Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-10-2012, 12:55 PM   #41
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Ableton Live

Quote:
Originally Posted by Stellar View Post
Sto se tice prvog pitanja
idi na C:\Users\Arministrator\AppData\Roaming\Ableton\Liv e7\Preferences
i videces taj projekat,samo ga obrisi ili premesti
Nemam tu putanju,C/Users/AppData/LocalLow i to empty?
Jesi siguran?

http://soundcloud.com/audio-storm
http://www.facebook.com/osha.audiostorm
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2012, 03:05 PM   #42
vakatt
Member

vakatt's Avatar

Storm, pobrkao si malo.
C/Users - pa onda ime tvog korisnickog naloga (Administrator ili Milorad ili Borko ), pa onda AppData.

To bi trebalo da imas u podesavanjima - nesto tipa default project (kod reapera je to lijepo sredjeno), imam pri ruci Live8, pa ako je isto i na 7ici, probaj da napravis novi projekat (tj. Set) podesis to sto hoces da ti se ucitava svaki put kad pokrenes program, a onda ides u Options/Preferences/File-folder/ pa na opciji Save Current Set as Default kliknes dugme Save.

vakatt is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2012, 03:40 PM   #43
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:
Originally Posted by vakatt View Post
Storm, pobrkao si malo.
C/Users - pa onda ime tvog korisnickog naloga (Administrator ili Milorad ili Borko ), pa onda AppData.

To bi trebalo da imas u podesavanjima - nesto tipa default project (kod reapera je to lijepo sredjeno), imam pri ruci Live8, pa ako je isto i na 7ici, probaj da napravis novi projekat (tj. Set) podesis to sto hoces da ti se ucitava svaki put kad pokrenes program, a onda ides u Options/Preferences/File-folder/ pa na opciji Save Current Set as Default kliknes dugme Save.
Imam ja buraz sve to u podesavanjima,C/Users pa Osha ali u AppData nemam vise putanju,shvatas ?Samo dotle dokle sam je napisao.

A sto se tice te akcije,potpuno sam je previdio,hvala Evo ga,to je to!

Old 17-10-2012, 10:44 AM   #44
Srdan Durden
Member

Srdan Durden's Avatar

Cela ta zavrzlama oko plugin-ova ti se vrti oko win 7 i instalaciom plug-inova u 32, 64 itd....... ili mozda sa mogucnostima tvog kompa...... mislim da ti je bilo pametnije da si instalirao win7 32bita.. tu bi ti sve radilo kao sat, jer Ableton 8 ima puno naprednijijh funkcija u odnosu na 7, pocev oko warpovanja itd.... pa da se strpis do verzije 8.4 kad bude uradjena Ableton verizija 64bita, kad ce svim nasim mukama doci kraj (barem se nadamo)
Meni su sve verizije 8-ce, i uvek drzim zadnji update (u ovom momentu 8.3.4) sa win7 32bita radile kao sat.

www.facebook.com/groups/abletonserbia
Srdan Durden is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2012, 06:55 PM   #45
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Jeste,ali nisam htio ostati na 32bit obzirom da sam promijenio masinu,pojacao memoriju a svakako i bolje performanse citavog sistema !
Da sam ostao na 32bit osnovu gubio bih na mnogo toga,pocev od ogranicenja koriscenja memorijskih resursa,do ukupne brzine i stabilnosti.

Ovo je opet 32dll vs 64dll prica jer stvari stoje ovako - Instalirao sam sve plugove iz starog sistema,po pricipu svaki u svoj folder.Kad ucitavam bilo koje plug-inove u live,idem iz foldera C/Program Files/VstPlugins ali u Vstplugins folderu imam (samo) i doduse 32 i 64dll-ove od Izotop-a i SPL-a.(Dobro,vjerovatnosam pri instaliranju odabrao taj folder,i mozda ih treba sve ponovo reinstalirati i staviti ih u jedan isti folder pa ih odtle sve vuci,odjednom)
Kad ucitam u 32bitni Live 32bitne plugove,oni su tu,imam listu i koristim ih potpuno regularno,medjutim ako ucitam bilo koje druge posle recimo Wavesa,onda Waves nestaje i nema ga u instalacionom folderu ?!
Tako je i sa 64ddll-om takodje !

