Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 19-11-2012, 07:31 PM   #7
akordeonista
Senior Member

Default Re: Master sa Fatarovim dirkama?

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Da, razmisljao sam o starijim klavijaturama, ne treba mi sound ionako, ali su sve suvise teske i glomazne za na sto pred kompom (mada licno ne podnosim klavijaturu sa Korg N-serije).

U krajnjem slucaju, mozda nabavim i tako nesto (tipa onih matorih Roland Alpha Juno igrackica koje izgledaju prilicno lagane?). Nekako se i dalje nadam da neko, negde, pravi dobre mastere a da ne moram da jurim stare Rolande A serije i slicno.
Nisam ni mislio na N seriju, na njoj koliko znam nije ista klavijatura kao na onim modelima koje sam spominjao! Istina je da su dosta teze sprave nego danasnji masteri ali je i kvalitet za toliko bolji! Inace, i stari Rolandi Juno Alpha i Alpha 2 nisu mnogo laki iako izgledaju maleni, i oni su radjeni kao i sve klavijature iz tih godina, imaju metalno kuciste, bolje dirke (po meni ne tako dobre kao pominjani Korgovi - M1, T3, 01/W, i30) nego danasnji Juno! Sto se dinamike tice, na Korgovima je DX7 dirka ali dinamika ide od 0 do 127 (bar na i30, kojeg sam davno imao). I30 je ujedno i najnoviji Korg (od pomenutih) sa tom dirkom.
Od novijih sprava mozes da potrazis neki Roland Juno Stage, ima 76 dirki koje koristi i Fantom. Polovan moze da se nadje relativno povoljno jer i nov ne kosta previse!

Last edited by akordeonista; 19-11-2012 at 07:35 PM.
akordeonista is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules