Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-01-2011, 08:43 PM   #1
Dragan88
Member

Dragan88's Avatar

Red face HOME RECORDING Brass instruments - oprema do 1000 eura,najbolja opcija,POMOC!!!

Pozdrav,razmisljao sam gde da postavim ovu temu,nadam se da je ovde ok,izvinite ako gresim....Hteo bih da napravim kao neki mali studio u svojoj sobi,ne nesto mnogo ozbiljno nego eto za mene kao hobi da snimam malo neke ideje itd...
Ne razumem se nesto posebno u te stvari ali sam citao dosta ovih dana ponesto sam shvatio ali i dalje nemam pravo resenje,nadam se da ce mi neko ovde pomoci jer ima dosta onih koji se razumeju mnooooogo bolje od mene.

Hteo bih da snimam duvacke instrumente inace sviram trubu,imam i bass gitaru i na njoj se snalazim,klavijaturu sada imam neku yamahuV50 i Kawai k1 imam i akusticnu gitaru,na svemu se po potrebi snalazim,ali planiram da uzmem kasnije i Korg Le,jer on prima semplove i ima raznovrsne zanimljive boje.Snimao bih sa svim tim instrumentima,kombinovao malo,ali prioritet su duvacki instrumenti,tacnije truba,horna,helicon (njih inace aktivnije sviram).Vrsta muzike-narodna,volim i jazz i orjentalna muzika,nikakve distorzije,to volim da slusam to bih i snimao....

Znaci spreman sam da izdvojim do 1000 eura,svoju sobu bih pretvorio u studio,moram da pojacam komp i da zamenim sve sto pravi buku u njemu(trenutno neki ventilatori prave veliku buku,koju bi mikrofon hvatao,jer na zalost sve cu morati da radim u jednoj prostoriji)Da pojacam i sredim stavke u kompu koje su potrebne za neko osnovno kucno snimanje trebace mi oko 200-300 eura pretpostavljam,ne racunajuci zvucnu karticu.
Od opreme za sada imam tih nekoliko instrumenata koje sam gore pomenuo,i kondezatorski mikrofon AUDIO TEHNICA PRO35.Znam da on nije namenjen bas za studio,ne znam koliko moze da bude koristan.

SNIMAO BIH SAMO KANAL PO KANAL,nikada vise u isto vreme,jer sviram sam a ne pevam.
Studiske monitore cu da uzmem od jednog druga....Sobu cu da izoliram nekako,razmislacu kasnije malo o tome,sada se koncetrisem na opremu.

Planirao sam da uzmem i jedan shure SM57 jer je to kao neki standard...Ostaje mi nekih 500-600 eura za...NESTO!!!! Tu nastaje dilema,sta je nabolje da uzmem da ce lepo da me sluzi da zvuk bude maksimalno dobar za te pare???
Raznih saveta ima,nemam pojma stvarno,da li neki Preamp do 400,500 eura i E-MU 1212m??? Koji ?
Ili karticu i preamp u jednom,TC Electronic Impact Twin na primer i samo to da koristim?
Ili samo nesto kao MOTU 828mk3 ili MOTU UltraLite-mk3,to je malo skuplje ipak??? Sta ce mi dati najbolje rezultate...Znaci NEKI SISTEM ZA SNIMANJE IZMEDJU MIKROFONA I KOMPJUTERA do 500-600 EURA???

I drugo pitanje,midi klavijature? Nije mi bas jasna njihova namena u studiju??? Kontam da one nemaju svoje boje nego se svira sa VTS sa kompjutera,da li ce zvuk da kasni kada se svira(moze li se slusati na slusalicama to sto se snima u toku samog snimanja) a da ne bude nekog kasnjenja? I koliko su kvalitetni,tj koliko dobro zvuce ti VTS kad se sviraju sa midi klavijaturom,mogu li se porediti sa pravim klavijaturama???
Da ne uzimam Korg Le ako je midi klavijatura dovoljna,a jeftinija je....
Moze li se recimo moja Yamaha V50 koristiti kao midi klavijatura??? To me buni bas,ne znam puno o tim midi klavijaturama...
Hvala unapred na odgovorima,pozz
Dragan88 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2011, 09:36 AM   #2
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: HOME RECORDING Brass instruments - oprema do 1000 eura,najbolja opcija,POMOC!!!

Kada si pomenuo emu 1212m,ja ga imam pored njega sam pazario Golden age pre 73 kao i beringerovu miksetu za monitoring jer emu nema izlaz za slusalice.Ja sam zadovoljan svojim setupom jer sasvim pristojno zvuci,ali ja nemam iskustva sa audio interfaceima koji sve imaju u sebi,a jako me interesuje razlika u zvuku.Navodno je zvuk dosta transparentniji.Jako me interesuje kako zvuce t.c. electronic desktop konnekt 6 kao i focuserite saffire.Pozdrav.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2011, 07:10 PM   #3
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Default Re: HOME RECORDING Brass instruments - oprema do 1000 eura,najbolja opcija,POMOC!!!