Znaci bez obzira koji plug ucitavam u Abletonu,gubi se onaj koji je prvi ucitan !Evo sad cu sve da ih re-instaliram pa cu ih spakovati u jedan folder i odatle povuci u live,da vidim da li ce tada biti ok ...

Old 17-10-2012, 09:42 PM   #46
Srdan Durden
Member

Srdan Durden's Avatar

Ne mozes u Abletonu koji je 32bitni da koristis plugin-ove koji su 64bitni ... sve vst i vsti koji planiras da koristis u njemu u isti folder i svi moraju biti 32.
Ne znam sta da ti kazem za win7 64, meni je radio lose... ali ako ti je Ableton jedini i primarni program (pricam o produkciji, naravno), onda ti opet sve radi kao da si i instalirao win7 32... U svakom slucaju kao sto napisah, sa izlaskom 64bitnog Abletona cela ta zavrzlama ce biti resena

Old 17-11-2012, 07:27 PM   #47
nbgdnikola
Junior Member

ljudi imam jedno pitanje: Kupio sam skoro klavijaturu i ne znam da namestim osetljivost dirki tj kad na drum rack-u stavim neki sample i kad pritisnem slabo dirku onda on se slabo cuje a kad malo jace onda jace,koristim ableton pa jel moze neko da mi pomogne kako da to sredim oko tih dirka da ne lomim prste/dirke ?

Pozdrav
nbgdnikola is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 08:02 PM   #48
Srdan Durden
Member

Srdan Durden's Avatar

CItao sam vise puta, prvo sam mislio da je greska u kucanju... ali zar nije poenta da kad slabije pritisnes da se slabije cuje, kad jace jako??!!
U svakom slucaju, to mozes resiti tako sto ces u drum rack-u u svakom slotu smanjiti velocity simplera (predpostavljam da njega koristis u recku kad ubacis neki sample), tako da ce manje reagovati na promene u ''pritisku'' na dirku ili pad... ili ga mozes skorz iskljuciti, staviti na nulu, ali ce ti onda sve zvucati isto, da ne kazem dosadno. Isprobaj vise varijanti, kreni sa velocity na 50 pa nadji meru koja ti najvise odgovara.

Nadam se da ces se snaci

Old 18-11-2012, 01:13 AM   #49
nbgdnikola
Junior Member

malo sam se lose izrazio (jbg oduvek su mi jezici isli slabo :P ) ali skapirao si poentu.hvala ti probacu sutra ma ja sam istripovao da je to nesto do klavijature jer se bas slabo cuje posto sam je preko nekih oglasa kupio
pozdrav
Quote:
Originally Posted by Srdan Durden View Post
CItao sam vise puta, prvo sam mislio da je greska u kucanju... ali zar nije poenta da kad slabije pritisnes da se slabije cuje, kad jace jako??!!
U svakom slucaju, to mozes resiti tako sto ces u drum rack-u u svakom slotu smanjiti velocity simplera (predpostavljam da njega koristis u recku kad ubacis neki sample), tako da ce manje reagovati na promene u ''pritisku'' na dirku ili pad... ili ga mozes skorz iskljuciti, staviti na nulu, ali ce ti onda sve zvucati isto, da ne kazem dosadno. Isprobaj vise varijanti, kreni sa velocity na 50 pa nadji meru koja ti najvise odgovara.

Nadam se da ces se snaci
nbgdnikola is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2012, 10:39 AM   #50
Srdan Durden
Member

Srdan Durden's Avatar

Nisam mislio da si napravio gramaticku gresku, niti gresku u izrazavanju.... Osetljivost dirke na velocity je jedna on osnovnih stvari i neophodnih, ali ako je to kod tebe toliko izrazeno i potrebno da lomis prste koliko jako moras da udaras po dirkama da bi se culo glasno, onda se plasim da je ipak neki problem do kontrolera, ne do podesavanja u Abletonu.

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules