|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Mislim da taj kontroler na mikrofonskom ulazu ne daje fantom napajanje (+48v) bez kojeg će kondenzator ostati nem.
Dakle, proveri prvo da li ima Phantom power i gde se pali ako ga ima uopšte, jer bez njega kond.mic zaboravi... Odnosno, moraćeš i neki preamp ili nešto što ima fantom, ako mora kondenzator, a to onda donosi nove troškove i dileme... Ako ipak ima, Audiotehnica AT2020 je odličan izbor. 120 evra je nova. Može svašta da snima veoma korektno... Ako ne, toplo preporučujem Shure Beta 57, (ne 58) . To je legendaran mic, obavezno nabavi kod ovlašćenog distributera (ima ih u svim većim radnjama) jer su jako česte kineske kopije koje su smeće, a ovako ide pride i garancija. Sa njim možeš lepo raditi i vokale i gitare akustične, gitarska pojačala, udaraljke, zaista odličan višenamenski kvalitetan dinamički mikrofon.... Povezuje se xlr-kablom... Uzmi najmanje Klotz ili Cordial ili neki malo kvalitetniji kabl, i to je oko 10-15 evra za 5 metara da znaš... ![]() Mislim da je nova Beta 57 oko 120-30 evra... Ponude "na crno" za 90-100 obavezno ODBIJ. Fake su...a provlačile su se i ovuda... ![]() Do sad nisam čuo USB mic koji pošteno radi. Ograničenja su uglavnom na bitaži (max 16 bit) ili frekventno ili slično... Ali, možda ima i dobrih, ne znam, kažem da ih ja zaobilazim u širokom luku... Poz'
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
a mo?e i ovako | Arthur | Razno | 4 | 03-03-2012 06:40 PM |
ko će ovde da se snađe.. | Gillette | Audio Produkcija - Osnove | 7 | 15-04-2011 01:56 AM |
?ta mo?e da odradi UAD-2 SOLO ? | MrHeavy | DSP forum | 15 | 22-07-2010 05:32 PM |
Mo?e preporuka...? | theWalkingDude | Audio Software | 39 | 16-05-2008 08:17 PM |
mo?e jedan advice | komplxx | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 22-04-2006 12:53 PM |