Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2012, 11:28 AM   #1
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Kucni studio

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
..........
Pa sta da ti kazem,sem da se apsolutno ne slazem sa ovim pojednostavljivanjem...imam vrlo jak utisak da nisi u "praksi" nikada poredio ECM sa boljim mernim mikrofonom.To sto si napisao bi bilo slicno necijoj izjavi da je sasvim svejedno koji ce se mikrofoni koristiti kao room majkovi pri snimanju bubnja.Molim te da napravis direktno poredjenje u praksi pa cemo da pricamo dalje.
..........
Imam Earthworks M30 i Behringer ECM8000 vec godinama. Oba mikrofona su mi kompenzovana u granicama boljim od +/-0.1dB od 20Hz-20kHz i uspesno sa njima mogu da merim i odziv zvucnika (za sta realno jedino i treba tolika linearnost). Vise verujem Earthworksu ali to ne znaci da me je ECM ikada "prevario".
Snimanje bubnja nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa akustickim merenjima osim sto se u oba slucaja koriste (nekakvi) mikrofoni.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 10-11-2012 at 11:45 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 03:56 PM   #2
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Imam Earthworks M30 i Behringer ECM8000 vec godinama. Oba mikrofona su mi kompenzovana u granicama boljim od +/-0.1dB od 20Hz-20kHz i uspesno sa njima mogu da merim i odziv zvucnika (za sta realno jedino i treba tolika linearnost). Vise verujem Earthworksu ali to ne znaci da me je ECM ikada "prevario".
Ma tebi su Boggy izgleda "uvalili" neki SE Behringer....valjda je bila godisnjica piratisanja tudjih proizvoda pa se malo uozbiljili...neka,drago mi je,cuvaj taj redak primerak.

Quote:
Snimanje bubnja nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa akustickim merenjima osim sto se u oba slucaja koriste (nekakvi) mikrofoni.
Vidis kada hoces da zakomplikujes pricu,posle ni ti sam nisi u stanju da je pratis.....Ti si napisao:

Razlike u osetljivosti odziva dva mikrofona su takodje irelevantne, posto se u sobi ne meri apsolutni SPL odnosno buka ili nivo zvuka, nego samo impulsni odziv, pa se od njega generisu ostale analize.

....a ja ti na to odgovorio:

To sto si napisao bi bilo slicno necijoj izjavi da je sasvim svejedno koji ce se mikrofoni koristiti kao room majkovi pri snimanju bubnja.

Pozzzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 04:10 PM   #3
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Ma tebi su Boggy izgleda "uvalili" neki SE Behringer....valjda je bila godisnjica piratisanja tudjih proizvoda pa se malo uozbiljili...neka,drago mi je,cuvaj taj redak primerak.
Po cemu bi on trebao biti poseban?
Quote:
Vidis kada hoces da zakomplikujes pricu,posle ni ti sam nisi u stanju da je pratis.....Ti si napisao:

Razlike u osetljivosti odziva dva mikrofona su takodje irelevantne, posto se u sobi ne meri apsolutni SPL odnosno buka ili nivo zvuka, nego samo impulsni odziv, pa se od njega generisu ostale analize.

....a ja ti na to odgovorio:

To sto si napisao bi bilo slicno necijoj izjavi da je sasvim svejedno koji ce se mikrofoni koristiti kao room majkovi pri snimanju bubnja.

Pozzzzz
I? I dalje stojim iza svega sto sam napisao. Ne vidim sta to nisam "otpratio"... samo se postavlja pitanje da li ti razumes sta sam ja napisao.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 10-11-2012, 04:21 PM   #4
xhotadi
Member

vidim da neki to rade i od stiropora,dali su bitne dimenzije koliko treba da ima tih greda na koliko da se odrezu i tako to . i koliko bi takvi difuzera trebao da pravim za moju sobu
Attached Images

xhotadi is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 06:41 PM   #5
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Bolje upotrebljavaj naravne materijale ako ?to je drvo, kamen ako ima? para te iskustva...

Nema univerzalnog odgovora.
To je stvar zami?ljenog akustičkog dizajna, priporučenega vremena odjeke po standardima ako se ih mari itd.
... od svega toga je odvisna povr?ina, koje difuzore, koja dizajnirana frekvencija... daj malo čitaj molim te, ima? na izvolte:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42121

Quote:
Originally Posted by xhotadi View Post
vidim da neki to rade i od stiropora,dali su bitne dimenzije koliko treba da ima tih greda na koliko da se odrezu i tako to . i koliko bi takvi difuzera trebao da pravim za moju sobu

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 04:34 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

E, za ONU sobu poručili SSL od zida do zida, pa koliko kanala stane...

Ima još par fotki na http://www.blackbirdstudio.com (pa "Studios", pa "Studio C"... ne radi direktan link).

Pozdrav,

Vasa
Attached Images

Old 10-11-2012, 04:37 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E, za ONU sobu poručili SSL od zida do zida, pa koliko kanala stane...
........
Zadnji put se Massenburg (javno) zalio da je gazda (na studio) stavio zavese preko difuzora i da nema ni malo sluha za inovacije.....
Tako da zavese verovatno sklone samo za slikanje

Old 10-11-2012, 04:46 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Zadnji put se Massenburg (javno) zalio da je gazda (na studio) stavio zavese preko difuzora i da nema ni malo sluha za inovacije.....
Tako da zavese verovatno sklone samo za slikanje
Sledeći korak će verovatno biti skraćivanje difuzorskih stubića da bi moglo da se obiđe oko miksera umesto da se puzi ispod njega...

Pozdrav,

Vasa
Old 10-11-2012, 04:48 PM   #9
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Sledeći korak će verovatno biti skraćivanje difuzorskih stubića da bi moglo da se obiđe oko miksera umesto da se puzi ispod njega...

Pozdrav,

Vasa
Da, da... ili to ili mora rampa da se pravi... sa stepenicama.
A mogli bi da stave jos jedan ovakav ali da ga okrenu naopako i okace na plafon.

Old 10-11-2012, 04:55 PM   #10
quake2
Banned

Quote:
Po cemu bi on trebao biti poseban?
Pa svi ostali rade pristojno prvih mesec dana,ako i toliko,tako je i moj...a onda pocnu da brljave.

Quote:
I? I dalje stojim iza svega sto sam napisao. Ne vidim sta to nisam "otpratio"... samo se postavlja pitanje da li ti razumes sta sam ja napisao.
Vrlo je bitno sta si ti napisao....ali obrati malo paznju i na ono sto pisu drugi...
quake2 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules