|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Banned
|
![]() Quote:
Zasto steinberg uvjek kad predstavlja svoje novitete u pozadini svira poluretardirana sterilna muzika?? izgleda da su dobri programeri ali nemaju pojma o muzici ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by tajsam; 18-11-2012 at 09:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
![]() |
#33 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Probao sam Cubase 7 !!
Sletio na komp par minuta nakon što su pustili prodaju i registracije u srijedu oko podneva. Prvi utisci... S R A NJ E !!! Napravili su igračku! Na iMacu sa 27" monitorom (u rezoluciji od 2500x2000nešto) mikser izgleda tijesno i nepregledno! Ima nekakvu odurnu foru da kad ideš mišem preko sekcija na mikseru one se zaokružuju, kao neki highlight nešto, i to toliko nervira. Baš djeluje kao da sam otvorio Magix Music Maker ili takvu nekakvu igračku. Sve je nekako nezgrapno sitno a grafike su prenabrijane. Ma nula bodova... A sam aranžman je više manje isti. Samo su mo boje promijenili. Ako vam ne treba taj novi "chord track" onda ga nemojte kupovati! Napravili su dječju igračku... Godinama radim u Cubase-u, i jedna od stvari oko njega je da sam se osječao dobro u njemu. Ne govorim o snazi softvera, nego samo o tom nekom grafičkom dojmu i ergonomiji. I pamtim kad su još Pro Tools bili onako nezgrapni i ružni (verzija 7 i ranije) - tada je baš bilo fora nadmetati se i hvaliti kako je "moj" softver puno ergonomičniji. E pa na žalost sad se to promijenilo. Pro Tools su postali vrlo ergonomični, a i nekako se use proljepšali, a Cubase je potpuno otišao u ku*ac... A kako zvuči? Isto kao i svi ostali! Ma da i ne zvuči, stavilo bi se pluginove... Sve u svemu... ŠTETA!
![]() |
#34 |
MAO
|
![]()
slično sam se osećao kad se pojavio cubase 5, pa sam se navikao. jbg. A PT 10 stvarno izgleda lepo, šteta što i dalje ima iste ergonomske probleme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Kolega, sad si me definitivno izbedacio... Ima tu i elemenata tzv. 'smene generacija.' Ovo sto Arthur kaze, stalno nas treniraju da se navikavamo na besmislene i za rad totalno promasene novine, umesto da se koncentrisu na iskoristenje memorije i cpu-a i ergonomiju. Da se ne lazemo - grafiku je lakse izmeniti i EKOLA! Eto novog proizvoda! Mi smo, ipak, vecinom ljudi koji su u manjoj ili vecoj meri zakacili analogiju i odgovarao nam je Virtual Studio Tehnology, tj. emulacija poznatog. Sa novim generacijama (govorim o vecini onih koji kupuju software) to je potpuno nebitno, posto nisu nikad ni videli, ni pipnuli traku, mixer, patchbay..., te im je potpuno drugacija koncepcija ergonomije. A narod lepo kaze: "Sareno i budali drago..." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma razumijem ja tebe, ali mislim da sam stvarno objektivan.
Da, činjenica je da ja volim analogiju. Ali radim jako jako puno ITB i sasvim se fino osječam u tom okružju. Ne dam se da me obuzme analogni snobizam. Čak mislim da analogija u dosta slučajeva stvarno nema smisla. Ali nema smisla ni softver koji svojim grafikama napravi đumbus na 27" monitoru!
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]()
Ma nisam ni sumnjao da je recenzija objektivna, to me je i izbedacilo!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]()
Meni se cubase 7 skroz svidja, trebace malo vremena da se naviknem na novi gui
Meni se svidjaju EQ i Hi/Low pass filteri koji su odlicni. dobri su mi novi interni pluginovi, skroz fino rade. to je to. Jos cemo videti kako ce da radi, jer mi je pao vec dva puta kad sam otvarao stare projekte. realno standardno za Cubase, dok ne izadje 7.3 ne bude stabilan.
![]() |
#40 |
VIP Member
|
![]()
kontemplacija.......vrijedi li 200$ upgrade sa 6.ice na 7.icu?.... Screenshotovi mixera mi izgledaju privlačno, iako sam svjesna da će biti inicijalnog otpora prema promjeni.
Po ovom ?to ovdje vidim http://www.youtube.com/watch?v=Tfag_T4gvQ0 ovaj mixer ima mrak opcije (super mi je da ne moram raditi grupe za grupno editiranje nego samo odaberem trake i opcije za promjene koje su linkane na odabrane trake, cool...)! VariAudio multi part editing, to sam po?eljela sto puta!! Chord track, hm, moglo bi biti fora imati to. Channel strip, jako jako cool! Mislim da je odluka pala. ![]() Ima li jo? netko tko je probao, osim Shota? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ja bih ovako nesto... | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 41 | 22-08-2007 10:27 PM |
Evo nesto od novajlije! | radule011 | Promocija radova | 10 | 09-01-2006 02:40 AM |
evo nesto... | kVu | Promocija radova | 3 | 12-11-2005 04:37 PM |
RME 96/8 pad,nesto mi tu ne stima | Ad Fines | Computer Hardware | 3 | 02-10-2004 01:24 AM |