Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2012, 08:07 PM   #21
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Mikseta za kucni studio do cca 1000 eura

Quote:
Originally Posted by relis View Post
Nemoj me krivo shvatiti. Ovog casa mi FW nije toliko vazan da bi bio presudan. Znaci, gledam samo preampove (najvaznije) i EQ (manje vazno).

Nisam jos nacisto, ali nit' mi ne gori...
Ja sam nekako bio skoro pa siguran da sam pročitao kako su ti se preampi na Onyxu svideli, pa hteo da ti skratim dilemu. Ako ti ne gori, nađi negde pa probaj A&H.

Nemoj ni ti mene krivo da shvatiš, ali naježim se kad neko postavi pitanje u kom se pominju tuđa iskustva o kvalitetu preampa, EQ-a, zvučnika... ili bilo čega što se ne odnosi na kvalitet izrade, izdržljivost u radu ili mogućnost servisa u bliskom okruženju.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 05-10-2012 at 08:10 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 09:18 PM   #22
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
....Evo gledam bas ovaj Motu 24i/o....i pitam se....sto se lepo nisam zaposlio u nekom drustvenom sektoru ko svi normalni ljudi.
Odmah prestani da se pitas... Ti si normalan u prici... I ja nesto gledam taj Motu i ... nista od gledanja.

Sto se 5centi tice za sebe bih izabrao onix, od ponudjenih.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 09:35 PM   #23
quake2
Banned

4:3 onyx

Last edited by quake2; 05-10-2012 at 10:12 PM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2012, 11:52 PM   #24
quake2
Banned

Posto je Onyx kod mene vec treci dan,evo mogu sada i koju detaljnije da napisem o njemu.Sto se bravarije tice,lepo odradjeno....cvrsto,dobar dizajn,pedantno....Sto se tice elektronike...isto kao A&H,SC i sve u toj klasi....tesko sranje,bolje reci.Napajanje je deklarisano na 100w,ali se plasim da nema ni toliko,vec se muci li muci pa se greje li greje....pa su ubacili kuler koji nije ni malo tih.Sreca u celoj prici je da se lako moze ukloniti i zameniti nekim pristojnim externim,sa torusnim trafoom itd...sto cu i da uradim cim istekne garancija.Pored napajanja imamo,naravno tesku SMD tehnologiju,meni barem....bljak.Operacioni pojacivaci su,koliko kontam TL075....staro ko ponoc....to sam imao i na 30 godina starom D&R-u koji ni kriv ni duzan zavrsi u podrumu.Utesni su barem potovi i tasteri....verovatno takodje neki jeftini,ali ipak ulivaju koliko toliko poverenje da nece crci za par meseci.Treba reci da su radni naponi + - 15v....odmah jasno koliki tu headroom moze da bude....i nemoj neko da se pita dali moze "normalno" bez gusenja mixete tu da se smixa vise od 10 kanala.Reci cu samo,primera radi da SPL MixDream na kojem inace sabiram, radi na + - 60v....a novi SPL Neos na cak 120v.....MCI i stari Api na + - 30/32v itd,itd....Sto se zvuka tice....jbm-li ga....i sa VLZ-om sam se uvek cudio kako to sranje moze iole pristojno da svira.Ovaj put je zaista,zaista pristojno,pod uslovom da su zahtevi skromni.Preampi su mi bili bitni samo za usnimavanje tomova,room majkova (komada 5),sub kicka i donjeg mikrofona za dobos....kupiti bilo sta drugo (mnogo skuplje) za te namene u zemlji Srbiji bi bilo cisto bacanje para i bahacenje....izvinjavam se uvredjenima,ali ko ne moze sa ovim da izadje na kraj u tim domenima....bolje da batali poso.Sve ostalo takodje moze da izadje pristojno....ali ja sa ovim nikada ne bih usnimavao vokal,akustare,dist gitare....mada sam siguran da bi opet moglo ponesto i tu da se izvuce.Na koju foru je,pored takve elektronike, ova mixeta vise nego tiha(besumna) i sta to daje dosta precizan i "velik" zvuk,nemam pojma.U sabiranju se sa dosta kanala vec jasno nazire gusenje i manjak headroom-a.....takodje je prisutna i neka vrsta koloracije koja je opet za bubanj dojajna.....Boki mi lepo rece da na bubnju ok "prlja" i bio je 100% u pravu,ali vec na akustarama smara i nije to onaj "skup" zvuk koji bih voleo da jesteSabrati bubanj na Onyx-u,eventualno i bass... i ja ne bih isao dalje.

