta da ti kazem.Ja bih te nove RP Krkove a narocite BX seriju M-audia izbegao u sirokom luku za zvuk koji radis.Mozda da ipak razmislis o opciji da malo stisnes zube i uzmes Adame,ako vec nesto uzimas da uzmes nesto sto ce ti raditi posao duze vreme....pa makar i taj najmanji a3x
Old 16-12-2012, 11:13 PM   #19
alen
VIP Member

alen's Avatar

Neko je ovde na forumu pohvalio i taj mali RCF ,nisam imao prilike cuti ga.Nema ti druge,ako ti je stiska sa vremenom,referentni cd u ruke i preslusaj sta se nudi pa donesi odluku.Poz!
Old 16-12-2012, 11:21 PM   #20
kloky
Junior Member

ma nema ni Adama, što je najgore
ostali u ponudi Alesis M1 MK2, Behringer 2030a i M-audio BX5 D2.
ostalo sve što ima, duplo skuplje...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules