Quote:
Originally Posted by fix3r
Da, razmisljao sam o starijim klavijaturama, ne treba mi sound ionako, ali su sve suvise teske i glomazne za na sto pred kompom (mada licno ne podnosim klavijaturu sa Korg N-serije).
U krajnjem slucaju, mozda nabavim i tako nesto (tipa onih matorih Roland Alpha Juno igrackica koje izgledaju prilicno lagane?). Nekako se i dalje nadam da neko, negde, pravi dobre mastere a da ne moram da jurim stare Rolande A serije i slicno.
|
Nisam ni mislio na N seriju, na njoj koliko znam nije ista klavijatura kao na onim modelima koje sam spominjao! Istina je da su dosta teze sprave nego danasnji masteri ali je i kvalitet za toliko bolji! Inace, i stari Rolandi Juno Alpha i Alpha 2 nisu mnogo laki iako izgledaju maleni, i oni su radjeni kao i sve klavijature iz tih godina, imaju metalno kuciste, bolje dirke (po meni ne tako dobre kao pominjani Korgovi - M1, T3, 01/W, i30) nego danasnji Juno! Sto se dinamike tice, na Korgovima je DX7 dirka ali dinamika ide od 0 do 127 (bar na i30, kojeg sam davno imao). I30 je ujedno i najnoviji Korg (od pomenutih) sa tom dirkom.
Od novijih sprava mozes da potrazis neki Roland Juno Stage, ima 76 dirki koje koristi i Fantom. Polovan moze da se nadje relativno povoljno jer i nov ne kosta previse!