Last edited by quake2; 10-10-2012 at 08:27 PM.
Old 09-10-2012, 12:13 AM   #25
quake2
Banned

Iznenadjenje je kompresor...ovo komotno radi jako slicno dbx-u 160-ci.Zateze poprilicno bez neprijatnog pumpanja a koloracija je ta neka....seda opet na bubanj, a za ostalo....sta ga znam.Nije 1176,al ne mogu da kazem ni da je mnogo gore.....1176 se voli,a ovo odradjuje posao bez sad tu neke posebne ljubavi.Rutiranje svega,ukljucujuci i kompresor,dojajno.Monitor sekcija,ako moze da se zaobidje super....ako bas mora....onda mora.EQ,apsolutno upotrebljiv.....jos kada bih nasao gde su ti famozni jamperi iz specifikacije pa da mogu i EQ da posaljem na direct out....bilo bi super.Inace,eq nema neku specificnu farbu...ono....korekcija,naravno u minus kada treba,i po meni dosta bolji rezultati ,cak i sa njim, od slicnih eq-a u itb svetu.Ne mogu da objasnim zasto-ali drugacije radi od bilo kod plug ina i vise prija mom ukusu.Mixer ima 6 aux-a,taman za dva efekt procesora i visekanalno pojacalo za slusalice....toliko mi je i trebalo.NJegov preamp za slusalice jos nisam probao a talk back je takodje ok....nemam zamerke.Sve je balansirano sem inserta....samo sto je to balansiranje vise,kvazi balansiranje.....ali naponi ok plivaju.Sve u svemu.....za te pare,mislim i dalje da je ovo best buy.

Last edited by quake2; 10-10-2012 at 08:20 PM.
Old 09-10-2012, 12:41 AM   #26
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Preamp za sluške je mama i po'...! Toliko snage i zaista fe-no-me-nalan sound!

Moj savet je da ga ne pališ i gasiš često! Drži ga upaljenog, greje se ali to je tako, čak vreo svira mnogo lepše......ozbiljno...

Napajanje su posebno hvalili i siguno je dosta korektno i stabilno!

Ima automatski "kater" koji prima od 100 - 400v, bar sam čitao za ovaj svoj (a vidim da je sve isto kod 24-ke)...

Čak i na "najgoroj" struji, sa padovima, treperenjima, rasvetama i slično, radi kao Golf na lož ulje! Kao, tome su povetili posebnu pažnju...

Za tu lovicu, to je to...! Bravo!

Btw, MCI je radio od 5 do 32v i retko ko je držao to na max! "Radijski" su ,bar mislim, radili na 15v (znaće to Moritz) , pa su "dignuti" nakon remonta na 24v... Nije neka spektakularna razlika...
Brže "izgori" sprava i kraći je ciklus zamene komponenata...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 04:07 PM   #27
quake2
Banned

Evo probao i pre za slusalice,odlicno to sljaka....nego je moj MCI kanal sljakao komotno na 30v,sve sa gvozdjusinom od trafoa (30 i nesto mu je leta) i jede ovaj Onyx za dorucak....ima tu nesto i do struje Matori.
Old 09-10-2012, 04:11 PM   #28
mikron
Member

I ima i nema. Neve 1073 radi na +-24 v a Great river 500 radi na +-16 v

A oba po meni rade dosta bolje od MCI (stvar ukusa naravno)
mikron is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 06:16 PM   #29
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Evo probao i pre za slusalice,odlicno to sljaka....nego je moj MCI kanal sljakao komotno na 30v,sve sa gvozdjusinom od trafoa (30 i nesto mu je leta) i jede ovaj Onyx za dorucak....ima tu nesto i do struje Matori.

Eheh, naravno, Mečka u dobrom stanju iz '85. jede za doručak novog Punta...

Ti si jedan kanal MCI, starog 30 god platio sigurno 300-400, a ovaj ceo je koliko? 1500?... Sa 20 preampa...'

Samo kažem da svira taj Onyx za sve novce...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 09:46 PM   #30
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by mikron View Post
I ima i nema. Neve 1073 radi na +-24 v a Great river 500 radi na +-16 v

A oba po meni rade dosta bolje od MCI (stvar ukusa naravno)
Napone pomenuh samo zbog kolicine headroom-a....ima tu naravno jos milion parametara da se nekome nesto svidi....sta sa kojim majkom....ko se snima....sta se snima.....gde se snima.Sve to lepo sljaka kad mu se nadje lepo mesto....da moz da kupimo od svega po malo....ihaaaa.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules