Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2012, 09:50 PM   #1
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: Ima li neki Plug -Ins

Ok. Za mene je najkorisnija literatura bio forum majstora koji se bave ugradnjom mikrotalasnih pecnica. Oci mi je otvorio, ozbiljno. U tom pravcu, nemam nista protiv ljudi koji manje ili vise uspjesno koriste tehnologiju za stvaranje muzike. Naprotiv. Dobar dio problema i potice iz toga sto nisu cesti ljudi koji mogu da istovremeno razumiju i tehnicki i kreativni aspekt muzike, pa oni koji vise naginju "muzickom" ocekuju da ima nesto sto samo pravi super ZVUK od MUZIKE.

Bice jednog dana.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 09:58 PM   #2
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

gledaj ovako , ubacis vsti bilo koji daj mi daj primer zasto on ne zvuci? sve do jednog zvuce!! sam na svoj nacin,, sad je pitanje,, ono veliko,, kako sakrit taj zvuk da ne zvucis PC-evski!! znaci oces vise, kaseta, analogija, vintage itd, sam da nije zvuk PC,, zvuci i creative labs. sve zvuci, sam na svoj nacin. treba znati prekonvertovati taj zvuk u onaj koji ti hoces. itd..

EQ,=, zvuk nije samo eq,, lako je dodat low, midle i hi,, to samo izdize frekvencije,, i opet njeg ne smatram najvecim faktorom za ono gore sto pisem, msm samo malo u nekim granicama.. on ga korektuje sta ti smeta itd..

eo ti jedan test .. snimi sa vsti plug neku stvar 10 kanala,, export, i zvucace ti PC ladno kao i u programu,, uploaduj to na YOUTUBE, imas tamo par kvaliteta,, stavi npr na 320,, videces kako osetis neki shum, sakrije ti tu digitaliju, cist primer da ti pokrije digitaliju je tu taj konverter njegov, ima nesto svoje. sto ja ne znam dobit u mixu bas tako. itd opet..

neka moja iskustva..
branoy is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 12:14 PM   #3
Mrgud
Member

Mrgud's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
gledaj ovako , ubacis vsti bilo koji daj mi daj primer zasto on ne zvuci? sve do jednog zvuce!! sam na svoj nacin,, sad je pitanje,, ono veliko,, kako sakrit taj zvuk da ne zvucis PC-evski!! znaci oces vise, kaseta, analogija, vintage itd, sam da nije zvuk PC,, zvuci i creative labs. sve zvuci, sam na svoj nacin. treba znati prekonvertovati taj zvuk u onaj koji ti hoces. itd..

EQ,=, zvuk nije samo eq,, lako je dodat low, midle i hi,, to samo izdize frekvencije,, i opet njeg ne smatram najvecim faktorom za ono gore sto pisem, msm samo malo u nekim granicama.. on ga korektuje sta ti smeta itd..

eo ti jedan test .. snimi sa vsti plug neku stvar 10 kanala,, export, i zvucace ti PC ladno kao i u programu,, uploaduj to na YOUTUBE, imas tamo par kvaliteta,, stavi npr na 320,, videces kako osetis neki shum, sakrije ti tu digitaliju, cist primer da ti pokrije digitaliju je tu taj konverter njegov, ima nesto svoje. sto ja ne znam dobit u mixu bas tako. itd opet..

neka moja iskustva..
evo jedan moj savjet,nikad se ne oslanjaj na zadnju kariku u lancu,da bi VSTI zvucao dobro prvo ne koristi njegov gotovi preset jer je prepoznatljiv,drugo trazi zvuk i tvikuj koliko god treba jos u sintu dok ne dodjes do zadovoljavajuceg i tek onda treba da se predje na efekte!Na koji nacin i koliko dodati reverb i dilej ili neki drugi fx to je stvar vjestine to treba provaliti jer za svaki zvuk ,situaciju i karakter mixa ide druga shema!Sve je to opet dzaba ako svi elementi i nivoi u mixu nisu uradjeni kako treba ..Neki zvukovi se maskiraju a neki nadopunjuju sa frekvencijama od drugih zvukova,sve treba da ide u tvoju korist da bi dobio tu toplinu i karakter! Kad god mozes koristi neke dobre semplove zivih instrumenata prije nego neke emulacije koje nemogu nikad da zvuce tako zivo,a od nekog led-a ili sint zvuka iz VSTI-ja se ne ocekuje da zvuci kao uzivo vec da bude nekako jedinstven i prijatan,da ne lici na hiljade preseta koje smo vec culi!Ti dodatci koje cemo da stavimo na master naravno dolaze na kraju i kao takvi su "poslednja rupa na sviralu" i kad se savlada ovakav mix pitanje je dali je sve to potrebno na masteru da bi zvucalo! .U ostalom kad udjes u diskoteku i bubrezi ti se tresu na 5000w tesko da ces da osjetis shum,tada ce ti vise prijati da osjetis kristalno cist zvuk i dobro kompresovan kik i bass
E zato trazim ima li neki plug da ja to sve lijepo preskocim ,da ga furnem na master i da sve lijepo legne!
Mrgud is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 04:09 PM   #4
UnderTheSun
Member

Quote:
Originally Posted by Mrgud View Post
E zato trazim ima li neki plug da ja to sve lijepo preskocim ,da ga furnem na master i da sve lijepo legne!
Evo, lik sve lepo objasnio, bash ono shto trazish.

UnderTheSun is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 05:05 PM   #5
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

L is for LOUDER!!!!
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 06:06 PM   #6
Mrgud
Member

Mrgud's Avatar

Quote:
Originally Posted by UnderTheSun View Post

tako brate nesto konkretno,mada nije bas ispeglalo mix!
Vidim da si ovu tehniku primjenio na tvoju poslednju traku,odlicno je
Mrgud is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 08:57 AM   #7
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by UnderTheSun View Post

i dalje je tiho, mora tu ipak analogna konzola, čuo sam da sa njima mo?e jo? glasnije
kVu is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 09:57 AM   #8
senadinfaze
Junior Member

senadinfaze's Avatar

A sto se tice malo ozbiljnijeg stava prema pitanju OP (pretspostavimo da je ozbiljno ) Waves RBass je jedan od plugina koji instantno mijenja bass na bolje. A za master buss, UAD Pultec pro dobro "ozivi" mix, ali preseti se trebaju malo "cackati", pogotovo kod srednjih i niskih.
senadinfaze is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 10:01 PM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

kakva diskusija !!??
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 10:04 PM   #10
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
kakva diskusija !!??

Polako, vidis da se razvija u pravom pravcu. Bice tu novih saznanja.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules