![]() |
Kucni studio
5 Attachment(s)
soba je 3x3 visina 2.55,zelim da cujem vase savjete dali sam dobro postavio sundjere i kako postaviti panele itd.
|
Re: Kucni studio
Mo?e? da si pročita? u dosta threadova da pjena, sundjer ne rade ispod cca. 400, 300, 200Hz (odvisno koji tip i koliko debeo).
Nizke frekvencije su največji problem da ne mo?e? da radi? translatorne mikseve jer zbog interferencija itd. se ti frekvencije ojačavaju i izni?tavaju i po 30, 40 i vi?e dB, znači neke uop?te ne mo?e? da čuje? jer se izni?te a malo se pomakne? pa se te "pojave" a druge nestanu:) ... pogotovo u sobi kao tvoja koja ima 3m X 3m a i 2,55m je tu negdje, znači da ti dve modalne podvajaju, slabije je samo da bi bila poptuna kocka. Znači ako treba? ozbiljniji radni prostor ili da napravi? kako treba ili da dosta slu?a? na slu?alice i nauči? koliko ide na taj način (HRTF...). Ako če? se ba? upu?tati u ne?to ozbiljnije te i ako nema? nekog iskusnog da ti pomogne, barem za početak menjaj sobu. Da ti se umiri zvučna slika trebače? da "nagura?" dosta materijala da če ti smiriti situaciju. |
Znam da mi treba veca soba, imam vecu sobu 4.20m x 4.20m visina 2.80 ali je 20 km od moje kuce i ne isplati mi se trcat svaki dan jer ne zaradjujem neke pare od studia ovo sam napravio da snimam svoje pjesme i ono sto radim zelim da mi bude kvalitetno,dali da dodam jos sundjera ili da maknem sve sundjere
|
Znači uvijek kockasti prorez sobe:(
Ma dobro, tu bi se nekako bolje dalo umiriti modalne, zbog večeg volumena... Samo ti u?ivaj ako ti to ne donosi neki novac od kojeg ?ivi?! Pomogni si sa dobrim slu?alicama, nauči se na slabu akustiku (koliko ide) kad slu?a? preko zvučnika, neče biti nikad optimalno, ipak je za tvoju du?u i u?ivaj. Kad preraste u ne?to veče, investiraj pametno. |
polako cu sad razmisljam za preamp pa poslje vecu sobu e onda neki rme :D, samo nesto nisam razumeo ako mozes malo bolje da pojasnis,(Znači uvijek kockasti prorez sobe) kako kockasti prorez sobe
|
Kvadratni presjek sobe, obje sobe koje pominjes imaju jednaku duzinu i sirinu. Na to je NLP mislio. Akusticki, jako problematican scenario, zbog duplih modova.
|
... da hvala, kvadratni da, kocka je več anatema u akustici.
|
1 Attachment(s)
ni ovaj nema vecu sobu, dali ja da probam da postavim apsorber panele kao sto je na ovoj slici samo ja cu seraf direkt u zid :wink: mozda promeni nesto i samo jedan sundjer u sredinu
|
Veča soba veči "manevrirni" prostor da ne?to uradi? i da ostane ne?to mjesta za rad:)
Poanta je kako su napravljeni bas trapovi i gdje su postavljeni i jedan ili dva takva prikazana su skoro ali bolje ko ni?ta. |
Quote:
Kako sam ti vec rekao u emailu, ti nisi resio niskofrekventni tretman. Takodje sam ti rekao da tapetarski sundjer nema skoro pa nikakvu funkciju u studijskoj akustici. Osim... ako... ti ne "sredjujes" svoj studio tako da samo "podseca" na sredjen studio... a u stvari je samo scenografija... ok... ima i takvih, ali onda si pogresio mesto gde ces pitati za savet, bolje je da cimnes arhitektu enterijeristu, pa nek on "pusti masti na volju". :D Ponovo ti savetujem da vise citas sta smo vec napisali na ovom forumu a manje gledas samo slike, sa slika se nista, prakticno, o akustici studija ne moze zakljuciti, jer je ozbiljan tretman najcesce "nevidljiv". |
All times are GMT +1. The time now is 03:15 AM. |