@disco violence: Ja Konnect 6 nisam checkiro a htio sam ali odustao zbog TI fw kojeg je trebalo traziti i uzmem Saffire koji me razocarao vise zbog izrade nego zbog zvuka, poceo krckati gain knob kad se okrece i zamijenim ga za Profire 610 kojim sam, malo je reci prezadovoljan. Na kraju sam i za nj morao ganjati TI fw ali sad je to to.Dovoljno ulaza i vise nego dovoljno izlaza za mene.
!
@Dragan88: Kontam da ti ni TC Impact Twin nije los izbor. I to ti je upravo ono sto tebi treba, karta sa preampima u sebi, 4-6 ulaza i raspali!
S tim sto bih ti preporucio nesto malo bolji majk od sm57 jer mislim da je kod i tebe upravo mikrofon bitan. Mislim da za neku cijenu od 300 eura mozes naci solidan majk u klasi, jos malo istrazi o mikrofonima.

Sto se tice midi kontrolera/klavijatura mislim da ti je to sasvim dovoljno. Pregrst je fantasticnih VSTova i picis. Da, midi kontroler cima softver! Midijem sviras midi instrumente i to bez kasnjenja u zavisnosti od drajverskih podesavanja koja opet zavise od audio interfejsa/karte koje(g) imas. Ako imas midi out na toj svojoj yamahi ne bi trebalo da imas problema.
Sve u svemu dobra karta sa solidnim preampom u sebi i dooobar mikrofon. Kasnije ako budes imao potrebu mozes da upgrejdujes setup a imas sta i da prodas.

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

Last edited by Ngino; 20-01-2011 at 07:16 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2011, 09:25 AM   #4
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post
@disco violence: Ja Konnect 6 nisam checkiro a htio sam ali odustao zbog TI fw kojeg je trebalo traziti i uzmem Saffire koji me razocarao vise zbog izrade nego zbog zvuka, poceo krckati gain knob kad se okrece i zamijenim ga za Profire 610 kojim sam, malo je reci prezadovoljan. Na kraju sam i za nj morao ganjati TI fw ali sad je to to.Dovoljno ulaza i vise nego dovoljno izlaza za mene.
!
Ja sam hteo da pazarim neki interface za lap top pa sam se dvoumio izmedju Konnect 6 i Saffire.S obzirom da masina nije nesto preterano jaka(mobile AMD sempron 3000, 1,8 GHz , 2 gb rama)ne znam kako bi podnela ove sprave,mozda bi saffire i rubine mogla da podnese.Takodje bi morao da pazarim TI fw.Pozdrav.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2011, 07:22 PM   #5
Dragan88
Member

Dragan88's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post
!
@Dragan88: Kontam da ti ni TC Impact Twin nije los izbor. I to ti je upravo ono sto tebi treba, karta sa preampima u sebi, 4-6 ulaza i raspali!
S tim sto bih ti preporucio nesto malo bolji majk od sm57 jer mislim da je kod i tebe upravo mikrofon bitan. Mislim da za neku cijenu od 300 eura mozes naci solidan majk u klasi, jos malo istrazi o mikrofonima.

Sto se tice midi kontrolera/klavijatura mislim da ti je to sasvim dovoljno. Pregrst je fantasticnih VSTova i picis. Da, midi kontroler cima softver! Midijem sviras midi instrumente i to bez kasnjenja u zavisnosti od drajverskih podesavanja koja opet zavise od audio interfejsa/karte koje(g) imas. Ako imas midi out na toj svojoj yamahi ne bi trebalo da imas problema.
Sve u svemu dobra karta sa solidnim preampom u sebi i dooobar mikrofon. Kasnije ako budes imao potrebu mozes da upgrejdujes setup a imas sta i da prodas.

www.myspace.com/slikaiprilikamusika
Ok,hvala na odgovoru,imam midi ulaz i izlaz na Yamahi,najverovatnije cu uzeti TC IMPACT TWIN,ali me brine jedna stvar:

Latencija,od 29 ms,to je kako sam procitao malo mana ovog interfejsa.Da li se to oseca u radu?
I da li postoji neki program gde mogu da ubacim semplove napravljene za recimo neku klaviajaturu i da ih sviram sa mojom yamahom v50,da mogu da snimam to i da sviram,znaci da moja yamaha ukljucena u komp na monitorima zvuci kao korg extrime na primer???
Da li to moze da se podesi kako da tako funkcionise a da nema nekog kasnjenja,znaci da moze da se svira u realnom vremenu?

Last edited by Dragan88; 30-01-2011 at 10:13 PM.
Dragan88 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
home studio recording

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules